Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ και ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ: Μάθε παιδί μου... ράμματα!

 O υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επικαλέστηκε, με θέρμη, "αποφυγή συγχρωτισμού λόγω κορωνοϊού" και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να επιτύχει τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες στις 23 Νοεμβρίου και όχι στις 9 Οκτωβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο και αποφασισμένο.

Κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι αποκαλούμενοι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, του προηγούμενου ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πρόεδροι εφετών Σαλάτας – Λυμπερόπουλος, όταν αρνήθηκαν, να γίνουν οι εκλογές στην ΕνΔΕ τον περασμένο Ιούνιο, μετά το lock down της Δικαιοσύνης, λόγω πανδημίας, επικαλούμενοι "αποφυγή συγχρωτισμού λόγω κορωνοϊού", στις εκλογές, για νέο 15μελές ΔΣ.

Μάλιστα οι 8 της πλειοψηφίας Σαλάτα – Λυμπερόπουλου, αρνούμενοι μετ΄επιτάσεως την πρόταση του μέχρι τότε προέδρου της ΕνΔΕ και εκπροσώπου της αποκαλούμενης μειοψηφίας, εφέτη Χριστόφορου Σεβαστίδη και αγνοώντας την εκπεφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση περισσότερων από 700 μελών τους, που ζήτησαν άμεσα εκλογές τον Ιούνιο, προσέφυγαν και στο Πρωτοδικείο, όπου επέτυχαν διορισμό προσωρινής διοίκησης, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά του συνδικαλισμού δικαστών και εισαγγελέων!

Την περασμένη Τρίτη, όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στις κάλπες της ΕνΔΕ από τις εκλογές, που έγιναν τις δύο προηγούμενες Κυριακές (6 και 13 Σεπτεμβρίου), το αποτέλεσμα ήταν ένα γερό... σκαμπίλι στους εκπροσώπους της μέχρι τότε πλειοψηφίας Σαλάτα – Λυμπερόπουλο, καθώς κατεγράφη συντριπτική ΝΙΚΗ του αντιπάλου τους Χριστόφορου Σεβαστίδη, ο οποίος δεν αύξησε απλά τη δύναμη του, αλλά κατάφερε να πάρει την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με απόλυτη πλεοψηφία 8 εδρών, που του επιτρέπει να έχει το πάνω χέρι στο νέο 15μελές Δ.Σ.

Τι συνέβη και το, μέχρι τότε, συντηρητικό και συστημικό Σώμα των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, ψήφισε εντελώς ακομμάτιστα, έναν καθαρόαιμο αριστερό, όπως είναι ο εξαιρετικά αξιόλογος και χαμηλών τόνων εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης?

Στους κόλπους της Δικαιοσύνης, το αποδίδουν σε δύο λόγους:
O πρώτος είναι η προαγωγή των 86 προέδρων εφετών, με διάταξη, που θεωρήθηκε “φωτογραφική”, για Σαλάτα – Λυμπερόπουλο.

Ο δεύτερος, η προσχηματική αναβολή των εκλογών στην ΕνΔΕ, λόγω κορωνοϊού, που και αυτή χρεώθηκε στην πλευρά της, μέχρι τότε, αποκαλούμενης πλειοψηφίας Σαλάτα – Λυμπερόπουλου.

Μήπως θα έπρεπε, να παραδειγματιστεί από τους δικαστές, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης?