Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Στο κλίμα της σφαγής του Μπάκο στον Κορυδαλλό, στις 28 Ιανουαρίου η δίκη της energa

Ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και διακόπηκε για τις 28 Ιανουαρίου, η δίκη για το σκάνδαλο της Εnerga Ηellas Power, με κατηγορούμενους 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Αριστείδη Φλώρο,  που είναι και ο μοναδικός απο το συνολο των κατηγορουμένων, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει κάθειρξη 21 ετών, για την υπόθεση.
Ο Αριστείδης Φλώρος, o οποίος απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη με την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του, η οποία ανακλήθηκε εν μία νυκτί",  εκτίει παράλληλα ποινή 13 ετών, γιά ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που εκπροσωπούσε στη δίκη της Energa τη ΛΑΓΗΕ (δημόσιο).
Η δίκη διακόπηκε για τις 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί γιά τη δικογραφία συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου, ο οποίος διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο.
Οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του Αριστείδη Φλώρου, Αχιλλέας, οπως και ο συνεταίρος του Κωστας Μηλιώνης, έχουν καταδικαστεί, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς έχουν ανασταλεί οι ποινές τους.
Η δίκη ξεκίνησε στη σκιά της χτεσινής δολοφονίας του Αλβανού Αμπερ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της Energa, ενώ ο ομοεθνής του, που τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου φέρεται ότι, ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε επίσης εμπλοκή στην υπόθεση της Energa, ως συνήγορος της οικογένειας Φλώρου.