Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Aθώοι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης και δύο της ΕΥΠ

Aπαλλάχτηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης και δύο πρώην υπάλληλοι της ΕΥΠ, που κατηγρούντο  για παραβίαση μυστικών της πολιτείας.
Η υπόθεση αφορά τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005 και το σχέδιο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τους δικαστές, τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά στην παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
Στην συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται και το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» - το οποίο είχε διερευνήσει η Δικαιοσύνη ψάχνοντας να βρει, αν πράγματι υπήρξε προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή,με απόπειρα δολοφονίας του.
Ως προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης, η Δικαιοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα, πως πράγματι υπήρξε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή, πλην όμως αυτή έγινε από άγνωστους δράστες.
Για την ίδια υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε δίκη, ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της CIA Γουϊλιαμ Μπάζιλ, για  τηλεφωνικές υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή