Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

θριλερ με 15χρονο. Θύμα απαγωγής Ρομά;

Ενα θριλερ με ένα 15χρονο, που φέρεται να εχει απαχθεί απο Ρομά, διαδραματίζεται τις τελευταίες ημερες στη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για ένα αγόρι, που βρέθηκε να ζει σε καταυλισμό  τσιγγάνων στην Αττική, ενώ μετα απο εξέταση DNA, που έγινε στον ιδιο και στη φερόμενη ως μητέρα του τσιγγάνα, διαπιστώθηκε ότι δεν ειναι παιδί της.




Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κρατείται μεχρι να απολογηθεί στην ανακρίτρια.
Στη ΓΑΔΑ όμως παραμένει και ο 15χρονος, με εντολή εισαγγελέα, ενώ διερευνώνται όλες οι καταγγελίες προηγούμενων ετών, για εξαφανίσεις η αρπαγές παιδιών, μήπως στο μεταξύ βρεθούν οι φυσικοί του γονείς.
Ολα ξεκίνησαν το Μάιο του 2016, μετα απο την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαρίας, που ειχε απαχθεί απο Ρομά, σε καταυλισμό στον Τύρναβο.
Από την έρευνα της Δικαιοσύνης διαπιστώθηκε τοτε ότι, τσιγγανες  εισέπρατταν επιδόματα ως πολύτεκνες με πλαστα πιστοποιητικά.
Η πρώην εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε παραγγελία να γινει έρευνα σε ολα τα ληξιαρχεία της χώρας, για να διαπιστωθεί, εαν τα πιστοποιητικά των τσιγγάνων συνέπιπταν με γεννήσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικός της διεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ σε έφοδο σε καταυλισμό, διαπίστωσε ότι, ενας 15χρονος, που ζούσε εκει, δεν ειχε σχεση με τους Ρομα.
Μάλιστα το παιδι, φαινόταν να ζει πολυ καιρό εκει, ενώ ηταν και αρραβωνιασμένος με Ρομά.
Ενημερωθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει εξέταση DNA και στην τσιγγάνα και στον 15χρονο.
Από την εξέταση DNA διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η φυσικη του μητέρα..
Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και στη συνεχεια στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικη δίωξη εναντίον της γιά αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος.
Η γυναίκα κρατειται, μέχρι να απολογηθει στην ανακρίτρια, ενω στην υποδιευθυνση Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ παραμενει και ο 15χρονος, μεχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Πάντως μετά τα αποτελέσματα DNA η τσιγγάνα παραδέχτηκε οτι, δεν είναι δικό της παιδί και ειπε ότι, το πηρε από μία Αλβανίδα το 2003.
Υποσχέθηκε μάλιστα οτι, θα βρει και θα φέρει στην ανακρίτρια την πραγματική μητέρα του 15χρονου.