Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Δεν αποκλείεται η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα για τους νεκρους στο Μάτι

Μακραίνει ο κατάλογος των προσώπων, που αναμένεται να κληθούν από τη Δικαιοσύνη,  για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν τους χειρισμούς τους στη φονική πυρκαγια στο Μάτι, με τους 94 νεκρούς.
Η αρχική προσπάθεια της Εισαγγελιας του Αρείου Πάγου,  που προστάθησε να κρατήσει "χαμηλά" την δικαστική έρευνα,  επικεντρωνοντας την πρωτίστως στα αίτια, κάτω από το βάρος τόσων νεκρών δεν άντεξε.
Αποτέλεσμα ήταν η έρευνα  να έχει επεκταθεί πλεον προς κάθε κατεύθυνση,  γεγονός που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου,  για το τι θα επακολουθησει  ποινικά.
Συμφωνα με πληροφορίες, από τη μέχρι τώρα πορεία της έρευνας, τις μαρτυρικες καταθέσεις, καθώς και από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, στο κάδρο των ευθυνων έχουν μπεί κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας,  της Γενικης Γραμματείας Πολιτικής Προστασιας, δήμαρχοι και άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοκίνησης,  στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Επιπλέον, πληροφοριες απο ανώτατες δικαστικές πηγές επισημαινουν οτι, εάν ταυτοποιηθουν συγκεκριμένα   στοιχεία της έρευνας, δεν αποκλείεται η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή,  για το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων!
Εαν γίνει αυτό,  τότε θα διαχωριστεί η δικογραφία και η Εισαγγελία θα συνεχίσει την έρευνα, για τα μη πολιτικά πρόσωπα.