Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

"Μητέρα", για δεύτερη φορά η Βάνα Μπάρμπα!


Μητέρα, για δεύτερη φορά, έγινε η Βάνα Μπάρμπα!

Η γνωστή ηθοποιός, που έχει ήδη μια κόρη, απέκτησε με δικαστική απόφαση και δύο... γιούς!

Πρόκειται για δύο αγόρια, Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 16 και 14 ετών, που έμειναν ορφανά, μετά τη δολοφονία της ελληνίδας μητέρας τους, από τον Πακιστανό πατέρα τους, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων και βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια στη φυλακή.

Τη συγκλονιστική υπόθεση, είχαν αποκαλύψει οι τηλεοπτικές "Δικογραφίες", στις 22 Φεβρουαρίου 2017, στον Σκάι.

https://www.youtube.com/watch?v=XQFV1AHsph4&ab_channel=SKAI.gr


Η εκπομπή είχε ασχοληθεί, με τις αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου της 32χρονης Σταυρούλας Παναγέα, η οποία είχε βρεθεί νεκρή, πρίν από 11 χρόνια, φορώντας μόνον το εσώρουχο της, στο ύψος της  της αερογέφυρας της λεωφόρου Κηφισού.


Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες και προσωπική έρευνα του θείου της, Σωτήρη Παναγέα, ο Πακιστανός σύντροφός της κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, η οποία έπασχε από νοητική υστέρηση, ενώ είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία.


Αρχικά το πρωτόδικο δικαστήριο τον αθώωσε. Ομως στις 15 Νοεμβρίου 2018,  με την ίδια δικογραφία, τα ίδια στοιχεία και τους ίδιους μάρτυρες, στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό,  ο Πακιστανός σύντροφος της άτυχης κοπέλας, καταδικάστηκε σε ισόβια.

Η Σταυρούλα είχε αποκτήσει δύο αγόρια, με τον Πακιστανό σύντροφο της. Το μεγαλύτερο παιδί, ο Ναζίρ Αμπας ζει στο Πακιστάν, από την ηλικία του ενός έτους και μεγαλώνει με τους συγγενείς του πατέρα του. Ο μικρότερος Φαζαλ Αμπάς, από το 2011, που έχασε τη ζωή της η μητέρα του, ζούσε στην Αττική, με τον Πακιστανό πατέρα του και την Φιλλιπινέζα σύντροφό του, σε  μονοκατοικία, που ανήκε στη Σταυρούλα, στο Αιγάλεω.

Μετά την καταδίκη του Πακιστανού, που οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή ισοβίων, ο 12χρονος τότε Φαζάν, έμεινε μόνος στο σπίτι, με τη Φιλιππινέζα, νέα σύντροφο του πατέρα του.

Σε μία τεράστια πράξη ανθρωπιάς, η Βάνα Μπάρμπα, που στήριζε και οικονομικά την οικογένεια του Πακιστανού, πήρε το παιδί μαζί με την Φιλιππινέζα στο σπίτι της, ενώ προσέφυγε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, γιά μην πάει το παιδί σε Ιδρυμα, όπως ζητούσε ο θείος της Σταυρούλας, ο οποίος είχε οριστεί με δικαστική απόφαση επίτροπος και διαχειριστής της περιουσίας του μικρού Φαζάλ και του αδελφού του!

 Πρόσφατα, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά από αίτηση της Εισαγγελέα Ανηλίκων κ. Σταλίδου, έκρινε “με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού” και  διόρισε επίτροπο του τη Βάνα Μπάρμπα. 

Οπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση ο ίδιος ο ανήλικος, εξεταζόμενος στο δικαστήριο “εκδήλωσε συναισθήματα αγάπης, για την κ. Μπάρμπα, ενω και η ίδια δήλωσε ότι, θεωρεί τον ανήλικο Φαζάλ οικογένεια της”!...

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση,  "το δικαστήριο, κατά την επικοινωνία του με τον ανήλικο, διαπίστωσε ισχυρό συναισθηματικό δεσμό του με τη Φιλιππινέζα σύντροφο του πατέρα του και την απόλυτη θέληση του, να εξακολουθήσει, να διαμένει μαζί της, με την επισήμανση ότι, πρόκειται για ένα παιδί, που ήδη έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,  επομένως έχει ήδη διαμορφωμένη κρίση, συγκροτημένο λόγο και δομημένη σκέψη, που οπσωδήποτε πρέπει να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο".

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο κρίνει αναφορικά με τον Φαζάλ Αμπας ότι: "..επ΄ουδενί δεν πρέπει να μεταβληθεί το πλαίσιο διαβίωσης του, ήτοι ότι, δεν πρέπει να μετακινηθεί από την οικία του και από τις φροντίδες της Φιλιππινέζας συντρόφου του πατέρα του, η οποία επιμελείται του προσώπου του μικρού ανηλίκου, με πενιχρά μεν μέσα, αλλά με αγάπη και στοργή, έχοντας δημιουργήσει ένα ασφαλές συναισθηματικά περιβάλλον, κατάλληλο, για την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη, γεγονός που αφενός μεν βεβαιώνει η κοινωνική υπηρεσία, αφετέρου δε διαπίστωσε και το δικαστήριο, κατά την επικοινωνία του, με τον ανήλικο".