Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η Δικαιοσύνη είπε και πάλι όχι"στις άδειες Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας

Δεύτερο "όχι"από τη Δικαιοσύνη στο αίτημα, για χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση και στο θεσμό της χορήγησης αδειών.
Το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου, με βούλευμα του, που εκδόθηκε σήμερα, δεν έκανε δεκτό το νέο ίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.
Ο πολυισοβίτης της 17Ν, που από τις 2 Μαΐου, ξεκίνησε απεργία πείνας και ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου, είχε υποβάλλει νέο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές, στο οποίο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά  ο εισαγγελέας Βόλου..
Οι δικαστές του τριμελούς συμβουλίου πλημμελιεοδικών Βόλου, με το υπ’αριθμόν 93/2019 βούλευμά τους, ομόφωνα  υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά, μετά  τις άδεις, που έχει ήδη λάβει ο Κουφοντίνας, έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση αλλά και το σκεπτικό του προηγούμενου συμβουλίου, το οποίο είχε -προ διμήνου- απορρίψει το αίτημα Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι, εαν ο νομοθέτης επιθυμούσε να χορηγείται ἀδεια, εκτός από τους ισοβίτες και σε πολυισοβίτες, θα το προέβλεπε ρητά.