Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

O εφιάλτης του κομμωτή!


Aγριες μνήμες, για το γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση και τη σύζυγό του, ζωντανεύουν αύριο το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου αναμένεται να ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό, η δίκη γιά τη δολοφονική επίθεση, που δέχτηκαν στο γκαράζ του σπιτιού τους, τον Ιανουάριο του 2016.
Κατηγορούμενοι είναι 30χρονος αστυνομικός, 35χρονος Ιρακινός και 42χρονος κρατούμενος των φυλακών, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι, που είχε αποτέλεσμα, να τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και στα πόδια, απο σφαίρα, ο κομμωτής, ενω η σύζυγος του δέχτηκε σφαίρα στο χέρι.
Το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες, που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση.
Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε βγει με άδεια από τη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25), ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια.
Τέλος, στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλαση του μετά την έκτιση της ποινής.
Δεν δόθηκαν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, ενω σε όλους είχε επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.