Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ογδόντα επτά χρόνια φυλακή στους τραπεζικούς, που "έφαγαν" λεφτά πελατών

  


Με βαριές ποινές έκλεισε ένα ακόμη τραπεζικό σκάνδαλο, με πρωταγωνιστές τρεις υπαλλήλους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας Λήμνου.
Το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου επέβαλλε  ποινές κάθειρξης 30 ετών στον κάθε ένα από τους δύο κατηγορουμένους και κάθειρξη 27 ετών στην τρίτη κατηγορουμένη.


Και οι τρεις ως ανώτερα στελέχη της τράπεζας φέρονται ότι, είχαν αφαιρέσει κατά το διάστημα 2005-2012 από λογαριασμούς καταθετών κυρίως του εξωτερικού, χρηματικα ποσά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι  αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και δήλωσαν αθώοι. Υποστήριξαν ότι, δεν υπεξαίρεσαν τα χρήματα, αλλά οτι με αυτά κάλυπταν ζημιές, που είχαν υποστεί πελάτες της τράπεζας από επενδύσεις, που είχαν κάνει μέσω του Ιδρύματος καθώς και έξοδα άλλων τραπεζικών χρήσεων, που δεν μπορούσαν αλλιώς να καλυφθούν.
Καταπέλτης για την ενοχή των τριών κατηγορουμένων ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε ποινές ισόβιας κάθειρξης. 
Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και οδηγήθηκαν στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους. .