Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τι είπε για τη δολοφονία του Γερμανού στην Αρκίτσα η πρώην σύντροφος του..




Αρνητικές, αλλά όχι πειστικές οι  απαντήσεις, που έδωσε η 46χρονη, πρώην σύντροφος του Γερμανού και ο 56χρονος φίλος της, στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, στις μαραθώνιες απολογίες τους, που διήρκεσαν περισσότερο από 8 ώρες.
Πολλές ερωτήσεις έγιναν για το πού ακριβώς βρίσκονταν την ώρα του εγκλήματος.
Και οι δύο απάντησαν ότι, βρίσκονταν στην  ίδια περιοχή, αλλά σε διαφορετικό σημείο από τον τόπο του φονικού.
Στην ερώτηση: Γιατί σταματήσατε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μετά τη δολοφονία;
Eδωσαν και οι δύο την ίδια απάντηση: Για να μην αποκαλυφτεί η σχέση μας.
Ισχυρίζονται ότι, η φίλη τους είπε ψέματα ότι, της ζήτησαν να τους καλύψει με άλλοθι, για το πού βρισκόταν ο 56χρονος την ώρα του εγκλήματος.
«Ζήλευε επειδή εμείς είχαμε σχέση, ενω αυτή ήταν μόνη της».
Από κατάθεση μάρτυρα προέκυψε ότι, ο  56χρονος κατηγορούμενος «είχε εκνευρισμό με τον Γερμανό, για τη σχέση του με την 46χρονη πρώην σύντροφό του. 
Σε ερώτηση, που του υπέβαλαν, «εαν είχε πρόβλημα με το Γερμανό», ο κατηγορούμενος φέρεται πως απάντησε: : «Οχι. Δεν είχα πρόβλημα».
Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στα κίνητρα και σε τυχόν οικονομικές διαφορές του ζεύγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 46χρονη παραδέχτηκε στην απολογία της ότι, όφειλε ένα μεγαλο χρηματικό ποσόν στο Γερμανό.
Ρωτήθηκε συγκεκριμενα,  γιατι είχε υπογραψει το ιδιωτικό συμφωνητικό,  που υπάρχει στη δικογραφία, με το οποίο αναλάμβανε οφειλή απέναντι του 250.000 ευρω.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 46χρονη είπε ότι, αποδέχτηκε το χρέος, επειδή εκείνος είχε μπει εγγυητής σε δικό της δάνειο.
Σε σχετικές ερωτήσεις, η 46χρονη φέρεται ότι, παραδέχτηκε πως, έπεισε τον Γερμανό να υπογράψει ως εγγυητής, επειδή εκείνος, τότε, δεν ήξερε καλά ελληνικά και δεν κατάλαβε τι είχε υπογραψει.
Με τον ίδιο τρόπο φέρεται ότι, τον έπεισε να την βάλει συνδικαιούχο στους λογαριασμούς του.
Οταν οι τράπεζες του δέσμευσαν τους λογαριασμούς, τότε εκείνη  υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο του παραχωρούσε το σπίτι της, ενω δεσμευόταν να του δίνει και ένα ποσόν κάθε μήνα.
Παρά τη δέσμευση της όμως, εκείνος δεν έκανε χρήση του συμφωνητικού, δεν υπέβαλλε αγωγή εναντίον της, ούτε και κίνησε δικαστική διαδικασία.
Η 46χρονη ρωτήθηκε για το λογαριασμό της στην Ελβετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες είπε , πως τα χρήματα στο λογαριασμό αυτόν περίπου 180.000 ευρω, τηw τα είχε δώσει ένας Ελβετός, με τον οποίον είχε δεσμό στο παρελθόν, αφού χώρισε με τον Γερμανό,  πριν από χρονια.
Σε ερωτήσεις, που της υπέβαλαν απάντησε, σύμφωνα με πληροφοριες ότι, ο Ελβετός την είχε ερωτευτεί και της έδωσε το ποσόν αυτό, για να την βοηθήσει.
Οταν ρωτήθηκε τι σχέση είχε ο 55χρονος Γερμανός, πρώην σύντροφος της με τον λογαριασμό της στην Ελβετία, φέρεται πως απάντησε ότι: «Eίχε τους κωδικούς μου. Και διαχειριζόταν το λογαριασμό μου. Και με αυτόν το τρόπο με περιόριζε να κάνω αναλήψεις».
Σε ερώτηση: “Γιατί του το επέτρεψε;”, απάντησε: «Του είχα εμπιστοσύνη».
Σε δύσκολη θέση φέρεται να ήρθε η 46χρονη, όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα, για τις επισκεψεις της σε μέντιουμ – αστρολόγο.
Eισαγγελέας: Γιατι ρωτούσατε πότε θα τελειώσει η αστυνομική προανάκριση:
Κατηγορούμενη: Hθελα να μαθω πότε θα αποδεσμευτεί το σπίτι μου.

Eισαγγελέας: Είχατε τόσο ενδιαφερον και ρωτούσατε τον αστρολόγο,  για το πότε θα τελειωσει η αστυνομική προανάκριση και όχι ποιός είναι ο δολοφονος;