Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Προς υφυπουργό Π.Π. Ν. Χαρδαλιά: "Το 112 δεν είναι διά πάσαν νόσον, αλλά δεν μπορεί να καλύπτει και πάσαν μ....."!

Γράφει από την Πολωνία φίλος των "Δικογραφιών":

"Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αντί να σκύψει με σεμνότητα μπροστά στους 8 νεκρούς της Εύβοιας, ανάμεσα στους οποίους και ένα βρέφος 9 μηνών και να παραδεχτεί τα εγκληματικά λάθη και πλημμέλειες, που οδήγησαν στη νέα τραγωδία,  υπεραμύνθηκε των πρακτικών του, εφαρμόζοντας τον κανόνα "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". 

Προσπαθώντας δε, να αντικρούσει την κριτική, που δέχτηκε, για το ότι, αφέθηκαν στη μοίρα τους οι άνθρωποι στην Εύβοια, χωρίς καμμία προειδοποίηση, μας είπε ότι, "το “112” είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο το οποίο δεν είναι διά πάσαν νόσο. Ερχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες επιχειρησιακές. Σήμερα λοιπόν δεν υπήρχε κανένα θέμα να στείλουμε “112” να πούμε εκκενώστε τις περιοχές από τη στιγμή που υπήρχαν πλημμύρες γύρω απ’ τα σπίτια».

Δεν ξέρω εάν η Πολιτική Προστασία είναι εξυπνότερη στην Ελλάδα από ότι, είναι στην Πολωνία, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά εδώ, όταν πρόκειται να φυσήξουν δυνατοί άνεμοι, μας έρχεται μήνυμα στο κινητό, από το αντίστοιχο το δικό σας 112, που μας ενημερώνει και μας προειδοποιεί, να μαζέψουμε από μπαλκόνια και ταράτσες οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί, εάν παρασυρθεί και πέσει, να προκαλέσει ζημιά, τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο διερχόμενου.

Σαφώς κ. υφυπουργέ το 112 δεν είναι διά πάσαν νόσον, αλλά δεν μπορεί να καλύπτει και πάσαν μ....  Κυρίως όταν αυτό πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές!...