Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Τι αλλάζει στην ελληνική διαιτησία + Τουρκικό ποδοσφαιρικό μέτωπο στη Θράκη + Το "αιώνιο" ντέρμπι δείχνει το δρόμο



Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το πρωτάθλημα στην πιο κρίσιμη καμπή - Ο ασταμάτητος Παναθηναϊκός έχει μπροστά του το "αιώνιο" ντέρμπι - Η ΑΕΚ του Αλμέιδα κυριάρχησε στην αναμέτρηση των "Δικεφάλων"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι αλλάζει στη διαιτησία - Το νέο σχέδιο του Στηβ Μπένετ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι αντιδράσεις για το ποδοσφαιρικό μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στη Θράκη

Τριάντα τέσσερα χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2022/10/blog-post_656.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://www.youtube.com/watch?v=NsQVagfhuPo

"ΝΤΡΟΠΗ"! Κρεμασμένοι στα παράθυρα, έξω από τη δικαστική αίθουσα, οι εγκαυματίες και οι συγγενείς των νεκρών στο Μάτι!


Μόνο στο... προαύλιο των δικαστηρίων, δεν βγήκαν οι δικαστές της σύνθεσης του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για να εκφωνήσει η Πρόεδρος την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Κρεμασμένοι στα παράθυρα, έξω από τη δικαστική αίθουσα, εγκαυματίες, συνήγοροι και συγγενείς θυμάτων φώναζαν "ντροπή", για το χάλι της Δικαιοσύνης, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κατάλληλης χωρητικότητας αίθουσα, για να μπουν μέσα στο δικαστήριο οι συγγενείς των θυμάτων και οι δικηγόροι τους και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Η έλλειψη χώρου, που είναι βασικής σημασίας για τη διεξαγωγή της δίκης, ήταν η αιτία, που οδήγησε το δικαστήριο, να διακόψει τη διαδικασία, για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου 13.

Το αδιαχώρητο και στους διαδρόμους έξω από τη μικρή δικαστική αίθουσα του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 200 μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια ενώ στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».

Δεύτερο σοκ, μετά την φονική λαίλαπα, ήταν για τους εγκαυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων, η δικαστική αίθουσα στην οποία επρόκειτο να γίνει η δίκη.

Αυθόρμητα ξέσπασαν οι περισσότεροι, φωνάζοντας "Ντροπή"! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα»!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε στο όρθιο ακροατήριο ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων και διέκοψε για τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Εκτός από τα θύματα και τους συγγενείς τους, στα δικαστήρια βρέθηκε και ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκα
ς.

"Αυτός δεν ήταν βουλευτής, όπως ο Πάτσης κ. Κούγια..."


"Ξέπλυμα" του αποπεμφθέντα νεοδημοκράτη βουλευτή Ανδρέα Πάτση από τον Αλέξη Κούγια, πριν από λίγο στο MEGA.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGΑ", για την υπόθεση της 38χρονης με το βιτριόλι, είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος:

"Την πιό σκληρή εισπρακτική εταιρία την έχει ένας δικηγόρος, που ήταν με τον Πετσίτη και το Νίκο Παππά (σ.σ πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ). Εχουν έρθει κλαίγοντας στο γραφείο μου άνθρωποι, που έχασαν το σπίτι τους"...

Ευτυχώς ο έμπειρος δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος έσωσε την κατάσταση, υπενθυμίζοντας στον κ. Κούγια, μιά βασική διαφορά:

"Mόνο που αυτός δεν ήταν βουλευτης κ. Κούγια...", είπε.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Ακόμη ψάχνουν αίθουσα, για να γίνει η δίκη στο Μάτι, που ξεκινάει το πρωί!


Μετ΄εμποδίων αναμένεται να ξεκινήσει (?) αύριο το πρωί η δίκη, γιά τη φονική πυρκαγιά με τους 103 νεκρούς στο Μάτι, καθώς στο παρά πέντε της διαδικασίας, δεν έχει βρεθεί ακόμη αίθουσα, με κατάλληλη χωρητικότητα.


Δεν αποκλείεται το ΣΤ Τριμελές Πλημμελειοδικείο να συνεδριάσει στο... προαύλιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, καθώς η αίθουσα, που έχει προσδιοριστεί να γίνει η δίκη, είναι αδύνατον να χωρέσει ταυτόχρονα τους 21 κατηγορούμενους, με τους αντίστοιχους συνηγόρους υπεράσπισης, τους 213 μάρτυρες και τους εκατοντάδες συγγενείς και οικογένειες θυμάτων, με τους αντίστοιχους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και φυσικά τους δημοσιογράφους.

Το πρόβλημα εντόπισε στο παρά πέντε της δίκης η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που ανέλαβε τα ηνία του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας μόλις την 1η Οκτωβρίου.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Πρωτοδικειου Χριστόφορος Λινός, αναφέρει ότι, το Συμβούλιο αντελήφθη «ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων του, την 1 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, τις ιδιαίτερες δυσκολίες διεξαγωγής μιας τέτοιας πολυπρόσωπης και μεγάλης διάρκειας δίκης στο χώρο της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (αίθουσα 12, κτίριο 9)».



"Στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης", αναφέρει χαρακτηριστικά, «καλούνται να δικαστούν 21 κατηγορούμενοι για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή (102 θύματα) και της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή (32 εγκαυματίες), πρόκειται να εξετασθούν 213 μάρτυρες κατηγορίας και άγνωστος αριθμός μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αναμένεται και η παρουσία περισσότερων συνηγόρων τόσο από την πλευρά των παρισταμένων προς υποστήριξη της κατηγορίας, όσο και από την πλευρά της υπεράσπισης, όπως και πολλών εκπροσώπων του Τύπου».

Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου ζήτησε, με επείγον έγγραφό του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον ορισμό της Αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών, ως αίθουσας στην οποία θα πραγματοποιούνταν τουλάχιστον οι αρχικές συνεδριάσεις του Δικαστηρίου.

Αυτό ωστόσο απέβη... μάταιο, καθώς όπως εξηγεί στο έγγρφο του: «...όπως στη συνέχεια ενημερωθήκαμε, ο ορισμός αυτός, στο παρόν χρονικό σημείο και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν ήταν εφικτός, λόγω άλλης πολυπρόσωπης δίκης που ήδη διεξάγεται στην προαναφερόμενη αίθουσα (δευτεροβάθμια δίκη «Χρυσής Αυγής»), ο διαμοιρασμός της χρήσης της οποίας με το ΣΤ ́ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίθηκε δυσχερής».

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, «προς το σκοπό διευκόλυνσης διεξαγωγής της δίκης και περιορισμού της αναπόφευκτης ταλαιπωρίας όλων των παραγόντων της, προέκρινε τη λύση της αναζήτησης άλλης αίθουσας, εντός του χώρου της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στην οποία το ΣΤ ́ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα μπορούσε να συνεδριάσει, μετά τυχόν διακοπή και κατόπιν συνεννόησης με τη διευθύνουσα τη συνεδρίαση Δικαστή, υπό όρους, έστω και εν μέρει, καλύτερους, λύση που ενδεχομένως θα μπορεί να συνδυασθεί και με άλλες, ανήκουσες στη ίδια ως άνω Δικαστή δικονομικές επιλογές (π.χ. προγραμματισμός, κατά την αρχική συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου τ.ε., της παρουσίας των μαρτύρων σε περισσότερες μελλοντικές συνεδριάσεις του Δικαστηρίου)».

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Λινού:

Α) Η εναρκτήρια συνεδρίαση του ΣΤ ́ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών της 31ης Οκτωβρίου τρέχοντος έτους θα γίνει, όπως έχει ήδη ορισθεί, στην αίθουσα 12 του κτιρίου 9 της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ επισημαίνεται ότι την ημέρα αυτή θα ληφθεί πρόνοια για την κατά το δυνατόν διευκόλυνση της πρόσβασης όλων των παραγόντων της δίκης στην ανωτέρω αίθουσα,

Β) Επόμενες τυχόν συνεδριάσεις του ανωτέρω Δικαστηρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα 3 του κτιρίου 13 της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, η οποία εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει διαρρυθμισθεί καταλλήλως, με την προσθήκη επιπλέον εδράνων για τους συνηγόρους, θέσεων για τους μάρτυρες, καθώς και μικροφώνων και

Γ) Για τη διευκόλυνση της σύνθεσης και των συνηγόρων, η σχετική δικογραφία θα βρίσκεται από τις 31 Οκτωβρίου τ.ε. στο ίδιο ως άνω κτίριο και σε παρακείμενο χώρο της ως άνω αίθουσας (γραφείο 1 του ισογείου του κτιρίου 13).

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο τεσσεράμισι χρόνια μετά και αφού η δικογραφία πέρασε από 40 κύματα.

Στις 544 σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος υιοθετήθηκε πλήρως και το σκεπτικό της έφεσης του αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Μεϊνδάνη, που έκανε λόγο για απόλυτη ακυρότητα του προηγούμενου βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών, υπέρβαση εξουσίας των δικαστών και εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών. 

Το πρώτο βούλευμα ζητούσε μεταξύ άλλων τον διαχωρισμό της δίκης για πέντε πρόσωπα και την αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος τους σε κακούργημα, αλλά και την απαλλαγή 10 προσώπων από τις κατηγορίες.

Βαριές ευθύνες στον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη αποδίδονται βάσει του κατηγορητηρίου, καθώς φέρεται ότι, «δεν μερίμνησε πρωτίστως, όπως όφειλε για την προληπτική εναέρια επιτήρηση, για την μεταστάθμευση εναέριων μέσων λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα 3 από τα πλέον αξιόπιστα επιχειρησιακά ελικόπτερα να μη μπορούν να απογειωθούν την κρίσιμη στιγμή».


Όπως εξηγούν οι δικαστές, και τα τρια ελικόπτερα προσγειώθηκαν για ανεφοδιασμό σε κλειστό αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν, ενώ καταλήγουν ότι ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής δεν μερίμνησε ούτε για την κινητοποίηση και ορθή επιχειρησιακά αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επίγειων και, κυρίως, εναέριων μέσων πυρόσβεσης βάσει των πραγματικών αναγκών, αλλά και «ενέκρινε λανθασμένες επιχειρησιακά εκτροπές εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε άλλες περιοχές που δεν παρουσίαζαν κίνδυνο, όπως Σουσάκι – καλαμάκι – Ίσθμια Κορινθίας για να επιχειρήσουν στις εγκαταστάσεις της motor oil».

