Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Απτόητος ο δικαστής Σκουτέρης..


Μπορεί να ελέγχεται πειθαρχικά από τον Αρειο Πάγο, για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης και να εκκρεμεί σε βάρος του πειθαρχικό δικαστήριο, γιά άλλο αδίκημα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, να διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του δικαστών, για τη θέση του Προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στις επερχόμενες εκλογές, που αναμένονται πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου.
Μάθαμε ότι, ο πρόεδρος πρωτοδικών Δημήτρης Σκουτέρης θα είναι ένας από τους τέσσερεις υποψηφίους, για την προεδρία της διοίκησης του Πρωτοδικείου, με συνυποψηφίους – αντιπάλους τους προέδρους πρωτοδικών κ.κ. Κατινιώτη, Τόλια και Γρίβα.
Το γεγονός ότι, λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου επίκειται δευτεροβάθμιο πειθαρχικό δικαστήριο εναντίον του, μετά από προσφυγή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, κατά της απόφασης που τον είχε απαλλάξει  από άλλο πειθαρχικό αδίκημα, διόλου δεν πτοεί τον δικαστή Σκουτέρη.
Το πολύ – πολύ, σε περίπτωση που εκλεγεί και στη συνέχεια καταδικαστεί αμετάκλητα από το πειθαρχικό δικαστήριο σε ποινή προστίμου, να εκπέσει!
Η πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Δημήτρη Σκουτέρη, σήμανε το τέλος της καριέρας του ως αθλητικού δικαστή, καθώς δεν μετείχε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής και αποχ'ωρησε παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο.
Η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία διενεργεί την πειθαρχική έρευνα, συνέστησε στον κ. Σκουτέρη να πάψει να μετέχει στα αθλητικά δικαστήρια, μέχρι να περατωθεί ο εναντίον του πειθαρχικός έλεγχος για προσβολής του κύρους της Δικαιοσύνης.