Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μετά τις απειλές κατά δικαστών για Κουφοντίνα, νέα ανάρτηση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ: "Mην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν"


Σάλος, ανησυχία και "πόλεμος" ανακοινώσεων, μετά τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο ηγετικού στελέχους του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, όπου αναφερόμενος στην υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που επανακρίνεται την ερχόμενη Πέμπτη από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, απευθύνθηκε απειλητικά στους δικαστές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:
"Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα.Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες.Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους.Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα.Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν".

Λίγο νωρίτερα το site "Pagasitikosnews" , έγραφε:


https://pagasitikosnews.com/featured/xana-sto-dikastiko-symvoylio-plimmeleiodikon-voloy-i-aitisi-adeias-toy-d-koyfontina/?fbclid=IwAR0fq2Yij30uzs-CHv1oe770qjrZK386a-xd_bBqnLhIsseEFFb3R_fvFZI

Αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους την απεργία πείνας που ξεκίνησε   Στο τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα κριθεί ξανά η τύχη της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, από τον εισαγγελέα υπηρεσίας που εκτελεί χρέη προέδρου του δικαστικού συμβουλίου των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας προχθές το μεσημέρι. 
Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό το συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την άδεια στον πολυισοβίτη κρατούμενο, με ψήφους 2-1 (θετική ήταν η ψήφος της διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος και της κοινωνικής λειτουργού), αλλά ο εισαγγελέας γνωμοδότησε αρνητικά θεωρώντας ότι παρά το γεγονός πως συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για την παροχή άδειας, δεν υπάρχουν οι ουσιαστικές, εξαιτίας πρόσφατων και παλαιότερων δηλώσεων του φυλακισμένου που αναφέρονταν στους «αγώνες» του. Έτσι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που απαρτίζεται από την πρόεδρο Πλημμελειοδικών και ακόμα δύο δικαστικούς λειτουργούς, εξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση. 
Υπενθυμίζεται πως με το βούλευμα 37/2019 που εκδόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου απορρίπτονταν η αίτηση άδειας του Δημ. Κουφοντίνα, μετά την εισαγγελική διαφωνία. Στο σκεπτικό της τότε απόφασης μεταξύ άλλων αναφέρονταν πως «εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής (άδειας). Όπως προέκυψε ο ανωτέρω κατάδικος, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, στις 24-10-2014 και στις 30-5-2018, προέβη σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, ο εν λόγω κατάδικος στις 24-10-2014 απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κείμενο, όπου αναφερόμενος στο κράτος και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως αντικαθεστωτικό ανέφερε «Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», ενώ στις 30-5-2018, απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άλλο κείμενο στο οποίο, αφού περιέγραφε τον εαυτό του ως πολιτικό κρατούμενο, ανέφερε τα εξής: «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων». Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία» και «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη» σημείωνε μεταξύ άλλων η απόφαση του συμβουλίου. Έγκυρες νομικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να αναιρεθεί το παραπάνω βούλευμα, συνεπώς το αίτημα για άδεια αναμένεται να απορριφθεί για δεύτερη συνεχή φορά. Μετά το εισαγγελικό βέτο ο Δημ. Κουφοντίνας προχώρησε σε απεργία πείνας, και σύμφωνα με την συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ, είναι διατεθειμένος να την συνεχίσει μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να τεθεί το προσεχές διάστημα σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του. Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για την επιβίωση του, καθώς όπως επισήμανε στον γράφοντα ο οργανισμός του είναι αρκετά κουρασμένος, λόγω και των άλλων απεργιών πείνας στις οποίες προχώρησε στο παρελθόν, όπως επίσης και λόγω ηλικίας αφού έχει ξεπεράσει τα 60 χρόνια ζωής. Επιπλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σε περίπτωση που τελικά ο πελάτης της βγει αλώβητος από την απεργία πείνας, να ζητηθεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Τέλος την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να κοινοποιηθεί επίσημα η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, και στη συνέχεια η υπεράσπιση του κρατούμενου θα προβεί στις νομικές ενέργειες που προβλέπονται βάσει του νόμου.   Πηγή: pagasitikosnews.com

Aκολούθησε σωρεία αναρτήσεων σε όλα σχεδόν τα sites, που έκαναν λόγο, για "απειλές του Ρουβίκωνα κατά δικαστών, για τον Κουφοντίνα", όπως και δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Καβάλας  Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, που τόνισε:
 
«Οι σημερινές απειλές του Ρουβίκωνα κατά της ζωής δικαστών συνιστούν πρωτοφανή επιβουλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση. 
 
Η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία του Ρουβίκωνα και στη διάχυτη ανομία έχει πλέον οδηγήσει σε αμφισβήτηση της υπόστασης του κράτους δικαίου και των βασικών του αξιών, όπως είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 
 
Έστω για τους ελάχιστους μήνες που της απομένουν, η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει επιτέλους τη συνταγματική της υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και τους Θεσμούς».


Με νεότερη ανάρτηση του στο Facebook το ηγετικό στέλεχος του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ έκανε λόγο για "διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ", αναφέροντας: "Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν":


"Απειλές" και "κύκλους αίματος" διέγνωσαν στην ανάρτηση μου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Μου θυμίζει την περίπτωση με το μακεδονικό συλλαλητήριο όπου και τότε πάλι έγινε ένας χαμός αφού η ανάρτηση μου είχε θεωρηθεί πολεμικό ανακοινωθέν.Άσχετα αν μετά επιβεβαιώθηκε με την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα Εξάρχεια.
Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μμε να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε η λέμε.Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση.Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας(ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης)μεταφράστηκε σε "ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών".Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν.Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες.Έτσι λοιπόν θα "κοκκινίσουν"όλα. Οχι από το αίμα.Αυτό το χύνετε εσείς καθημερινά.Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας.
ΥΓ.Γράψτε τώρα ότι τα "γυρνάω "μετά τον "σάλο που δημιουργήθηκε".Είστε τόσο ελεεινοί όσο και προβλέψιμοι.