Το βούλευμα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του τότε Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του ΠΣ, Βασίλη Ματθαιόπουλου περί επιβοηθητικού ρόλου, κρίνοντας πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ενεργό ανάμιξη και συμμετοχή καθόλη την διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς στον οικισμό Νταού Πεντέλης.

«Δεν φρόντισε να υπάρχει επαρκής εναέρια επιτήρηση στην Αττική, ούτε εκμεταλλεύτηκε σωστά τη νεοσύστατη υπηρεσία των drones», αναφέρεται Μάλιστα, εμφανίζεται να γνώριζε από τους πυροσβέστες, ότι υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης με επίγεια και εναέρια μέσα, και στις 17:10, ο σύνδεσμος του ελικοπτέρου τύπου S-64, που επιτηρούσε την περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά, ενημέρωσε ότι «η φωτιά είναι γύρω από σπίτια, σε περίβολο σπιτιών και 20 λεπτά αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος τον ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης είναι κοντά σε σπίτια κινείται ανατολικά και θα απειλήσει σπίτια», αναφέρεται.

Λανθασμένη επιχειρησιακά εκτροπή ελικοπτέρου αποδίδεται στον τότε Διοικητή του Ε.Σ.Κ.Ε., Ιωάννη Φωστιέρη, ο οποίος ζήτησε το ελικοπτερο τύπου S-64 να φύγει από Νταού Πεντέλης προς τις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL, σε πάρα πολύ κρίσιμο χρόνο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αν και γνώριζε «ότι η πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ισθμού ήταν έρπουσα σε θάμνους και η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη».

Γιά «παρακοή» και «αδιαφορία» κατηγορείται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής και τότε Διοικητής της Ε.Μ.Α.Κ. Στέφανος Κολοκούρης, που φέρεται ότι, «δεν μερίμνησε να εκτελέσει άμεσα την εντολή, ώστε να βρεθεί τουλάχιστον στις 18.00 ή το ταχύτερο δυνατόν στον τόπο της πυρκαγιάς και να τεθεί επικεφαλής σχέδιο διάσωσης των πολιτών που κινδύνευαν, αλλά αντιθέτως παρέμεινε στην πυρκαγιά της Κινέττας μέχρι 19.59, ακολούθως μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Μαγούλα, αναχώρησε από εκεί μετά τις 20.30 και αφίχθη με μεγάλη καθυστέρηση στην περιοχή του συμβάντος στις 21.30. (…) δεν συνέδραμε με αποτελεσματικό τρόπο στην απομάκρυνση των πολιτών και όταν πια η απομάκρυνση δεν ήταν εφικτή, δεν συνέβαλε ουσιαστικά σε επιχείρηση διάσωσης».

Στην πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων αποδίδονται παραλείψεις σε καθαρισμούς και αμέλειες που αφορούσαν στο συντονισμό.

«Δεν συγκάλεσε έγκαιρα το έκτακτο Σ.Ο.Π.Π., το οποίο και συνεδρίασε τελικά στις 20:30, αφού η πυρκαγιά είχε πλέον αυτοκατασβεστεί. Δεν εισηγήθηκε έγκαιρα στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας την έκδοση απόφασης κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εξαιτίας των συνδυασμένων παραλείψεων της η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, καθώς συνέδραμε σε αυτό μη καθορισμός της περιοχής ευθύνης της», αναφέρεται στο βούλευμα.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Τράγκας: Νέα «τρικυμία» για τη Μαρία Καρρά - Τι έδειξε η έρευνα για το Πόθεν Έσχες


Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει, για δεύτερη φορά η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά.

Μετά τη διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση την οποία δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Τράγκα, ήρθε νέο χτύπημα, για τη σύζυγο του εκλιπόντα εκδότη και δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται δικαστική έρευνα εναντίον της κ. Καρρά από τον Εισαγγελέα Πόθεν Εσχες, μετά από από την έρευνα της Αρχής Ξυπλύματος, που διαπίστωσε ότι, επί 10 χρόνια υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 30 εκατομυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χήρα του Γιώργου Τράγκα, ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με την έρευνα Βουρλιώτη η κ. Καρρά φέρεται ότι, επί πέντε χρόνια υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες και επί άλλα πέντε χρόνια δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες, για περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 εκατομμυρίων ευρω.

Το πόρισμα της Αρχής διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθει, εάν έχει δπαραχθεί ποινικό αδίκημα.




Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open" (BINTEO)

 






Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ANAΛΥΣΗ: To πρωτάθλημα σε κρίσιμη καμπή. Βόλος - Παναθηναικός και ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι αλλάζει στη Διαιτησία. Το νέο σχέδιο του Στηβ Μπένετ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι αντιδράσεις, για το ποδοσφαιρικό μέτωπο, που ανοίγει η Τουρκία στη Θράκη

Τριάντα τέσσερα χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".
Τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.





Casa di... ΠΑΤΣΗ!


Ποιός είναι ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, που εννοεί ο 
πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Θανάσης Μπούρας, στον οποίον πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης, για τα πόθεν έσχες του μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση?

Ηταν του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου?

Για να ξέρουμε πως γίνονται και οι προαγωγές...

Είπε ο κ. Μπούρας:

«Κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση» αναφέρει ο Θανάσης Μπούρας μέσω ενημερωτικού σημειώματος από το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στη φυλακή και ο 36χρονος, για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό


Στη φυλακή οδηγήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, που είχε συλληφθεί, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12ρονης στον Κολωνό.

Πρόκειται, για τον 36χρονη διοικητικό υπάλληλο του Νοσοκομείου Μεταξά, γιά τον οποίον είχε προκύψει διαφωνία, μεταξύ της ανακρίτριας κ. Υφαντή και του εισαγγελέα κ. Μαστρωντονάκη, με αποτέλεσμα να αφεθεί προσωρινά ελέυθερος.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλυσε τη διαφωνία υπερ της άποψης του εισαγγελέα, που είχε γνωμοδοτήσει να προφυλακιαστεί ο 36χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κατηγορούμενος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Γιά την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έχουν προφυλακιστεί εκτός από τον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της και τον 42 χρονο, ένας 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης και ένας ακόμη  34χρονος.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

"Στον αέρα η έρευνα του Εισαγγελέα γιά Πάτση"


Στον αέρα φαίνεται πως είναι η έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, για τα οικονομικά του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.

Οπως είναι γνωστό, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα ωστόσο με ανώτατες δικαστικές πηγές, αρμόδια Αρχή να ελέγξει το πόθεν έσχες βουλευτών είναι μόνο η Επιτροπή Πόθεν Εσχές της Βουλής, μέλος της οποίας είναι και ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Κατά τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του κ. Πάτση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αφού διαπιστωθούν κενά, να συνταχθεί πόρισμα, το οποίο στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Μπαρδάκη, γιά να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Διαφορετικά η έρευνα θα είναι χωρίς αντικείμενο.

"Χωρίς πόρισμα, η έρευνα θα είναι στον αέρα"!

Αυτό τόνισαν στο iEdiseis ανώτατες δικαστικές πηγές και εξέφρασαν την ευχή: "Μακάρι η έρευνα, να μην είναι για τα μάτια του κόσμου, ή για να ρίξει στάχτη στα μάτια".

Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία».

Και συμπλήρωσε:

«Κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση» αναφέρει ο Θανάσης Μπούρας μέσω ενημερωτικού σημειώματος από το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Ταυτόχρονα, σημειώνεται η παραδοχή για «ανακρίβειες» στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση ενώ δηλώνει πως επισπεύδεται ο έλεγχος στα πόθεν έσχες του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή. Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επισπεύδεται. Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Αναίρεση από Ντογιάκο, γιά το γατάκι που κλώτσησαν στην Αιδηψό

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, που αθώωσε τον 30χρονο, που κλώτσησε στη θάλασσα γατάκι στην Αιδηψό, αφού το δελέασε με φαγητό.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη δικογραφία από το δικαστήριο της Χαλκίδας, προκειμένου να ασκήσει αναίρεση.


Παπαγγελόπουλος σε Ράικου: "Αυτή τη γραβάτα τη θυμάστε"?


Με αποκαλούσατε Υπουργάκο?

Αυτή τη γραβάτα τη θυμάστε?

Eρωτήσεις... καρφιά πέταξε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο, στην πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του και εναντίον της  διαδόχου της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Πάταγο προκάλεσαν οι ερωτήσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, που ακόμη και η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου αναγνώρισε ότι, υπεβλήθησαν από τον κατηγορούμενο στη μάρτυρα, για να αποδείξει ότι, εν αντιθέσει με όσα έχει υποστηρίξει στις καταθέσεις της, είχε στενή σχέση μαζί του.

"Κανονικά θα μπορούσα να υποβάλλω εκατοντάδες ή και χιλιάδες ερωτήσεις στην κ. Ράικου, αλλά έχουν αναδειχθεί οι αντιφάσεις των καταθέσεων της κ Ράικου", ξεκίνησε να λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος και άρχισε το... "γλέντι":

Παπαγγελόπουλος: Eιπατε ότι, με αποκαλούσατε  Δημήτρη και σας αποκαλούσα Ελένη

Ράικου: Η, υπουργό

Παπαγγελόπουλος: Eιναι σύνηθες φαινόμενο να αποκαλεί νεότερος αρχαιότερρο του εισαγγελέα, τουλάχιστον 10 σειρές, με το μικ΄ρο του όνομα?

Ράικου: Παλιά υπηρετούσαμε στο ίδιο γραφείο

Παπαγγελόπουλος: Ξέρετε άλλον εισαγγελέα και κοντά στην επετηρίδα να με αποκαλεί Δημήτρη? Ξέρετε πως με αποκαλεί η κ. Τουλουπάκη, την οποία κατηγορήσατε ως όργανο μου και την καταστήσατε κατηγορούμενη? Kυριε εισαγγελέα με αποκαλεί..

Και συνέχισε ο πρώην υπουργός"

"Eιπατε ότι, έχουμε συναντηθεί μόνο 2 με 3 φορές με συναδέλφους"


Ράικου: Naι μόνο!

Παπαγγελόπουλος: Εχετε έρθει δυο με τρεις φορές στο σπίτι μου με το σύζυγό σας, το Λάζαρο και εγω στο δικό σας με τη σύζυγο μου?

Ράικου: Nαι 

Παπαγγελόπουλος: Τότε γιατί λέτε ψέμματα

Πρόεδρος: Κι εμείς έτσι ειδικά το καταλάβαμε ότι, είπατε πως δεν τον έχετε συναντήσει πέρα από 2 με 3 φορές με συναδέλφους.

Ράικου: Eχω πάει μιά φορά στο σπιτι του.

Πρόεδρος: Τώρα το λέτε αυτό, τώρα...

Ράικου: Δεν έχω πάει σε ταβέρνα μαζί του

Παπαγγελόπουλος: θα πάμε και στις ταβέρνες... Εχετε έρθει στο σπίτι μου:

Ράικου: Ναι και ήταν ο Ζαγοριανός και η Πατσουράτη.. 


Παπαγγελόπουλος: Εχετε έρθει στο σπίτι μου στην Ηλιούπολη και στο άλλο το εξοχικό, που μένω τώρα και χαιδεύατε και το σκύλο μου? Nα σας θυμίσω και τα φαγητά που φάγαμε?

Ράικου: Nαι έχω έρθει..

Παπαγγελόπουλος: Αρα δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα φαγητά

Πρόεδρος: Aφου το δήλωσε

Παπαγγελόπουλος: Εχουμε βγει σε πολλές ταβέρνες και ρεστωραν?

Ράικου: Ποτέ, σε καμμία.

Παπαγγελόπουλος:  Στον Κουρσάρο δεν έχουμε φάει? Στο Nόστος   το μεζεδοπωλείο της Ηλιούπολής δε έχουμε φαει?

Ράικου: Ποτέ

Παπαγγελόπουλος:  θα τα αποδείξω όλα. Με πήγατε δύο φορες σε ταβέρνες κοντά στο σπίτι σας στη Λεωφόρο Πεντελης?

Ράικου: Δεν ξερωτ ταβέρνες στην Πεντελη..

Παπαγγελόπουλος:  Στη βάφτιση της αδελφής σας με καλέσατε και ήμουνα ο μοναδικός εισαγγελέας που καλέσατε?

Ράικου: Είσασταν προιστάμενος μου

Παπαγγελόπουλος: Με βάλατε στο ίδιο τραπεζι με τον Τραγάκη το βουλευτή της ΝΔ, που λέτε ότι, δεν είχατε σχεση με πολιτικούς?

Ράικου: Δεν ήταν δική μου η βάφτιση.Ηταν της αδελφής μου

Παπαγγελόπουλος: Γκρίνιαξα που με βάλατε με πολιτικό? Aρα αφού  το δέχτηκε να μην της θυμίσω και το θέαμα με τη γυμνή χορεύτρια Οριενταλ? Aυτός ήταν και λόγος που έφυγα... Υ

Και συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος:

"Yπουργάκο  με αποκαλούσατε?"

Ράικου: Ρασπούτιν σας έλεγα και σας λέω. Το έλεγα παντου..

Παπαγγελόπουλος: Mπροστά μου? Oταν επιστρέφατε από τα ταξίδια σας, είτε υπηρεσιακά, είτε για να δείτε τα παιδιά σας, μου φέρνατε δώρα?

Ράικου: Ποτέ

Παπαγγελόπουλος: Αυτή τη γραβάτε τη θυμάστε?

Ραικου: Eιναι ντροπή...

Νωρίτερα υπήρξαν στιγμές έντασης, όταν η Πρόεδρος έκανε νέο γυρο ερωτήσεων στη μάρτυρα:

Πρόεδρος: Eνώ στην πρώτη κατάθεση σας είπατε ότι, δεν ενδιαφερόσασταν για τη θέση της Εισαγγελέα Διαφθοράς, χτες προέκυψε ότι, θέλατε τη θέση, αλλά όχι με το συγκεκριμένο υπουργό. Ο κ Παπαγγελόπουλος σας ξέκοψε ότι, θα ας βοηθήσει?

Ράικου: Oι, θεωρητικά το είπα ότι, εάν δεν ήταν ο Παπαγγελόπουλος, θα την ήθελα τη θεση.

Πρόεδρος: Μήπως γι΄αυτό τον περιτριγυρίζατε και λέτε ότι, κάνατε υπομονή και τον αγνοούσατε?

Ράικου: Εκείνο το διάστημα δεν είχε πάει ούτε ερώτημα στον Αρειο Πάγο

Πρόεδρος: Ναι αλλά ο καθένας φτιάχνει τις επαφές του...

Ράικου: Η κ. Γκουτζαμάνη (τότε εισαγγελέας ΑΠ) με κάλεσε και με ρώτησε, εάν ενδιαφέρομαι

Πρόεδρος: Αρα σας κάλεσε κάποιος υψηλά ιστάμενος

Ράικου: Nαι

Πρόεδρος: Αρα καταλήγουμε ότι, εάν δεν υπάρχει πρόταση από κάποιο άτομο, του οποίου να περνάει ο λόγος, τότε δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι χιλιάδες δικαστές και εισαγγελείς, δεν είχαν την τύχη, που είχατε εσείς...

Ράικου: Ο κ. Μαρκογιαννάκης (τότε Προιστάμενος Εισαγγελίας Εφετών) και με πρότεινε.

Πρόεδρος: Aσχολούμενη με την υπόθεση διαβλέπατε ότι, μπορεί να προκύψουν πολιτικά πρόσωπα? To ρωτάω, επειδή η υπόθεση είχε να κανει με την τιμολόγηση και τις τιμολογήσεις τις υπέγραφαν υπουργοί. Διαβλέπαπε λοιπόν ότι, μπορεί να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να στείλετε  καπόιον υπουργό στη Βουλή?

Ράικου: Γιατί δυσάρεστη? Eχουμε στείλει τόσους υπουργούς στη Βουλή.

Πρόεδρος: Μήπως το διαβλέψατε?

Ράικου: Πάντα ερευνούσαμε, επειδή αυτά είχαν να κάνουν με συμβάσεις του δημοσίου.

Προέδρος: Mήπως είχατε αναπτύξει σχέσεις με όλους τους πολιτικούς χώρους? 

Ράικου: Ερευνούσαμε από το 2005 μέχρι και το 2016. H έρευνα έπιανε όλες τις κυβερνήσεις.έπιανε όλες τις κυβερνήσεις Ο,τι προέκυπτε θα πήγαινε στη Βουλή

Πόεδρος: Mήπως δεν θέλατε  να στείλετε κάποιον πολιτικό, αλλά από πίσω καραδοκούσε το άγρυπνο βλέμμα του Παπαγγελόπουλου?

Pάικου: Μα τι λέτε.

Πρόεδρος: Σκέψεις απλών ανθρώπων, που δεν είχαν ποτέ τη δύναμη να βγουν. Απλά ρωτάω..

Ράικου: Η πορεία μου έχει δείξει ότι, έχω στείλει δικογραφίες  στη Βουλή από όλες τις κυβερνήσεις 

Πρόεδρος: Ποιόν τον Παπαντωνίου, που ήταν καμμένο χαρτί,  για το κόμμα του?

Ράικου: Tα έχω πει

Πρόεδρος: Mε την παραίτηση σας έγινε ολόκληρος θόρυβος και πριν  ακόμη η κ. Δημητρίου, που έλειπε στο εξωτερικό, για να δει γιατί παραιτείστε, εσείς  είχατε καλεσει τους δημοσιογραφους και το έιχατε ανακοινωσει

Ράικου: Οχι, είχα στείλει την αιτηση για αντικατάσταση μου και πέρασαν κάποιοι δημοσιογραφοι και έδωσα το κείμενο, που είχα γραψει στην αίτηση του για αντικατάσταση μου

Πρόεδρος: Δεν τους καλέσατε?

 Ράικου: Οχι

Πρόεδρος: Και πάλι το ίδιο βγαίνει. Χωρίς να έχει λάβει γνώση η κ Δημητρίου... Συνέντευξη, δελτίο τύπου. Ηταν σωστό αυτό ένας δικαστής να λειτουργεί ως πολιτικός.

Ράικου: Ετσι έκρινα για να προστατέψω τον εαυτό μου.




Στις 16 Νοεμβρίου απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, για τις δολοφονίες Ιριδας και Μαλένας

Προθεσμία, για τις 16 Νοεμβρίου πήρε από την 35η τακτική ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, που αφορά για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η κατηγορούμενη, που είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα,  εμφανίστηκε στα δικαστήρια και μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Η νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ασκήθηκε το καλοκαίρι, μετά  από μελέτη του ογκωδέστατου φακέλου, τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη, που στηρίχθηκε στα ιατροδικαστικά δεδομένα, τα οποία   καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών. Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι, σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδάκια της, αποτέλεσε για τους δυο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνον εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

28η Οκτωβρίου 1940: «ΖΗΤΩ το Έθνος των Ελλήνων!..»


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

Εύχομαι Καλημέρα και καλή εβδομάδα προσβλέποντας στην ερχόμενη Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022, ημέρα που οι Έλληνες θα γιορτάσουμε, ενώ συνεχίζει να μαίνεται και να επιδεινώνεται ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας, με τις πατροπαράδοτες μαθητικές και
στρατιωτικές παρελάσεις, το βροντερό ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων ΚΟΝΤΡΑ στον Φασιστικό μεγαλοϊδεατισμό του Μουσολίνι που ακούστηκε στα πέρατα της γης την 28η Οκτωβρίου 1940!..

Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ,

« ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Γράφει ο δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς


"Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου ΤριάδοςTo προοίμιο του Συντάγματος απηχεί τα ιδιαίτερα δομικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία συγκροτούν, την ιστορική ταυτότητα ενός λαού ο οποίος οργανώνεται εις τα πλαίσια τηςεκάστοτε Συνταγματικής εννόμου τάξεως, ως κρατική οντότητα.Το Ελλαδικό Σύνταγμα, είναι ψηφισμένο εις το Όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας, εισέτι και σήμερον, άνευ ουδεμίας μεταβολής.

Το προοίμιο αυτό, απορρέει

«Η Νέα Τούμπα έχει μια χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με τον Βοτανικό»

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Dimand», Δημήτρης Ανδριόπουλος μίλησε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό, της Νέας Τούμπας, αλλά της OPAP Arena, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, Αρχικά ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε:

«Τα μεγάλα έργα παίρνουν πολύ χρόνο από τη φύση τους. Και στο εξωτερικό συμβαίνει το ίδιο. Το 2026 ως έτος κατασκευής για το Βοτανικό είναι μια τεχνοκρατική προσέγγιση και σωστά το λέει ο κ. Μπακογιάννης, αν όλα πάνε ομαλά, όλες οι εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Πρέπει να πούμε βέβαια πως κανένα έργο δεν είναι ίδιο με το άλλο. Διαφορετικά είναι τα έργα, το ιδιοκτησιακό, οι φορείς που τα υλοποιούν, οι περίοδοι που πραγματοποιούνται. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βοήθησαν ώστε να γίνει το Καραϊσκάκης π.χ. μέσα σε 13 μήνες. Ο Βοτανικός ως ιδέα ξεκίνησε το 2005 και αντιμετώπισε τις δυσκολίες που ξέρουμε. Αυτή η περίοδος είναι η πιο ώριμη για το έργο. Η διπλή ανάπλαση έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι οι τεράστιες επενδύσεις πο θα γίνουν στην περιοχή».

Εαν η Dimand θα έχει ρόλο στην κατασκευή, αλλά και γιά την τάφρο στο γήπεδο είπε:

«Δεν το φτιάχνουμε εμείς το γήπεδο. Ήμασταν συμμέτοχοι στη διαδικασία, θα το φτιάξει μια μεγάλη εταιρία και ίσως παίξουμε κάποιο ρόλο σε αυτό. Αγνοώ τη συζήτηση για την τάφρο και δεν έχει κάποια σημασία. Εχει σημασία η αισθητική του σκεπάστρου και η στατική μελέτη της κερκίδας. Τα στοιχεία τα είδαμε στα μεγάλα γήπεδα που έγιναν και αυτό που εισπράττει ο επισκέπτης είναι αυτά τα δύο. Δείχνει ένα πολύ ελκυστικό σχέδιο ο Βοτανικός. Η διπλή κερκίδα στο γήπεδο της ΑΕΚ έδωσε μια εξαιρετική ακουστική και η εικόνα της αρένας. Δεν καταλαβαίνω τ συζήτηση για την τάφρο».

Με ποιό γήπεδο θα μοιάζει ο Βοτανικός:

«Κανένα γήπεδο και στάδιο δεν μοιάζει με το άλλο. Ολα έχουν τη δική τους μοναδικότητα και το δικό τους αποτύπωμα. Οι ΑΕΚτσήδες έκλαιγαν με την Αγια-Σοφιά. Οι ΠΑΟΚτσήδες περιμένουν τη Νέα Τούμπα. Από το ‘90 το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έκαναν... βόλτες μέσα στο λεκανοπέδιο. Υπήρξε το πάθημα της ΑΕΚ, που έμεινε 19 χρόνια χωρίς γήπεδο. Στον Παναθηναϊκό έγινε πιο μεθοδικά η δουλειά».

Για το θέμα του πάρκινγκ στην Opap Arena:

«Η πανευρωπαϊκή τάση είναι το πάρκινγκ να μειώνεται για να αποτρέπεται ο κόσμος να παίρνει το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει στο κέντρο των πόλεων για το γήπεδο. Σην ΑΕΚ υπάρχουν 180 θέσεις και ακόμη 300 σε ακτίνα 1 χλμ και είναι αρκετές. Το μήνυμα είναι να χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για να φτάσουν έγκαιρα στο γήπεδο. Υπάρχει η γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά όπου ο σταθμός είναι 360 μέτρα απόσταση περπάτημα. Η γραμμή 4 θα ανοίξει σε 8 χρόνια σε πρώτη φάση και σε 12 χρόνια σε δεύτερη φάση, θα έχει στάση Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμη και την υπογειοποίηση, που είναι πολύ χρήσιμη, τώρα την καταλαβαίνει ο κόσμος.

Για τη Νέα Τούμπα:

«Δεν εμπλεκόμαστε με τη Νέα Τούμπα, αλλά απ’ όσο γνωρίζω το νέο γήπεδο είναι μέρος μιας νέας αστικής ανάπλασης, όπως ο Βοτανικός. Πλέον υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα που περιγράφει όλες τις προϋποθεσεις. Πολεοδομικά είναι ένα ώριμο έργο. Οι μελέτες είναι σε εξέλιξη από ένα διεθνές γραφείο και πρέπει να ολοκληρωθούν, να υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, να εκδοθεί η άδεια και μετά να αποφασίσουν ερασιτέχνης και ΠΑΕ το χρηματοδοτικό μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή δείχνει πως η εξέλιξη έχει μια χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με το Βοτανικό. Στο Βοτανικό έχει προκηρύξει ο Δήμος διαγωνισμό για την επιλογή του εργολάβου, στην Τούμπα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να κοστολογηθεί το έργο και να αποφασιστούν οι φορείς που θα συμμετάσχουν χρηματοδοτικά στο έργο. Πρέπει να συντονιστούν, να προκηρυχθούν και να γίνουν. Αν παρθούν όλες αυτές οι αποφάσεις στο 2023, το έργο μπορεί να ξεκινήσει το 2024. Για να γίνουν όλα αυτά που σας είπα χρειάζονται 12 μήνες.

Το σημαντικό είναι να γίνει το έργο. Τώρα αν γίνει το ‘26 ή αν έχει και μια καθυστέρηση από μια δυσκολία, δεν έχει σημασία. Το γήπεδο της ΑΕΚ ξεκίνησε το 2013, αλλά οι ΑΕΚτσήδες μπήκαν 9 χρόνια μετά. Ξέχασαν την αναμονή και ευχαριστιούνται το γήπεδό τους».

Για τη συμμετοχή των Δήμων, αλλά και το ποιο θα είναι το ιδεατό γήπεδο για τη Νέα Τούμπα, ο κ. Ανδριόπουλος υπογράμμισε:

«Τα καινούργια γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τους δήμους και τις περιφέρειες της κάθε περιοχής. Στην Τούμπα την ιδιοκτησία την έχει το ερασιτεχνικό σωματείο και από εκεί ξεκινούν οι πρωτοβουλίες.

To ιδεατό είναι κάτι υποκειμενικό. Η Τούμπα είναι 30 στρέμματα συν το γύρω γύρω, οπότε δεν μπορούν να αρχιτεκτονήσουν όσο θέλουν. Επίσης η ιδέα πρέπει να είναι συμβατή με τον αστικό ιστό, αλλά και τους δρόμους. Οπότε υπάρχουν οι περιοριστικοί παράγοντες. Το ιδεατό επίσης έχει να κάνει και με αυτό που θα δέσει με το συναίσθημα του ΠΑΟΚτσή, όπως συνέβη και στο γήπεδο της ΑΕΚ».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επώνυμη επιστολή εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ σε στημένα ματς

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, για εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από τον Ιούλιο του 2019.

Όπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", στην αθλητική υπερεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου έφτασε επώνυμη επιστολή, για παράνομο στοιχηματισμό μέσω χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Η επιστολή αναφέρεται σε αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, στις οποίες μετείχαν πρόεδρος ΠΑΕ Super League 1 και δύο ποδοσφαιριστές.

Ηδη κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες ένας τεχνικός διευθυντής και δύο παίκτες.

Είχαν προηγηθεί δύο αναφορές από τον πρώην αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ενώ η επιστολή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

"Δεν είχε ενημερωθεί η Τουλουπάκη από του προκατόχους της εισαγγελείς Διαφθοράς, για την καταγγελία κατά Κουρουμπλή"!


Έγγραφα, που καταδεικνύουν ότι, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν είχε ενημερωθεί από τους προκατόχους της - επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, για την καταγγελία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (Λοβέρδου - Κεγκέρογλου - Χριστοφιλοπούλου), περί μη τιμολόγησης των φαρμάκων από τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο εκ των συνηγόρων Υπεράσπισης της Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο συνήγορος, που εκπροσωπεί την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία κατηγορείται ότι, δεν απέστειλε το 2017 αμελλητί στη Βουλή το φάκελο Κουρουμπλή, με αίτημα του προς το Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν οι τρεις πρώην επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς (Σέβης, Ελευθεριάνος, Τριανταφύλλου), που αποτελούσαν τους στενούς συνεργάτες της κ. Ράικου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαντζουράνης, στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη, οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς κατά την αποχώρησή τους από την Εισαγγελία, φέρονται να μην είχαν ενημερώσει την διάδοχο της κ. Ράικου ότι, υπήρχε εκκρεμότητα, για Κουρουμπλή.

Νωρίτερα η κ. Ράικου, που καταθέτει γιά δεύτερη μέρα στο Ειδικό Δικαστήριο, απάντησε σε δεύτερο γύρο ερωτήσεωνς της Προέδρου Βασιλικής Ηλιοπούλου.

Πρόεδρος: Από όλες αυτές τις παρεμβάσεις, στον κ. Σοφουλάκη καταγγείλατε μόνο μία, που είναι και η πράξη, που εξετάζουμε εδώ

Ράικου: Ο κ. Σοφουλάκης με ρώτησε αποκλειστικά και μόνο, εάν έγινε παρέμβαση κατά το χρόνο, που ερευνούσα την υπόθεση της Novartis. Δεν με ρώτησε για άλλη υπόθεση.

Πρόεδρος: Αυτά τα είπατε. Φύγατε από τον κ. Σοφουλάκη και επιστρέψατε, για να του πείτε, για το Ρασπούτιν. Υπήρξαν κι άλλες παρεμβάσεις στο μεταξύ, για να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό Ρασπούτιν?

Ράικου: Στον κ. Σοφουλάκη επέστρεψα μετά από μισή ώρα. Δεν με ρώτησε για άλλες παρεμβάσεις. Ερευνούσε την υπόθεση Novartis
και όταν γύρισα, κατέθεσα, για το προσωνύμιο Ρασπούτιν, πουεγώ είχα δημιουργήσει.

Πρόεδρος: Πάντως η μόνη αξιόποινη πράξη είναι αυτή, που ερευνούμε.

Ράικου: Η μόνη καταγγελθείσα εκ μέρους μου.

Πρόεδρος: Tην υπόθεση Novartis, ποιός υπουργός την ανάδειξε? Δεν την ανέδειξε ο κ. Κοντονής?.

Ράικου: Ο τότε υπουργός, που έστειλε στην εισαγγελία Αρείου Πάγου τα δημοσιεύματα.

Πρόεδρος: Tο DOCUMENTO έγραφε για την υπόθεση τότε, που τα έστειλε ο κ. Κοντονής. Εχετε πηγές που να διαβεβαιώνουν ότι, ο κ. Παπαγγελόπουλος διοχεύτευσε την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα στο DOCUMENTO?

Ράικου: Εαν ο κατηγορoύμενος το διοχέτευσε ευθέως, δεν μπορώ να το πω.

Πρόεδρος: Mήπως κι αυτό το εκλάβατε έτσι?

Ράικου: Κάθε φορά, που κάτι κάναμε και δεν του άρεσε έστηνε δημοσιεύματα.

Πρόεδρος: Eχετε κάποιο στοιχείο εκτός από κρίσεις.

Ράικου: Πολλές συμπτώσεις στο ίδιο θεμα. Δεν 'εχω στοιχεία.


Πρόεδρος: Oταν η κατεύθυνση είναι να πατάξουμε το σκάνδαλο Novartis, τι έπρεπε να γίνει?

Ράικου: Δεν πατάσσεται έτσι το σκάνδαλο Novartis.

Πρόεδρος: Είπατε ότι, φοβηθήκατε. Σεβαστή η στάση κάθε δικαστικού, όταν ή νομίζει ότι, απειλείται. Αναρωτιέμαι η μετέπειτα υπερέθεση σας στη δημοσιότητα δεν σας φόβισε? Ισως θεωρηθήκατε το πιό σημαντικό πρόσωπο τότε. Εμείς, τότε, όλο Ράικου και Ράικου ακούγαμε. Αυτό δεν σας φόβισε μετά?

Ράικου: Ποιά είναι η υπαιτιότητα μου, για την υπερέκθεση?

Πρόεδρος: Δεν σας αποδίδουμε ευθύνη..

Ράικου: Οταν εφυγα από ΄κει, το μόνο που γινόταν ήταν κάποια δημοσιεύματα.

Πρόεδρος: Δεν φαντάζομαι ότι, δεν θέλατε την υπερέκθεση. Ολο Ράικου και Ράικου ακούγαμε...

Ράικου: Εννοείτε το Σεπτέμβριο του 2019.

Πρόεδρος: Αυτό εννοώ. Εκείνη την υπερέκθεση δεν τη φοβήκατε?

Ράικου: Aς μην με καλούσε οκ. Σοφουλάκης. Δεν πήγα μόνη μου.

Πρόεδρος: Δεν σας ρώτησε κανείς ποιός είναι ο Ρασπουτιν. Μόνη σας πήγατε και το είπατε

Ράικου: Γύρισα και το είπα του κ. Σοφουλάκη, επειδή δεν με ρώτησε, αλλά μου είπε θέλω μόνο πραγματικά περιστατικά.

Πρόεδρος: Δεν το ρωτάω, για να ρωτήσω, η παραίτηση σας έγινε γι΄αυτό το λόγο?

Ράικου: Αυτός ήταν ο λόγος

Πρόεδρος : Καταγγείλατε καποια παρέμβαση του Ρασπούτιν

Ραικου: Δεν με ρώτησε για καμια άλλη παρέμβαση. Ερευνουσε μονο την υποθεση Novartis.

Πρόεδρος: Ποιος υπουργός ανέδειξε την υποθεση Novartis?

Ραικου: Κανενας υπουργος. Δεν αναδείχτηκε από καποιον υπουργο. Ο τότε υπουργος εστειλε τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Πρόεδρος: Υπηρχαν δημοσιεύματα . Το Documento εγραφε;

Ραικου: Δεν θυμαμαι κυρια πρόεδρε

Η Πρόεδρος επέμεινε με ερωτήσεις, ως προς τους ισχυρισμούς της κ Ράικου, την πρώτη ημέρα της κατάθεσης της ότι, στοχοποιήθηκε με δηαμοσιεύματα, που κατασκεύασε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Εχετε κάποια στοιχεία ότι ο υπουργός διοχέτευσε την αναφορά Zαμανικα στο Documento

Ραικου: Σας ειπα τη σχέση που είχαν μεταξυ τους με την κυρια Ζαμανικα. Δεν θα μπορουσε να φυγει με κάποιο άλλο τρόπο το έγγραφο. Δεν θα μπορουσε ο κατηγορουμενος να το διοχετευσει ο ιδιος.

Και συμπλήρωσε η κ. Ράικου: Κάθε φορά που κάναμε κάτι που δεν του άρεσε, ο κατηγορούμενος έστηνε δημοσιεύματα σε βάρος μας

Πρόεδρος: Εχετε κάποιο στοιχειο ότι αυτος το έδωσε στο Documento. Γιατί αυτά είναι [πολύ αόριστα.

Ράικου: Δεν ήμουν ποτέ μπροστά στις επαφές του κατηγορούμενου με τους δημοσιογράφους. Το κάθε σκάνδαλο θέλει έρευνα

Kαι συνέχισε:


"Μεχρι πριν από ημέρες είχα χαρεί πολύ, γιατι θεωρούσαμε ότι ειχαμε βρει τροφοδοτη λογαριασμο

Πρόεδρος: Για΄τον εισαγγελέα Αθανασίου είπατε ότι σας εκμαίευσαν την απάντηση.

Ράικου:Ρωτήθηκα μεσα στη Βουλή για τον εισαgγελεα Αθανασιου. Με ξαναρώτησαν άλλες δύο η τρεις φορες για τον κ. Αθανασίου

Πρόεδρος: Σας εκμαίευσαν την απαντηση

Ραικου: Όχι . Με ρωτήσαν δύο τρεις φορές

Πρόεδρος: Σας εκμαίευσαν το ονομα του κ. Αθανασιου

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ρώτησε για την υπόθεση Βγενόπουλου:

Πρόεδρος: Πως ειχε ξεκινησει αυτη η υποθεση?Ως αυτομήνυση?

Ραικου: θυμαμαι τωρα ότι ηταν μια αυτομηνυση, για να ερευνησουμε τα δανεια της Μαρφιν

Πρ: Καταγγελλομενος ηταν ο Βγενόπουλος;

Ραικου: Εάν προέκυπταν ευθυνες , που προεκυψαν

Πρ: Γιατι το έκανε αυτό ο Βγενοπουλος;

Ραικου: Δεν το ξέρω

Πρ. Δεν σας ειπαν κάτι Κύπριοι εισαγγελείς αξιωματουχοι; Εχω διαβασει την καταθεση. Μηπως για να τεθει στο αρχείο και να δημιουργηθεί δεδικασμένο;

Ραικου: Δεν θα μπορουσε να μπει στο αρχειο και να δημιουργηθει δεδικασμενο, αλλά σε περιπτωση που προχωρούσε η διαδικασια, για να μην εκδοθεί και δικαστει στην Κύπρο ο Βγενόπουλος.

Πρόεδρος: Αυτά τα είπατε στην κυρία Τσατανη?

Ραικου: Όχι

Πρόεδρος: Υπήρχαν άλλες υποθεσεις του Βγενόπουλου

Ραικου: Νομιζω οχι

Πρόεδρος: Ειπατε ότι ο χρονος μεσα στον οποιο αρχεiοθετηθηκε ηταν πολύ μικρος

Ραικου: Εγω την παρέδωσα αρχες Σεπτεμβρίου και το περαίωσε Φεβρουαριο – Μαρτιο

Προεδρος: Είναι μικρος ο χρονος;

Ραικου: Για το δικο μας το κομματι ήταν κάπως περιεργο. Για τους κύπριους δεν ξέρω τι στοιχεια ειχε.

Πρόεδρος: Ταλαιπωρηθηκατε με αυτή την υποθεση

Ραικου: Καναμε έναν τεραστιο αγωνα για να βρουμε τον τρόπο δράσης του Βγενόπουλου . Αφού το βρήκαμε στη συνέχεια ξαφνικά εμφανίστηκα εμπλεκομενη ότι, κάλυπτα το Βγενόπουλο. Ταλαιπωρήθηκα και από αυτή. Εγινε μια αναφορά του κ. Αγγελή . Συνομιλητης του Παπαγγελόπουλου ήταν ο Αγγελης. Και γω και ο κ. Ντογιάκος ταλαιπωρηθηκαμε, όπως και ο κ. Ελευθεριανος κα ο κ. Ορνεράκης. Το περίεργο σε αυτή την ιστορία είναι ότι η αναφορά Αγγελη έγινε την ανοιξη του 2016. Η κα Γκουτζαμανη συντοξιοδοτηθηκε. Ο κ . Ντογιακος ζητησε το πόρισμα από τον κ. Γκραβαρη του ΣτΕ και του ειπε δεν εχεις εννομο συμφερον.

Πρόεδρος: Μετα την παραίτηση σας ειχατε επαφες με τον κατηγορουμενο

Ράικου: Από τοτε που εφυγα πατησα δυ φορές στο υπουργείο . Δεν εχω πατησει ποτέ μεχρι σημερα που πήγα στο υπουργειο εκτος από δυό φορές.

Πρ: Σε κοινωνικες σχεσεις;

Ραικου: Μια φορά το 2018

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.



ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η πρόκληση του 2026 + Το στοιχηματικό σκάνδαλο + Νέα περιπέτεια με κυβερνητική ευθύνη (ΒΙΝΤΕΟ)




Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΑΝΑΛΥΣΗ: Από τον Βοτανικό μέχρι τη Νέα Τούμπα - Η πρόκληση του 2026

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η επώνυμη επιστολή στον εισαγγελέα, για το στοιχηματικό σκάνδαλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η κυβερνητική ευθύνη για τις νέες περιπέτειες του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τριάντα τέσσερα  χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2022/10/2026.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο https://youtu.be/bdc9OADYM44

Ξέσπασμα Μάγδας Φύσσα: "Για τους στίχους του τον σκοτώσατε;"


Ενταση προκλήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στο μάρτυρα Δημήτρη Μελαχροινόπουλο, φίλο του Παύλου Φύσσα.

Οργισμένη η Μάγδα Φύσσα, ξέσπασε φωνάζοντας: «Τελικά για να καταλάβουμε. Για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;».

Η πρόεδρος αμέσως ζήτησε από την κυρία Φύσσα να περάσει έξω και εκείνη όρθια αφού της απάντησε ότι «θα περάσω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω» βγήκε από την αίθουσα.


Συγκλονιστική κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Για "οργανωμένη επίθεση" της Χρυσής Αυγής μίλησε ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα, την ώρα που δέχτηκε το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Καταπέλτης ήταν στην κατάθεση του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, φίλος του δολοφονημένου μουσικού.
Ο μάρτυρας μίλησε, για «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου στο Κερατσίνιν το 2013, ενω ήταν κατηγορηματικός ότι, οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει»

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου είχε κι αυτός δεχθεί χτυπήματα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την επίθεση του, κατέθεσε ότι, ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γ. Ρουπακιά στις αρχές

«O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και ζήτησε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε» είπε ο μάρτυρας.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις απειλές που δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία. «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» επεσήμανε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον που δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωρίσει. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ... Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα» κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα.


«Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Περιγράφοντας αναλυτικότερα τις κινήσεις του Γ. Ρουπακιά, ανέφερε: «Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο».

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει...

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Μελαχροινόπουλος, κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. «Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς» είπε.

Σε ερωτήσεις της Προέδρου ο μάρτυρας απαντησε:

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.
Πρ: Εσείς τελικά πώς το εκτιμάτε; Ήταν οργανωμένο, ήταν αυθόρμητη επίθεση;
Μελ: Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη επίθεση.
Πρ: Πώς το εκτιμάτε ότι ήταν οργανωμένη;
Μελ: Ήταν στοχευμένη.
Πρ: Ο λόγος που σας επιτέθηκαν, ποιος ήταν;
Μελ: Επειδή έχουμε αντίθετες απόψεις.
Πρ: Μήπως είπατε κάτι μέσα στο «Κοράλλι» και τους εξαγριώσατε;
Μελ: Δεν είπαμε κάτι να τους προσβάλλουμε.
Πρ: Κι εσείς με τη μουσική ασχολιόσαστε;
Μελ: Σίγουρα η μουσική μας έχει συγκεκριμένο πρόσημο.
Πρ: Και πως το γνώριζαν; Είστε γνωστοί στην περιοχή για τη μουσική σας;
Μελ: Κάνουμε πολλά χρόνια μουσική, μας γνωρίζουν κάποια άτομα

Eνώ αργότερα απαντώντας στις ερωτήσεις της Εισαγγελέα είπε:

Εισ: Γιατί λέτε ότι γίνονταν αυτές οι επιθέσεις κατά κύματα; Για να γίνει κατι άλλο;
Μελ: Για να τον αποδυναμώσουν και να πάει ο Ρουπακιάς να τον μαχαιρώσει κατευθείαν.

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας είπε:

