Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πάρτυ... μεγαλοφοροφυγάδων με ΑΑΔΕ και ΔΕΟΕ


Δεν έχει προηγούμενο η... ικανότητα του προέδρου της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) Γιώργου Πιτσιλή, στην παραγραφή υποθέσεων μεγαλοφοροφυγάδων.
Από τις 4.000 παραγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων υποθέσεων μεγαλοφοροδιαφυγής, που εκκρεμούσαν στην ΑΑΔΕ, από το 2016, έχουν παραγραφεί περισσότερες από 1000, χωρίς να ανοίξει... ρουθούνι φοροφυγά!
Αυτό, όταν ο νόμος4389/2016 για την ίδρυση και λειτουργία της ΑΑΔΕ, ορίζει ότι:
Επικεφαλής της ΑΑΔΕ -Διοικητής- παραμένει ο κ. Γ. Πιτσιλής... ο οποίος θα ασκεί πλέον τα καθήκοντά του  ως υπερυπουργός Οικονομικών, καθώς βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΑΑΔΕ (του ν. 4389/2016) έχει πλέον αρμοδιότητες που καλύπτουν όλον τον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, δηλαδή τα Ελεγκτικά Κέντρα (Κ.Ε.Φ.Ο.ΜΕ.Π., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), τις Δ.Ο.Υ., τα Τελωνεία και όλες τις άλλες φορολογικές υπηρεσίες της χώρας".
Δεν ξέρουμε, εαν Ο κ. Πιτσιλής... νιώθει  υπερυπουργός, οι φοροφυγάδες πάντως συνεχίζουν το... πάρτυ!
Οσο για τη  Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος (ΔΕΟΕ), που αντικατέστησε το ΣΔΟΕ;
Ενω έχει συσταθεί εδώ και δύο χρόνια, για να διευκολύνει τις έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων στο κυνήγι οικονομικών και φορολογικών σκανδάλων, ακόμη δεν έχει λειτουργήσει!
Απο τους 135 ελεγκτές, που προβλέπει ο νόμος και 15 διοικητικούς υπαλλήλους, μόνον 30 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών", οι 30 ΔΕΟΕ ίτες έχουν εγκατασταθεί στα νέα τους γραφεία στο κτίριο του ΣΔΟΕ και πληρώνονται - φυσικά - χωρίς να κάνουν τίποτα.
Ευτυχώς, λύθηκε τουλάχιστον το... φλέγον: Ποιός θα πήγαινε στη θέση του διευθυντή της νέας υπηρεσίας, για τον οποίν ερίζανε ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ.
Μαθαίνουμε ότι, τελικά επελέγη ο κ. Καθαρός, που φέρεται να είναι επιλογής του Ειδικού Γραμματέα το ΣΔΟΕ κ. Θωμαδάκη.