Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Εξω ο πρώτος, για Noor One!


Αποφυλακίστηκε ο πρώτος από τους κατηγορούμενους του Noor One, μετά το σπάσιμο της ποινής των ισοβίων και την αναγνώριση ελαφρυντικών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί, όπου είχαν αποθηκευτεί τα ναρκωτικά, Κωνστανίνος Κορτσώνης, στον οποίον επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, πήρε αποφυλακιστήριο.

Το δικαστικό συμβούλιο  δεκτή την αίτηση του, να αποφυλακιστεί με όρους, έχοντας  εκτίσει πραγματικά το 1/5 της ποινής του, σε συνδυασμό με τα ημερομίσθια εργασίας εντός των φυλακών, δηλαδή αθροιστικά τα 3/5 της συνολικής του ποινής.

Αναμένεται και η αποφυλάκιση του βασικού κατηγορουμένου, για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης, Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος επίσης έχει υποβάλλει αίτηση, για την απόλυση του από τη φυλακή,  με όρους.

Ο Γιαννουσάκης, στη βίλα της συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε μεγάλο μέρος του φορτίου της ηρωίνη, έχει εκτίσει 6,5 χρόνια πραγματικά στη φυλακή, ενώ έχει συγκεντρώσει 1.500 μεροκάματα εργασίας, με αποτέλεσμα να συμπληρώνονται τα 3/5 της συνολικής ποινής που απαιτείται για να αποφυλακιστεί. 

Αντίθετα, στη φυλακή θα περαμείνουν ακόμη, ο φερόμενος ως ναυλωτής του πλοίου  Γεώργιος Μπουρδούβαλης και οι τρεις Τούρκουις, που  συσκεύαζαν τα ναρκωτικά και θα τα μετέφεραν στην Ευρώπη μέσα σε φορτίο με μαρμαρόσκονη.

Παρά το γεγονός ότι,  έχει επιβληθεί η ίδια ποινή των 18 ετών κάθειρξης απο το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, σε Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη, δεν συγκεντρώνουν τις ίδιες προυποθέσεις.

Ο Γιώργος Μποδούβαλης εχει περίπου 700 μεροκάματα και του υπολείπεται χρόνος, για να συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.

Ηδη έχει καταθέσει αίτηση, ζητώντας να του αναγνωριστούν ως μεροκάματα, τα δύο χρόνια της κράτησης του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε μεταχθεί, για τη δίκη.