"Ήμαστε σε μια καφετέρια να δούμε τη μπάλα, είχα πάει για την παρέα. Ήμασταν 8 άτομα και στο τέλος του α' ημιχρόνου περίπου μας παίρνει ο Παύλος τηλέφωνο, να πάμε από εκεί. Ήμασταν δυο αμάξια, εγώ μπήκα στο αυτοκίνητο του Σεϊρλή. Παρκάραμε στην Π. Μελά, καθώς βγήκαμε είδα έναν τύπο ψηλό να έρχεται προς εμάς. Δεν ξέρω γιατί το παρατήρησα. Μετά μας είπε ο Παύλος ότι σχολίασαν δύο άτομα που ήταν εκεί ότι φορούσαν τη μπλούζα ανάποδα. Τελείωσε ο αγώνας, δύο μείναμε μέσα να πληρώσουμε και βγαίνοντας έξω είδαμε 4-5 άτομα με οπλισμό στα οχήματά μας. Ξαφνικά βλέπουμε ένα μηχανάκι, που μας ρωτά ο τυπος «τι έγινε ρε παιδιά» και λέμε μας έχουν κλείσει και δεν μπορούμε να φύγουμε. Πήγε σε αυτούς και επέστρεψε και μας είπε «φύγετε για να φυγουν κι αυτοί». Εμείς είπαμε «δε φεύγουμε, θέλουμε να ξεπαρκάρουμε και να φύγουμε». Και ξαναπήγε να τους το πει. Αυτό κράτησε 10-15 λεπτά. Ανεβαίνοντας την Κεφαλληνίας βλέπω 6-8 μηχανάκια και στη γωνία το αμάξι που ήταν ο Ρουπακιάς. Ρωτάει τον Παύλο, «αυτή είναι η Κεφαλληνίας;» και φεύγει με φόρα προς τα εκεί. Εκείνη την ώρα ο Πακιώτης φεύγει με ταξί, νομίζω πονούσε το στομάχι του, κάτι τέτοιο. Μετά σχεδόν ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν και δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Μετά πάμε απέναντι στην Τσαλδάρη και βλέπουμε ένα κομβόι από 30-40 άτομα, και λέμε «τι κάνουμε;» και μας λέει ο Παύλος τρέχτε. Κοιτούσα πίσω μου κι είχαν μείνει ο Παύλος και ο Κοντονικόλας. Γυρνάω πίσω να βοηθήσω, και δέχομαι κι εγώ ένα χτύπημα στην πλάτη. Παρατήρησα εκείνη την ώρα ότι δεν ήρθαν όλοι μαζί να μας επιτεθούν και να τελειώσει το σκηνικό. Ήρθαν και ξανάρθαν, έπαιζε πολλή εμψύχωση από τους απέναντι. Και μας φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε», «θα σας γαμήσουμε». Με ρίχνουν κάτω, σηκώνομαι και την ώρα εκείνη βλέπω το αμάξι του Ρουπακιά ανάποδα στο δρόμο, και βλέπω - ήμουν στα 3-4 μέτρα μακριά του - να τον αγκαλιάζει και να δέχεται μαχαιριές. Δεν είδα το μαχαίρι εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα πιάνει ο Παύλος την καρδιά του και πάει να φύγει και εκείνη την ώρα έρχονται και οι αστυνομικοί. Μετά από 5-10 λεπτά άρχισε ο Παύλος να καταρρέει, μαζεύτηκε κόσμος, εκείνοι εξαφανίστηκαν. Ήρθε μια κοπέλα που είπε ότι είναι νοσηλεύτρια και είπε να τον πάμε στο νοσοκομείο αμέσως γιατί πεθαίνει.
Ήρθε μετά από κανένα μισάωρο το ασθενοφόρο, βοήθησα να τον σηκώσουμε γιατί είχε βαρύνει πολύ. Μάθαμε στο νοσοκομείο ότι είχε πεθάνει. Πήγαμε μετά στο ΑΤ Κερατσινίου, έδωσα την πρώτη μου κατάθεση και μετά πήγαμε στη ΓΑΔΑ και έκανα την αναγνώριση.
Πρ: Στο «Κοράλλι» τί έγινε;
Μελ: Στο «Κοράλλι» δεν είδα κάτι συγκεκριμένο, μόνο κάποια άτομα που φορούσαν συγκεκριμένα ρούχα.
Πρ: Πέστε μου, τι ρούχα;
Μ: Σχολιάσαμε ότι ο ένας φορούσε την μπλούζα του ανάποδα. Φορούσαν παραλλαγή αλλά όχι τα χακί, αυτά τα γκρι.
Πρ: Τα ξέρατε αυτά τα άτομα;
Μελ: Δεν τους ήξερα.
Πρ: Μάθατε μετά;
Μελ: Τους έμαθα μετά, ήταν ο Άγγος και ο Τσαλίκης.
Πρ: Καταλάβατε εκείνη την ώρα ότι ήταν άτομα της ΧΑ;
Μελ: Εκείνη την ώρα, όχι αμέσως, αλλά μετά το καταλάβα, από την εμφάνισή τους κυρίως.
Πρ: Έγινε κάτι μεταξύ σας;
Μελ: Ο ένας έπεσε πάνω στον Σεϊρλή και του είπε «συγγνώμη», και ο Σεϊρλής απάντησε «δεν έγινε τίποτα».
Πρ; Αυτό τι σημαίνει; είναι σημαντικό που το λέτε; Έγινε κάτι μεταξύ σας;
Μελ: Μας κοιτούσαν περίεργα, έντονα.
Πρ: Είχατε κάτι ιδιαίτερο στην εμφάνισή σας;
Πρ: Εδώ λέτε ότι ρωτήσατε τον Παύλο γιατί σας κοιτάνε αυτοί έντονα. Τι σημαίνει σας κοιτούσαν περίεργα; Επιθετικά;
Μελ: Μας κοιτούσαν έντονα, δεν κοιτάς κάποιον τόσο έντονα
Πρ: Είδατε να ανταλλάσουν μηνύματα;
Μελ: Είδα να κοιτάνε τα κινητά τους.
Πρ: Μετά, όταν βγήκατε έξω;
Μελ: Είχαν έρθει έξω 4-5 άτομα και τελευταίος ο Ρουπακιάς.
Πρ: Δηλαδή προηγούντο άλλοι; Δηλαδή όλοι αυτοί ήταν ενιαίο σύνολο; Σαν ομάδα; Ήταν τελευταίος ο Ρουπακιάς;
Μελ: Ναι, ήρθαν πρώτα τα μηχανάκια και μετά εκείνος, ναι.
Πρ: Κάποιος που δεν αναγνωρίσατε, βέβαια.
Μελ: Ναι, δεν τους ξέραμε. Εκείνη την ώρα δεν καταλάβαμε κάτι αλλά είδαμε ότι έρχονταν όλοι μαζί.
Πρ: Εκ των υστέρων μπορείτε να εκτιμήσετε γιατί σταμάτησε;
Μελ: Μάλλον για να παρατηρήσει τον Παύλο.
Πρ: Ειδικά τον Παύλο λέτε; Τον Παύλο ή όλους σας; Να τον παρατηρήσει τί εννοείτε;
Μελ: Ναι πιθανόν για να δει ποιος είναι.
Πρ: Πού πήγε ο Ρουπακιάς και οι άλλοι μετά;
Μελ: Δεξιά όπως βλέπαμε εμείς.
Πρ: Είχατε πει ότι η Π. Μελά δεν κάνει δεξιά, τώρα λέτε ότι κάνει;
Μελ: Παρατήρησα ότι εκείνη την ώρα κάποια μηχανάκια έκαναν δεξιά.
Πρ: Δε μένετε στην περιοχή εσείς; η Παύλου Μελά κάνει δεξιά;
Μελ: Μένω. Απ' ό,τι θυμάμαι δεν κάνει δεξιά.
Πρ: Κάνει δεξιά, κύριε.
Μελ: Δεν τους είδα όλους εκείνη την ώρα, είδα σίγουρα κάποια μηχανάκια να κάνουν δεξιά.
Πρ: Πόσα μηχανάκια είδατε;
Μελ: 8 με 10.
Πρ: Μετά εσείς ήσαστε Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη και αρχίσατε να ανεβαίνετε;
Μελ: Πήγαμε απέναντι και τότε ακούσαμε το κονβόι με 30-40 άτομα να φωνάζουν ότι θα μας σκοτώσουν κ.λπ. ήταν παράλληλα με μας, στο απέναντι διάζωμα.
Πρ: Δεχτήκατε ένα χτύπημα, σε ποιό σημείο ήσαστε όταν σας χτύπησαν;
Μελ: Πολύ κοντά στο 62.
Πρ: Ο Κοντονικόλας; Κι αυτός εκεί;
Μελ: Ναι, ήταν ο Κοντονικόλας εκεί. Είδα ότι ένας ήταν κοντά σε μια τζαμαρία και χτυπούσε κάποιον και πήγα κι εγώ να αμυνθώ.
Πρ: Και τότε ο Παύλος Φύσσας πού ήτανε;
Μελ: Εκεί, προς τον δρόμο.
Πρ: Τί έγινε με τον Παύλο; Πώς συνεπλάκη ο Παύλος;
Μελ: Έρχονταν 5 άτομα, τον χτυπούσαν, ξαναφεύγαν, σαν κάποιος να τους έλεγε τώρα εσείς, τώρα εσείς.
Πρ: Ακούσατε παραγγέλματα; να τους λένε, «τώρα εσείς», «φύγετε», «ελάτε»;
Μελ: Όχι δεν άκουσα παραγγέλματα αλλά γιατί να πηγαίνουν 5-5 να τον χτυπάνε;
Πρ: Σας φάνηκε περίεργο, ή ήταν τυχαίο δηλαδή;
Μελ: Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό και έκαναν χώρο γιατί εκείνη την ώρα ήρθε ο Ρουπακιάς.
Πρ: Δηλαδή εσείς αισθανθήκατε ότι τον περιμένανε τον Ρουπακιά;
Μελ: Ναι. Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα αλλά εκ των υστέρων νομίζω τον περίμεναν.
Πρ: Πώς το συμπεραίνετε αυτό; Πείτε μας πώς ακριβώς, τί έκανε ο Ρουπακιάς.
Μελ: Πάρκαρε σε μια εσοχή γιατί εκει έχει μια στάση. Και πήγε κατευθείαν εκεί.
Πρ: Έσβησε τη μηχανή;
Μελ: Δεν θυμάμαι.
Πρ: Βγήκε και πήγε απευθείας στον Παύλο; Εσείς ήσαστε κάτω;
Μελ: Ναι αλλά δεν γνωρίζω γιατί.
Πρ: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο αφού εσείς ήσαστε ήδη κάτω;
Μελ: Ήταν πιο σωματώδης απο μένα ο Παύλος.
Πρ: Εσάς, όταν πέσατε στο πεζοδρόμιο, ασχολήθηκαν μαζί σας πια;
Μελ: Εγώ σηκώθηκα την ώρα που ήρθε ο Ρουπακιάς αλλά δεν ασχολήθηκαν μαζί μου.
Πρ: Και τι έγινε μετά; Τον μαχαίρωσε, οι αστυνομικοί πού ήταν;
Μελ: Εκείνη την ώρα δεν είδα αστυνομικούς αλλά είδα ότι πίσω από τον Ρουπακιά ερχόταν ένα περιπολικό.
Πρ: Από πίσω από το Ρουπακιά ακριβώς; Δηλαδή ερχόταν ανάποδα;
Μελ: Όχι από πίσω, συγγνώμη, από κάτω εννοώ.
Πρ: Εκείνη την ώρα που ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, τον έπιασαν;
Μελ: Δεν θυμάμαι να είχε μπει μέσα, να είναι στην πόρτα θυμάμαι. Βέβαια εκείνη την ώρα ήμουν και σε σοκ.
Πρ: Εσεις τι λέτε; Ο Ρουπακιάς μπορούσε να φύγει; Πως τον συνέλαβαν; Τον κατάλαβαν οι αστυνομικοί ότι είχε μαχαιρώσει; Το είδαν οι αστυνομικοί που ήταν πιο μακριά;
Μελ: Πιθανότατα τον είδαν εκείνη την ώρα γιατί έρχονταν από την κάτω μεριά. Εγώ εκείνη την ώρα, πάνω στο σοκ μου, δεν παρατήρησα τι ακριβώς συνέβη. Δεν μπορούσε όμως ο Ρουπακιάς να φύγει γιατί ερχόταν το περιπολικό.
Πρ: Είχε έρθει το περιπολικό και του έκλεινε τον δρόμο; Ήρθε μια αστυνομικός εκεί; Και τι έγινε;
Μελ: Ήρθε μια αστυνομικός και την άκουσα να λέει «ρε παιδιά, όχι και μαχαίρια». Δεν κατάλαβα να το λέει σε κάποιον συγκεκριμένα.
Πρ: Σε ποιον το έλεγε; Μπορεί να το έλεγε σ' εσάς;
Μελ: Δεν το έλεγε σ' εμάς. Ήμασταν τρία άτομα εμείς εκείνη την ώρα.
Πρ: Αυτό εσείς πως το ερμηνεύετε;
Μελ: Είδαν όλο το σκηνικό και δεν επενέβησαν, τι να σας πω.
Πρ: Εκ των υστέρων πώς το βλέπετε γιατί ήρθε ανάποδα ο Ρουπακιάς;
Μελ: Δεν το γνωρίζω. Εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί, μπορεί να ήρθε ανάποδα ο Ρουπακιάς, δεν ξέρω τι συνέβη.
Πρ: Μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση;
Πρ: Είστε φίλοι χρόνια με τον Παύλο; Είχε δουλέψει ποτέ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη;
Μελ: Ναι, παλιά είχε δουλέψει ο Φύσσας στη Ζώνη, κι εγώ.
Πρ: Εσείς δεχτήκατε απειλές μετά από αυτό;
Μελ: Για ένα, ενάμιση χρόνο μετά δεχόμουν απειλές. Με έπαιρναν τηλέφωνο με απόκρυψη και μία φορά με τον αριθμό και μου έλεγαν ότι είμαι ο επόμενος.
Πρ: Εσείς τελικά πώς το εκτιμάτε; Ήταν οργανωμένο, ήταν αυθόρμητη επίθεση;
Μελ: Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη επίθεση.
Πρ: Πώς το εκτιμάτε ότι ήταν οργανωμένη;
Μελ: Ήταν στοχευμένη.
Πρ: Ο λόγος που σας επιτέθηκαν, ποιος ήταν;
Μελ: Επειδή έχουμε αντίθετες απόψεις.
Πρ: Μήπως είπατε κάτι μέσα στο «Κοράλλι» και τους εξαγριώσατε;
Μελ: Δεν είπαμε κάτι να τους προσβάλλουμε.
Πρ: Κι εσείς με τη μουσική ασχολιόσαστε;
Μελ: Σίγουρα η μουσική μας έχει συγκεκριμένο πρόσημο.
Πρ: Και πως το γνώριζαν; Είστε γνωστοί στην περιοχή για τη μουσική σας;
Μελ: Κάνουμε πολλά χρόνια μουσική, μας γνωρίζουν κάποια άτομα.

Στη συνέχεια υπέβαλλε ερωτήσεις η Εισαγγελέας:

