Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Εν μεσω... Μουντιάλ, απολογούνται 4 για παράνομη στοιχηματική ιστοσελίδα


Απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια τέσσερα μέλη του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν την περασμενη Τρίτη, λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, επειδή διατηρούσαν ηλεκτρονική σελίδα με πανελλήνιες επιδόσεις στο παράνομο στοίχημα και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η επιχείρηση έγινε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία της αρμόδιας γιά το ηλεκτρονικό έγκλημα εισαγγελέα εφετών Βιργινίας Σακελαροπούλου.
Οι κατηγορούμενοι, που είχαν το... στρατηγείο τους στο Αιγάλεω Αττικής, φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διατηρούσε ηλεκτρονική σελίδα με πανελλήνιες επιδόσεις στο παράνομο στοίχημα και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Οπως διαπιστώθηκε εί
χαν δημιουργήσει την ιστοσελίδα παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών all - bet.gr , η οποία αποτελούσε διάδοχο της εταιρίας time.bet, που είχε εξαρθρωθεί στις 22 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.
Και οι δύο έχουν μπει στη μπλακ λιστ από την ΕΕΕΠ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, η ιστοσελίδα ειχε παράνομο επίγειο δίκτυο μεσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως καφέ – σπορ και καφενεία), που έφταναν τα 480 σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιλιάδες ήταν και οι κωδικοί των παικτών, που έπαιζαν στη συγκεκριμένη εταιρία εξ αποστάσεως, δηλαδη είτε απο το σπίτι τους, είτε μεσω των ταμπλετ τους, είτε  απο τα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι άνδρες  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς και να ταυτοποιήσουν πολλά καταστήματα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.
Εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα ευρήματα, οπως ονόματα πολλών Μπούκερ, καθώς και οι τρόποι, που χρησιμοποιούνταν, για να αποκτήσουν τους κωδικούς, βιβλία παικτών, καθως και πολλά χρηματα .
Ο τζίρος της οργάνωσης, δεν μπορεί ακομη να προσδιοριστεί, γιάυτό και δεν έχει απαγγελθεί ακόμη εναντίον τους κατηγορία, για νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα) και φοροδιαφυγή, συμφωνα ομως με τις πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ ευρω το μήνα, καθώς τα καταστήματα ηταν χωροταξικά ταξινομενα σε ολόκληρη την Ελλαδα σε κομβικά σημεία, μεσω των οποίων είχαν  καταφέρει, να προσελκύσουν χιλιάδες πελάτες - παίκτες.