Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Οι ισχυρισμοί Παναγόπουλου στη μήνυση Αρκούδη


Το μέλος της ΕΕΑ Ηλίας Αρκούδης, υπέβαλλε μήνυση κατά του Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος στη "Δίκη στο Οpen", είχε καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας.

Ο κ. