Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Νέα μήνυση από Ζωή, για τους θανάτους στις φωτιές


Νέα μήνυση, για τις φωτιές στο Μάτι και για την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών, για όσους κάηκαν και πνίγηκαν σε Μάτι, Ραφήνα, Βουτζά κατατίθεται αύριο το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αυτή την φορά από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, η οποία αύριο στις 4 μμ. θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στο ΔΣΑ, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι, υποβάλλει μήνυση γιά:
- Ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας που, είτε αφέθηκαν αβοήθητοι να καούν και να πεθάνουν, είτε οδηγήθηκαν προς την πυρκαγιά και την παγίδα θανάτου, έγκλημα που συνιστά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο
 
- Εκθεση σε κίνδυνο ζωής όσων τελικώς διασώθηκαν, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς, και στη θάλασσα, παλεύοντας αβοήθητοι επί ώρες
 
- Πράξεις και παραλείψεις κάθε υπευθύνου, που προκάλεσαν και διόγκωσαν τηντραγωδία 
 
- Απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος,  προσπάθεια απόκρυψης των πρώτων θυμάτων και υπόθαλψη των υπαίτιων για πολιτικούς λόγους, πριν αποκαλυφθεί στο πανελλήνιο το μέγεθος της τραγωδίας.
 
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για “ανήθικη και άτιμη προσπάθεια της κυβέρνησης, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, γκρεμίζοντας σπίτια για να ξεχαστούν οι νεκροί, που δεν θα περάσει”.
Και καταλήγει:
Η μνήμη των νεκρών και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων δεν θα αφήσουμε να προσβληθεί από τους εγκληματίες και αυτούς που τους υποθάλπουν, από αυτή τη μακάβρια Κυβέρνηση, που αναζητά λίγους μήνες ακόμη “εξουσίας”.

Η μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να συσχετιστεί με προηγούμενες, που κατατέθηκαν απο συγγενείς θυμάτων, καθώς και με τη συνολική έρευνα, που διενεργούν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος απο κοινού με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.