Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Με γραπτό μήνυμα θα μαθαίνουν ότι, τις χώρισαν οι άνδρες τους!


Με γραπτό μήνυμα θα μαθαίνουν οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία ότι, οι σύζυγοί τους έβγαλαν δικαστική απόφαση, για διαζύγιο και τις χώρισαν!
Με μιά μεγάλη καινοτομία μπήκε το 2019 για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, καθώς η νέα ρύθμιση, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Κυριακή, βάζει φρένο στο φαινόμενο των «κρυφών διαζυγίων», όπου οι άνδρες έθεταν τέλος στους γάμους τους δίχως καν να ενημερώσουν τις συζύγους τους.
Η ρύθμιση προβλέπει πως το δικαστήριο που εκδίδει το διαζύγιο οφείλει να ενημερώνει αμέσως την εκάστοτε γυναίκα μέσω SMS.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το καινούργιο σύστημα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των διαζευγμένων γυναικών, ειδικά σε ό,τι αφορά την διατροφή, που τους οφείλεται.
Οι νέες ρυθμίσεις θα αποτρέψουν την κατάχρηση του πληρεξουσιότητας, που έχουν οι άνδρες σύζυγοι, οι οποίοι μετά τον χωρισμό, δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώην γυναικών τους, ούτε να λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις για λογαριασμό τους.
Την τελευταία διετία ο διάδοχος στον θρόνο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει προωθήσει μέτρα, που διευρύνουν τις ελευθερίες των γυναικών, όπως την άρση της απαγόρευσης στην οδήγηση.