Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

"Χτύπησε ο γιός σου σε τροχαίο. Χρειάζεται χρήματα...".

11Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 59χρονος, ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους, απο τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα δήθεν εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.
Τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί και να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο και κυρίως ευπαθείς πληθυσμιακές  ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, ανήλικοι κλπ., αλλά και για να προχωρήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης εναντίον του, καθώς ενδέχεται να τον αναγνωρίσουν κι άλλα θύματα του και να καταγγείλουν τη δράση του.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και συμμορία.
Πρόκειται για τον 58χρονο Καλμπατζίδη Γεώργιο του Οδυσσέα και της Αναστασίας, ομογενή από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται οτι, τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους ηλικιωμενους, λέγοντας τους ότι, τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα συγγενικό τους πρόσωπο και πως χρειαζόταν χρήματα για το χειρουργείο κλπ., τα οποία του έδιναν.
Θα απολογηθεί σε ανακριτή και κρατείται.