Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ερχονται συλλήψεις για διεθνή οργάνωση ναρκωτικών.

Την εξάρθρωση μιάς τεράστιας εγκληματικής οργάνωσης, που εισάγει τόνους κοκαίνης από τη Λατινική Αμερική προανήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πάρης Αδάμης, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη EUROJUSΤ, η οποία εργάζεται στο πλαίσιο κοινών ομάδων έρευνας με ξένες δικαστικές αρχές.
Η αποκάλυψη του εισαγγελέα έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την παρουσίαση της τέταρτης έκδοσης της κατ’ άρθρον ερμηνείας του νόμου 4139/2013, για τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, που συνυπογράφουν  τρεις κορυφαίοι της Δικαιοσύνης και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπως ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Κοτσαλής, ο Αρεοπαγίτης ε.τ. Μιχάλης Μαργαρίτης και ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Ιάκωβος Φαρσεδάκης.
Στην παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε στην Πλάκα, στο κτίριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, παραβρέθηκαν κορυφαίοι πρώην και νυν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ αισθητή έγινε η απουσία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που αν και είχε προσκληθεί, τελικά δεν προσήλθε.
Στην ομιλία του ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής χαρακτήρισε το πρόβλημα των ναρκωτικών «παγκόσμιο» και τόνισε ότι, «τεράστια οικονομικά συμφέροντα συνδέονται με αυτό, πολύπλοκες και εν πολλοίς μη διαφανείς ροές χρημάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα συμμετέχει πλέον, ίσως και εκουσίως, σε αυτή τη γιγαντιαία διεργασία, εταιρικά σχήματα «κτίζονται», τροφοδοτούνται από τις προσόδους της εμπορίας ναρκωτικών».
Ο Αρεοπαγίτης Μιχάλης Μαργαρίτης, ανέφερε τρία περιστατικά, που τον έφεραν αντιμέτωπο με χρήστες ναρκωτικών και τόνισε ότι «τα κυκλώματα ναρκωτικών έχουν προυπολογισμό  μεγαλύτερο από τον προυπολογισμό ενός μικρού κράτους».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο πόλεμος των ναρκωτικών είναι ένας πόλεμος, που πρέπει να τον κερδίσουμε. Τα παιδιά μας είναι ο στόχος».