Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Απόφαση -σταθμός ανοίγει το δρόμο για τον... "εξαγνισμό του ποδοσφαίρου", ακόμη και με προσβολές

Απόφαση -σταθμός απο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της ΕΠΟ, ανοίγει το δρόμο, για τον "εξαγνισμό" του ποδοσφαίρου, με ανορθόδοξο τρόπο, καθώς δέχτηκε ότι:
"Η αποκάλυψη της αλήθειας στο χώρο του ποδοσφαίρου και αν ακόμη προσβάλλει πρόσωπα, αναμφισβήτητα οδηγεί στον εξαγνισμό του, που αποτελεί στόχο και αίτημα του φίλαθλου κόσμου και όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος".

Με αυτό το σκεπτικό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τον Αλέξη Κούγια από την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος, γιά όσα είχε πει για 12 στημένους αγώνες του Απόλωνα Λάρισας.
Το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο απέδωσε ιεραποστολικά...  χαρακτηριστικά στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ,αναγνωρίζοντας του ότι : "Αποδείχτηκε πως σκοπός του ήταν να κινητοποιήσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα, με σκοπό την προάσπιση της καθαρότητας του αθλήματος".
Παράλληλα του μείωσε το πρόστμο των 30.000 ευρω σε 20.000 ευρω, για τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, για τις ομάδες του ΠΑΟ και του ΟΦΗ.
Την είδηση της απαλλαγής Κούγια δημοσίευσε ο ιστότοπος της "Δίκης" του Κυριάκου Θωμαίδη:http://dikisports.blogspot.com/2019/07/blog-post_181.html

Διαβάστε ολόκληρες τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

https://drive.google.com/open?id=0Bz26Dnl7QibdVjlVa0M4VmpYbGM4Qy1tVVZjZnVYa3lvb2V3

https://drive.google.com/open?id=0Bz26Dnl7Qibdb2N5bTJ0MDI2aS00bWh4Ujl5SkZBWXBVV0pj