Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Απολογία Πιλάβιου για την κάρτα υγείας

Κριςιμη ημέρα για την υποθεςη του σκανδάλου της κάρτας υγείας η ερχόμενη  Πέμπτη 14Ιουνιου, καθως αναμένεται να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλης Πιλάβιος, επι θητείας του οποίου υπεγράφη η δεύτερη σύμβαση.
Η δικη, που διεξάγεται απο τον περαςμένο Ιούλιο στο Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων της Αθηνας, βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των 31 κατηγορουμένων, εκ των οποιων οι 22 ειναι πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ και οι υπόλοιποι 9 στελεχη της εταιρείας, που ειχε αναλάβει το έργο της κάρτας υγείας.



Την περαςμλενη Πεμπτη απολογήθηκε ο  πρώην αναπληρωτής Προεδρος της ΕΠΟ Γιαννης Οικονομιδης, ο οποίος σε ερώτηση του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Στέλιου Κακκαβια,  παραδέχτηκε την κατηγορια της κακουργηματικής απιστίας.
Πρόεδρος: Πιστεύετε οτι το  τίμημα, που έλαβε η εταιρία για την υλοποίηση του προγράμματος, αντιστοιχεί στό προσφερόμενο έργο της ?
Οικονομιδης:Οχι, δεν αντιστοιχεί.
Ειςαγγελεας: Πριν να υπογράψετε τη συμβαςη, την διάβασατε
Οικονομιδης:  Οχι. Μας ελεγαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ, ο κ. Κουριδης και ο κ, Σιωτος οτι, εαν δεν υπογράψουμε τη συνβαση θα παμε φυλακη.
Ειςαγγελεας: Δηλαδη;
Οικονομιδης: οι δυο δικηγοροι μας έλεγαν οτι, όποιος  δεν δινει τα λεφτά στην εταιρία, πάει μεςα. Όποιος τα δινει, μένει εξω. Ντρέπομαι να πάω στο νοσοκομείο και ως γιατρός έχασα μια μεγάλη δουλειά στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, γιατι όλοι λενε οτι, είμαι απατεώνας.
Σε άλλο σημειο της απολογίας του ο κ.  Οικονομιδης παρουσίασε έγγραφο της ΟΥΕΦΑ , στο οπόιοι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία φέρεται να τον ρωτάει για τους 11 αιφνίδιους θανάτους Ελλήνων ποδοσφαιριστών. 
"Αν ειχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κάρτας υγείας, τα παιδιά αυτα δεν θα ειχαν πεθάνει", ειπε ο κ. Οιοκονομιδης,
'Κατα τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξελίχτηκε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον ειςαγγελεα της έδρας Χαράλαμπο Τζώνη και τον δικηγόρο, που εκπροσωπεί την εταιρία open deck, η οποία ειχε αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της κάρτας υγείας.
Ο δικηγόρος ειπε θυμωμένος στον ειςαγγελεα " με αυτα που λετε δείχνετε οτι, ήδη έχετε αποφασίσει για καταδίκες".
Ο ειςαγγελεας απλό την πλευρά του εθίγη και απάντησε στο ιδιο ύφος: "Δεν ειναι δυνατόν να λετε τέτοια πράγματα σε αυτη την αίθουσα".


Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο δικηγόρος αποχώρησε απο την αίθουσα,
Στη συνέχεια απολογηθηκε ο,συμβουλος της ΕΠΟ Νικος Φύριος, ο οποίος είπε
"Ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συμφωνήσει να μετάσχει σε συνέντευξη Τύπου για την κάρτα υγείας και ξαφνικά ακύρωσε. Όταν τον ρώτησα για το λόγο, μου είπε ότι τον υποχρέωσε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο οποίος απείλησε ότι θα πάει στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Αβραμόπουλος μου είπε ότι υπήρχε κόντρα Ορφανού-Γκαγκάτση γιατί ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ΠΑΣΟΚ"
Πρόεδροε: Τοτε πως δημιουργήθηκε το θεμα της κάρτας;
κατηγορούμενος: το θεμα το δημιούργησε ένας Μητροπουλος. Αυτος εχει μια φυλλάδα, που λέγεται ΑΠΟΨΗ. Παριστάνει το δημοσιογράφο, ενω δεν εχει περάσει ουτε εξω απλό την πορτα της ΕΣΗΕΑ. Το γνωρίζω επειδη είμαι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Πρόεδρος: Γιατι το έκανε αυτο ο κ. Μητροπουλος;
Κατηγορούμενος: Γιατι εχει προσωπική αντιπαράθεση με τον κ, Γκαγκάτση. Οταν ο Μητροπουλος αναμετρήθηκε στη ΕΠΟ με τον κ, Γκαγκάτση δεν βρήκε ουτε τη ψήφο του.
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Νικος Φυριος αναφέρθηκε στη δικη του συμμετοχή στην υποθεση, λέγοντας οτι ο ιδιος ηταν συμβουλος στην ΕΠΟ μονο μεχρι τον Οκτωρβιο του 2008.
"Τοτε στο συμβούλιο υπήρχαν επτά δικηγοροι και συμφώνησαν με τη συμβαςη. Δικηγόρος ειναι και ο Γκαγκάτςης. Οταν όλοι αυτοί συμφωνούν. Συμφωνεί και ο πρόεδρος. Εγω τι να πω; Να διαφωνήσω?".
Πρόεδρος: Με ποιο σκεπτικό υπογράψατε τη συνβαση;
Κατηγορούμενος: Για το καλό του ποδοσφαίρου. Για να μην πεθάνουν αλλά παιδιά μεςα στο γήπεδο. Εχω λευκό ποινικό μητρώο. και σαν δημοσιογράφος ήμουν πολυ προσεκτικός. Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι θα βρισκόμουν μπροστά σας ως κατηγορούμενος.
Στη συνέχεια απολογήθηκε ο πρώην συμβουλος της ΕΠΟ Γιαννης Δεσυλας, ο οπόιος αρνήθηκε την κατηγορια.