Με το βλέμμα στραμένο στην επιλογή της νέας ηγεσίας Αρείου Πάγου η Δικαιοσύνη, περιμένει από μέρα σε μέρα, να ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα, που θα επιλέξει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα διορισμού, που είχε εκδώσει το υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενγς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παυλόπουλος δεν έκανε τελικά το "χατήρι" του κ. Τσίπρα και δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα, για την επιλογή των Αντιπροέδρων ΑΠ Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη, για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Οπως επίσης δεν υπέγραψε ο κ. Παυλόπουλος και τα διατάγματα, που αφορούσαν την επιλογή των 3 νέων αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, για τον ορισμό των οποίων, πέραν του χρόνου επιλογής, ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις, γιά την τεράστια βουτιά στην επετηρίδα.
Ποιός ξεχνάει ότι, η ορισθείσα από το υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμβουλος ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα ήταν 6η στην επετηρίδα, ο επίσης σύμβουλος ΣτΕ Δημήτης Μακρής ήταν 8ος, , ενώ αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Κουσούλης ήταν 17ος ?
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει νέα πρόσωπα, για όλες τις θέσεις.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, εαν θα ακυρωθεί ολόκληρη η διαδικασία προεπιλογής και θα γίνει εκ νέου νέα διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με πρόταση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες λένε ότι, στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση ενδέχεται να ακολουθήσει το δρόμο της επετηρίδας του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας για το... τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου, ως πρόεδρο την αρχαιότερη αντιπρόεδρο Δήμητρα Αλειφεροπούλου.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, είναι δύσκολο έως απίθανο, να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στην επιλογή του προσώπου, που θα γίνει εισαγγελέας ΑΠ, καθώς ο αρχαιότερος αντιεσαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Δασούλας ταυτίστηκε με πρόσωπο της προηγούμενης κυβέρνησης, που διόρισε συγγενικό του πρόσωπο σε υπηρεσία συγγενή με το υπουργείο του.
Αυτός άλλωστε δεν ήταν και ο λόγος, που ζητήθηκε από τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάνη Αγγελή, η εξαίρεση - αποχή του κ. Δασούλα, από την διερεύνηση των καταγγελιών του, γιά μεθοδεύσεις και ανικανότητα στην έρευνα της Novartis?
Πηγές από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ψιθυρίζουν το όνομα του αντιεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλειώτα, ως αυτό, που "έχει κλειδώσει", γιά τη θέση του εισαγγελέα ΑΠ.
Υπάρχει ωστόσο και ένα ακόμη ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να μην ακυρώσει ολόκληρη τη διαδικασία των προσώπων, που πλειοψήφησαν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλης, όπως η αντιπρόεδρος ΑΠ Ειρήνη Καλού, η οποία πήρε 15 ψήφους στη διάσκεψη και ήταν η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, για τη θέση του προέδρου ΑΠ και ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που ενώ πήρε 15 ψήφους, δεν προτιμήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς επελέγη η αντιπρόεδρος ΑΠ Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε πάρει 8 ψήφους και ήταν τέταρτη στην προεπιλογή προσώπων στη Βουλή.
Θα δείξει...