Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Χωρίς τους κατηγορούμενους της σωου μπιζ ξεκινησε η δίκη για το LILISHU, που διεκόπη για τις 12 Ιουνίου.


Χωρίς την παρουσία των ηχηρών ονομάτων της σωου μπιζ, που εμπλέκονται στην υπόθεση, ξεκίνησε σήμερα, αλλά διακόπηκε για τις 12 Ιουνίου η δίκη για την υπόθεση του γνωστού ρεστωραν μπαρ στο Κολωνακι LILISHU, που εγινε γνωστό ως το “σουσάδικο της κοκας”, καθως φέρεται ότι, ήταν στέκι διακίνησης κοκαίνης.
Στο Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, εμφανίστηκαν 11 μόνον εκ των 27 κατηγορουμένων, κυρίως Αλβανοί. Οι υπόλοιποι επέλεξαν, να μην προσέλθουν και να εκπροσωπηθούν από συνηγόρους.
Τρεις από τους Αλβανούς κατηγορούμενους  δεν είχαν συνήγορο και ζήτησαν να τους διορίσει το δικαστήριο, που γι αυτό το λόγο διέκοψε γιά τις 12 Ιουνίου.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου - μπαρ στο Κολωνάκι, γνωστές ηθοποιοί, ένας παρουσιαστής, σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία καθώς και άλλα πρόσωπα της σωου μπιζ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δράση μελών του κυκλώματος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015, όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο - μπαρ του Κολωνακίου, το οποίο έγινε στεκι ναρκωτικών.
Από τις συνομιλίες, που κατέγραψε ο υπερκοριός προέκυψε μεταξύ άλλων ότι, ανάλογα με την κράτηση ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαΐνης που ήθελε ο κάθε πελάτης. Αλλοτε για «ένα άτομο» ή «για τραπέζι», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για «μπουκάλι».

Ωστόσο, η διακίνηση φαίνεται πως δεν περιοριζόταν μόνο στο κατάστημά του, καθώς ο 53χρονος έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ενώ κάποιοι εξ αυτών διώκονται ακόμη και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Την υπόθεση είχε χειριστεί η πολλή έμπειρη 2η ανακρίτρια ναρκωτικών Ελενα Γρυπάρη.
Είναι η ίδια δικαστής, η οποία μπήκε μπροστά στην επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών, που εξάρθρωσαν τα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης, κοκαίνης, χασίς και σκαγκ σε έξι κεντρικές πλατειες της Αθήνας.
Την επιχείρηση αυτή, που είχε πάρει την κωδική ονομασία “Χίμαιρα” είχαν αποκαλύψει οι “Δικογραφίες” στην τηλεόραση του Σκαι.