Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος, που διερευνούσε διαφθορά ευρωπαικών κονδυλίων


Τριαντάχρονη δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, η οποία έκανε έρευνα, για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, βιάσθηκε και δολοφονήθηκε χτες, στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η τελευταία εκπομπή της αφορούσε έρευνα, στην οποία συμμετείχε δημοσιογραφική ομάδα, με θέμα εταιρείες σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατασπαταλήθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.
Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.
«Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε την διαφθορά στην Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε έναν χρόνο. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα», έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.