Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ξανά σε δίκη γιά την Energa - Hellas Power


Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαίου αναμένεται να ξεκινήσει σε δευτερο βαθμο, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δικη 11 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power, που κρίθηκαν ένοχοι σε πρώτο βαθμο για υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, επειδή δεν απέδιδαν το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισέπρατταν μεσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που θα καθισουν στο εδώλιο είναι και ο Αριστείδης Φλωρος, ο οποίος προσφατα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, για εμπλοκή και στην υποθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνοπουλου, με συγκατηγορουμένους δυο Αλβανούς, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 23 και 22 ετών αντίστοιχα.
ΓΙα την υπόθεση της Energa ο Αριστειδης Φλώρος ειχε καταδικαστει σε κάθειρξη 21 ετών, την οποία εκτίει στον Κορυδαλλό.
Οι ποινές που ειχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ηταν οι εξής:
1. Αριστείδης Φλώρος για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας ποινή κάθειρξης 21 ετων και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
2. Αχιλλέας Φλώρος  ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατ. ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλυματος βρώμικου χρήματος. Δόθηκε αναστολή και δεν θα πάει στη φυλακή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλ. ευρώ.
3. Νικόλαος Δεκόλης ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ. Αναστολή της ποινής  και γι αυτόν με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.
4. Στέφανος Σιαφάκας κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ για τις τρεις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Αναστολή της ποινής με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.
5. Βασίλης Μηλιώνης, κάθειρξη δέκα ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτελεσης της ποινής με τον όρο της εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ και εμφάνιση στο ΑΤ.
6. Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγορευσης εξόδου απο τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ
7. Χρήστος Σιαφάκας κάθειρξη επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγορευσης εξόδου απο τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ
8. Κ. Κωνστάντος ποινή τεσσάρων ετων και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτελεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του καθώς και επιμελεια κοινωνικής αρωγής.
9. Μαρία Σκλαβάκη ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ για το ανωτέρω αδίκημα. Δεν δόθηκε αναστολή και πάει φυλακή.
10. Βασίλης Δημήτρακας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ποινή φυλακισης 4 ετών και ποινή χρηματική 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτελεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του καθώς και επιμελεια κοινωνικής αρωγής.
11. Πέτρος Νικολοθανάσης κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν δόθηκε αναστολή και πάει φυλακή.