Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δώδεκα χιλιάδες ευρώ σε Ηριάνα και Περικλή, για το λάθος της Δικαιοσύνης


Συγγνώμη, κάναμε λάθος”...
Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει τα λάθη της και τα πληρώνει με χιλιάδες... ευρώ!
Δώδεκα χιλιάδες ευρω θα κοστίσει το λάθος της Δικαιοσύνης, που έκρινε ενόχους σε πρώτο βαθμό την Ηριάνα και τον Περικλή, οδηγώντας τους στη φυλακή, μετά από καταδίκη σε 13 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, επιδίκασε αποζημίωση 6.000 ευρω στον καθένα, αναγνωρίζοντας ότι, ήταν λάθος της, που παρέμειναν οι δύο νεοι από 400 ημέρες στη φυλακή.
Το δικαστήριο επιδίκασε στην Ηριάννα και στον Περικλή, από 15 ευρώ, για κάθε μία από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, καθώς και δύο είχαν αθωωθεί στη συνέχεια από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Οι συνήγοροί τους μίλησαν για την αδικη κράτηση τους, που όπως είπαν “ τους δημιούργησε πρόβλημα επαγγελματικά, και τους στιγμάτισε κοινωνικά” και ζήτησαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, να τους αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης, που προβλέπει ο νόμος, το οποίο ανέρχεται σε 29 ευρώ ημερησίως.
Ωστοσο το αίτημα τους, δεν έγινε δεκτό και το δικαστήριο, περιορίστηκε να επιδικάσει αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης.