Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα, κατά του Αλέξη Κούγια, για σοβαρά ποινικά αδικήματα



Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια, γιά σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Η έρευνα αφορά τις καταγγελίες της ανακρίτριας της υπόθεσης Λιγνάδη, Παρασκευής Μπότση, σύμφωνα με τις οποίες ο ποινικολόγος Αλ.Κούγιας την απείλησε, λέγοντας της "εγώ εσένα θα σε βάλω  φυλακή. Είσαι η ντροπή της Δικαιοσύνης"! Ενώ φέρεται ότι,  δεν τηρούσε ούτε τα μέτρα προστασίας, για τον κορωνοϊό.
Η 19η τακτική ανακρίτρια κ. Μπότση, ενημέρωσε με αναφορά της, την διευθύνουσα το Πρωτοδικείο της Αθήνας Σοφία Φούρλαρη, για όσα διημείφθησαν στο γραφείο της, στις 8 Μαρτίου, με τον συνήγορο υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη
Αμεσα, η κ. Φούρλαρη, διαβίβασε αντίγραφα της αναφοράς της ανακρίτριας κ. Μπότση, στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας και στην προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπαγεωργακοπούλου,  χρέωσε την υπόθεση σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος αφού μελέτησε την αναφορά της κ. Μπότση και στοιχεία της δικογραφίας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Αλέξη Κούγια.
Παράλληλα, το πειθαρχικό του ΔΣΑ έχει ήδη παρέμβει σε βάρος του κ. Κούγια.