Τρίτη 8 Μαΐου 2018

"Θα κινδυνεύσουν άνθρωποι στον τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ" φωνάζει εισαγγελέας

Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος, μέλος του δ.σ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Στην επιστολή του ο κ. Παναγόπουλος επισημαίνει «εγκληματικές πλημμέλειες στον προηγούμενο τελικό Κυπέλλου» και τονίζει ότι «θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές το επόμενο Σάββατο». Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος έχει 4 θητείες στο δ.σ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στοιχειοθετεί ως εξής τις προτάσεις του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού:
-         Νομοπαρασκευαστική επιτροπή από δικαστικούς λειτουργούς με εμπειρία στα θέματα αθλητισμού για αλλαγές σε πειθαρχικό κώδικα και ΚΑΠ.
-         Η ποινή της αφαίρεσης βαθμών να αφορά πάντα την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
-         Οι χρηματικές ποινές να είναι εξοντωτικές και όταν δεν καταβάλλονται να αφαιρούνται βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα.
-         Να καταργηθεί η ποινή της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και το ματς όταν διεξάγεται να γίνεται με παρουσία σχολείων ή οικογενειών με έσοδα για κοινωφελείς σκοπούς.
-         Οι τιμωρίες γηπέδων να εκτίονται μόνο σε αγώνες με τη συγκεκριμένη αντίπαλη ομάδα.
-         Η υποκίνηση σε εγκλήματα οπαδικού μίσους να επιφέρει εξοντωτικά πρόστιμα σε ομάδες και αξιωματούχους.
-         Να αυστηροποιηθεί η διαδικασία αναγνώρισης των συνδέσμων φιλάθλων.
-         Οι ομάδες που τιμωρούνται για πρόκληση επεισοδίων ή ρίψη αντικειμένων να διαθέτουν την επόμενη σεζόν μόνο εισιτήρια διαρκείας.
-         Σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων από μέλη συνδέσμων, να ανακαλούνται τα εισιτήρια διαρκείας όλων των μελών και η άδεια λειτουργίας του συνδέσμου.
-         Οσες ομάδες τιμωρούνται πειθαρχικά, να χάνουν το δικαίωμα μετακίνησης των οπαδών τους στο επόμενο πρωτάθλημα.