Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον για τους νεκρούς...

Αρχισε η μετακύλιση ευθυνών γιά τους νεκρούς στο Μάτι.
Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, που κατέθετε επί δύο ώρες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, έρριξε τις ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λέγοντας στην κατάθεση της ότι, "άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, που δεν έγινε ποτέ, γιατί έπρεπε να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη".
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι. ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.
Τέλος, η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.