Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Σε λίγο η απόφαση γιά Πάσσαρη, γιά πέντε δολοφονίες

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγο την ετυμηγορία του, για τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγορείται και δικάστηκε για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων.
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Πάσσαρης σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για πέντε ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων και για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομειο το 2001, από οπου και απεδρασε τότε.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, μίλησε για "ιστορική δίκη και ιστορική απόφαση" και ζήτησε απο το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον πελάτη του, μονο για τις δολοφονίες, τις οποιες ομολόγησε και να του αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς από την πράξη.
" Να διαχωρίσετε τον τοτε Κωνσταντίνο Πάσσαρη απο τον σημερινό Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ειπε ο κ. Ταγαράκης και συμπλήρωσε:
" Ο Πασσαρης, μου είπε: "Ναι τα έκανα και θέλω να τα παραδεχτείτε. Αλλά σήμερα είμαι ένας άλλος Κωνσταντίνος Πάσαρης".
 "Αποδώστε του αυτά που έκανε, τόνισε ο συνήγορος, αλλα δώστε και μια επιβράβευση για οσα προσπαθεί τόσα χρόνια εκει, σε μια δύσκολη και εχθρική φυλακή".
Ο συνήγορος αναφέρθηκε στις 934 διακρίσεις, που έχει κερδίσει μεσα στη φυλακη ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης,  ο οποίος εχει βραβευτει στη ζωγραφικη, στη λογοτεχνία και στην ποίηση, καθως και στην αρση βαρων".
Και συνέχισε:
"Δεν έχει να φοβάται η κοινωνία απο έναν άνθρωπο που θα συνεχίσει να εκτίει τις ποινες του, γιατι αυτή είναι η αλήθεια.
Στη φυλακή θα παραμείνει και εδώ οτσν θσ ερθει. Δωστε του ενα ελαφρυντικό, για όσα έχει επιτύχει και προσπαθεί. Είναι ένα μηνυμα και για τους άλλους κρατούμενους. Δωστε του μιά επιβράβευση για τον αγωνα που κάνει τοσα χρονια. Θα είναι ενα κίνητρο και γιά τους υπόλοιπους κρατουμενους".
Η εισασαγγελεας αντεδρασε και ζήτησε να μην αναγνωριστει κανένα ελαφρυντικό, τονιζοντας οτι "η καλή συμπεριφορά μεσα συη φυλακή δεν αποτελει μεταμελεια, αλλα σημασια έχει η συμπεριφορά του στην κοινωνια".
Νωρίτερα οι συνήγοροι Πολιτικης Αγωγής, που εκπροσωπούν την οικογένεια του δολοφονημένου αστυνομικου Αλεβιζόπουλου χαρακτήρισαν τον Πασσαρη "δημόσιο κίνδυνο" και ζήτησαν την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Παράλληλα μίλησαν για την απίστευτα αδικαιολογητη καθυστερηση της δίκης, που έγινε 18 χρόνια μετα..
Οι συνήγοροι Πολιτικης Αγωγης μιλησαν για το ενδεχόμενο παραγραφης των σοβαρων αδικημάτων του Πασσαρη, σε περίπτωση, καθως ο χρόνος στενευει και τόνισαν:
"Η δίκη έπρεπε να έχει γινει, οπως εγινε τωρα, εστω και ερήμην, γιατι βρισκόμαστε εναμισι χρονο πριν από την παραγραφή.
 Και με μια καθυστέρηση στο  Εφετείο, όλα  τα εγκλήματα θα παραγραφουν. Και εάν προσφυγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο και θεωρηθεί  ότι, η δικη έγινε ερήμην, θα διαταχτεί επανάληψη. Και τοτε ολα θα ειναι παραγεγραμμένα. Οπότε ο μακελάρης ελεύθερο. Διεθνης ντροπή"!