Εισ: Η απόφασή σας να φύγετε από το «Σουβενίρ» και να πάτε στο «Κοράλλι» ήταν απόφαση της στιγμής;
Μελ: Ήταν απόφαση της στιγμής. Εκείνη την ώρα δεν ήξερα ότι ο Σειρλής είχε μιλήσει από το πρωί με τον Παύλο, κατόπιν το έμαθα κι εγώ ότι μιλούσαν όλη μέρα για το βράδυ.
Εισ: Έχετε πει ότι ο Σεϊρλής μιλούσε από το πρωί με τον Παύλο για να δουν το ποδόσφαιρο. Όχι τι ξέρατε εκείνη την ώρα, αλλά τι μάθατε μετά. Υπάρχει η απορία μήπως συνέβη κάτι τόσο σοβαρό στο «Κοράλλι» και ο Παύλος Φύσσας ένιωσε ότι χρειάζεται παρέα.
Μελ: Ήταν καθαρά για να δούμε παρέα την μπάλα.
Εισ: Αυτό που είπατε για τις ανάποδες μπλούζες, ήταν τυχαίο; Ή επειδή ήταν της ΧΑ ότι τις φορούσαν επίτηδες ανάποδα;
Μελ: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
Εισ: Ήταν σκωπτικό το σχόλιο ή όχι;
Μελ: Δεν υπήρχε κάτι, όχι. Απλά έγινε αυτό το σχόλιο.
Εισ: Όταν παρκάρατε τα αμάξια σας και μπήκατε στην καφετέρια, έμπαινε ή έβγαινε κάποιος;
Μελ: Εκείνη την ώρα έβγαινε και ερχόταν αντίθετα σ' εμάς ένα άτομο που αργότερα κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος.
Εισ: Μπορείτε να μας τον περιγράψετε;
Μελ: Ήταν ψηλός, με στρατιωτικό παντελόνι μαύρο γκρι και είχε τατουάζ έναν μαίανδρο.
Εισ: Τον αναγνωρίσατε δια ζώσης ή από φωτογραφία;
Μελ: Από τις φωτογραφίες.
Εισ: Αυτοί που ήταν μέσα στο Κοράλλι φύγανε πριν από εσάς;
Μελ: Έφυγαν 5-10 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας.
Εισ: Δηλαδή δεν είδαν το κυριότερο μέρος, δηλαδή τη λήξη.
Μελ: Ναι αν και νομίζω ότι έχαναν.
Εισ: Αυτούς τους ξαναείδατε μετά;
Μελ: Εγώ όχι, δεν τους ξαναείδα.
Εισ: Νομίζω ότι έχετε πει ότι τους είδατε μετά στα αυτοκίνητα. Αυτός που σκόνταψε ξέρετε ποιός ήταν;
Μελ: Όχι, ήταν ή ο Άγγος ή ο Τσαλίκης, δεν θυμάμαι.
Εισ: Ένας απ' τους δύο. Όταν σας είπε ο Χατζησταμάτης «δεν φεύγουν αυτοί αν δε φύγετε», εσείς τι αποφασίσατε να κάνετε;
Μελ: Αποφασίσαμε να φύγουμε τελικά, να πάμε να πιούμε μια μπύρα και να γυρίσουμε να πάρουμε τα αμάξια όταν θα είχαν φύγει. Εμείς δεν είχαμε εχθρικές διαθέσεις...
Εισ: Να φύγετε εξ ολοκλήρου ή να ξαναγυρίσετε να πάρετε τα αυτοκίνητά σας; Το θεωρήσατε υποχώρηση, από την πλευρά σας, ένα συμβιβασμό;
Μελ: Υποχώρηση... Ε απλά δεν θέλαμε να το κάνουμε γιατί δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι.
Εισ: Διώξατε πρώτα τις κοπέλες; Ποιός το έκανε αυτό; Τι τους είπε;
Μελ: Ναι, ο Παύλος. Οι κοπέλες είδαν ότι πάνε να μας επιτεθούν και ο Παύλος τούς είπε να πάνε προς το σπίτι, έμενε πολύ κοντά, εκεί από πίσω.
Εισ: Την απόφαση να τρέξετε; Ποιος την πήρε; Εσείς τον ρωτήσατε;
Μελ: Από μόνος του μας είπε ο Παύλος να τρέξουμε. Ήμασταν σαστισμένοι και είπε ο Παύλος «τρέχτε».
Εισ: Τον Κοντονικόλα είδατε να τον χτυπάει κάποιος; Κι εσάς; Πού σας χτύπησαν;
Μελ: Ναι. Κι εμένα με χτύπησε κάποιος στη μέση.
Εισ: Αυτοί που ήταν απέναντι είχαν ποδοβολητό είπατε, κι έτσι καταλάβατε ότι τους εμψυχώνανε, είπατε;
Μελ: Ναι, μας έβριζαν και εμψύχωναν τους άλλους, έλεγαν «θα σας σκοτώσουμε».
Εισ: Και οι υπόλοιποι εμψυχώνανε αυτούς που έκαναν την επίθεση; Πόσες φορές έγινε η επίθεση;
Μελ: Ναι αυτούς που έκαναν την επίθεση, τους τέσσερις, πέντε. Ήρθαν δύο-τρεις φορές για επίθεση.
Εισ: Όταν ήρθε ο Ρουπακιάς αυτοί τι έκαναν;
Μελ: Σαν να του έκαναν χώρο. Είχαν κάνει έναν κλοιό και του έκαναν χώρο μόλις ήρθε.
Εισ: Είχατε πει ότι ο Παύλος Φύσσας έπεσε, ενώ το διορθώσατε στο πρωτόδικο, ότι ήταν όρθιος.
Μελ: Ήταν όρθιος ο Παύλος.
Εισ: Μήπως έσκυψε με την πρώτη μαχαιριά;
Μελ: Μπορει να έσκυψε αλλά δεν έπεσε.
Εισ: Πάντως είπατε ότι τον αγκάλιασε. Μας λέτε ότι πάντως βγήκε από το αυτοκίνητο, ήρθε κατευθείαν, τον αγκάλιασε με το ένα χέρι και τον μαχαίρωσε.
Μελ: Σε απόσταση τριών μέτρων περίπου, πολύ κοντά.
Εισ: Θα αιφνιδιάστηκε ο Παύλος επομένως, βλέποντας κάποιον να έρχεται να τον αγκαλιάσει, και μεγαλύτερο. Ήταν μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους που έρχονταν; Θα μπορούσε να υποθέσει ότι είναι κάποιος που έρχεται να λύσει την κατάσταση;
Μελ: Δεν το ξέρω, δεν το παρατήρησα αν τον ξάφνιασε. Πάντως ήρθε επιθετικά ο Ρουπακιάς. Εγω είδα να κάνει δύο κινήσεις εκείνη την ώρα.
Εισ: Δηλαδή δεν τον χτύπησε πρώτα και μετά τον μαχαίρωσε, δεν έγινε συμπλοκή, τον μαχαίρωσε κατευθείαν.
Μελ: Όχι δεν έγινε συμπλοκή, δεν τον χτύπησε. Κατευθείαν πήγε και τον μαχαίρωσε.
Εισ: Όταν έγινε αυτό και πιάσανε τον Ρουπακιά οι υπόλοιποι τι απέγιναν;
Μελ: Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι, έφυγαν.
Εισ: Όταν τον χτυπούσαν ο Φύσσας τους χτυπούσε;
Μελ: Αμυνόταν. Ο Παύλος ήταν πολύ γερό παιδί και αμυνόταν.
Εισ: Αν ήθελαν μπορούσανε αυτά τα 10-15 άτομα να σας επιτεθούν και να σας τραυματίσουν αν ήταν αυτός ο σκοπός τους μόνο και να φύγουν;
Μελ: Ναι θα μπορούσαν πολύ εύκολα.
Εισ: Γιατί λέτε ότι γίνονταν αυτές οι επιθέσεις κατά κύματα; Για να γίνει κατι άλλο;
Μελ: Για να τον αποδυναμώσουν και να πάει ο Ρουπακιάς να τον μαχαιρώσει κατευθείαν.
Εισ: Αυτά τα άτομα που ήταν μέσα στο «Κοράλλι», είδατε κανένα έξω μετά; Πού βρίσκονταν;
Μελ: Εκείνη την ώρα παρατήρησα σίγουρα τον Μιχάλαρο εκεί που είχαμε παρκάρει τα αμάξια και μετά στο κομβόι που ήταν όλοι μαζί.
ισ: Κάπου άλλου; Έχετε πει και μέσα στον κόσμο, στην Τσαλδάρη, συμμετείχε στην εμψύχωση.
Μελ: Ναι, ναι, εκεί. Τον παρατήρησα δύο φορές. Στην Παύλου Μελά και μετά στην Τσαλδάρη.
Εισ: Τι ακριβώς έκανε;
Μελ: Τους εμψύχωνε.
Εισ: Έχετε πει [διαβάζει κατάθεση από το πρωτόδικο] ότι χτυπούσαν τα πόδια τους στο δρόμο και σας έβριζαν
Μελ: Ναι, ναι, ναι.
Εισ: Υπάρχει απορία γιατί μεταφερθήκατε 8 άτομα από το «Σουβενίρ» στο «Κοράλλι». Μήπως έγινε για να πάτε να ενισχύσετε;
Μελ: Όχι, όχι. Το «Σουβενίρ» είναι πολύ μικρό μαγαζί και ήταν ήδη πολύ γεμάτο. Είχε λίγο χώρο το «Κοράλλι» και πήγαμε εκεί.
Εισ: Γιατί εσείς κάνατε αυτό που είπε ο Παύλος; Περιμένατε από αυτόν το τί θα κάνετε; Αν θα μείνετε, αν θα φύγετε, αν θα πάτε στα αυτοκίνητα;
Μελ: Δεν περιμέναμε από τον Παύλο αλλά ήταν από εμάς ο πιο σωματώδης οπότε ρωτούσαμε γενικά τι θα κάνουμε, είχαμε την απορία γενικά τι να κάνουμε.
Εισ: Επειδή ήταν ο πιο σωματώδης;
Μελ: Ο Παύλος πάντα γενικά μας προστάτευε, ήταν τέτοιος άνθρωπος. Οπότε περιμέναμε από εκείνον ασυναίσθητα.
Εισ: Γιατί έτσι έχετε πει [«ήταν ο πιο προστατευτικός με μας»]. Μόνο επειδή ήταν μεγαλύτερος;
Μελ: Μου έριχνε γύρω στα 4 χρόνια, ναι.
Εισ: Σας ρώτησε και η κυρία Πρόεδρος, είπατε ότι η απόσταση ήταν 3-4 μέτρα μεταξύ Ρουπακιά και Φύσσα. Αν έμπαινε στο σωστό ρεύμα της Τσαλδάρη κι όχι το αντίθετο πόση θα ήταν η απόσταση;
Μελ: Τα ίδια.


Η δίκη συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων.

Πέταξαν κόκκινες μπογιές στο σπίτι ανακρίτριας Πειραιά

"Στοχοποίηση ανακρίτριας Πειραιά", από ομάδα Αντιεξουσιαστικού Χώρου, καταγγέλει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την επίθεση με κόκκινες μπογιές στο σπίτι δικαστικής λειτουργού.


Η ΕνΔΕ χαρακτηρίζει "αμήχανη την Πολιτεία, που απλά παρακολουθεί δίχως να ενεργεί," και ζητάει μέτρα προστασίας, "ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος".

Η ανακοίνωση της ΕνΔΕ αναφέρει:

«ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Ως «Μήνυμα αντίστασης», τιτλοφορείται η από 23-10-2022 προκήρυξη ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του χώρου αυτού και με την οποία στοχοποιείται ονομαστικά Δικαστική Λειτουργός, που εκτελεί χρέη ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η οποία στοχοποίηση έφθασε… έως τα σκαλοπάτια της οικίας της.

Σ’ ένα περιβάλλον, όπου το Κράτος Δικαίου συρρικνώνεται, όπου οι δίκες, πλέον, διεξάγονται, πρώτα, στα παράθυρα της τηλεόρασης, όπου το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώνεται, όπου τα έγγραφα της μυστικής ανάκρισης διαρρέουν παντού, όπου συνήγορος κατηγορουμένου χαιρετά ναζιστικά σε αίθουσες δικαστηρίων, όπου το έγκλημα κατά ευάλωτων προσώπων γιγαντώνεται, αυτοί που, πράγματι, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ είναι οι Δικαστικοί Λειτουργοί της χώρας μας.

Οι Δικαστικοί Λειτουργοί, οι οποίοι, μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, που δεν αρμόζει σε ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος, και παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή και απειλών, ευθέως, κατά της ζωής τους, δεν πτοούνται και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και, με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο, προστατεύουν τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Καλούμε την Πολιτεία, η οποία αμήχανη παρακολουθεί, δίχως να ενεργεί, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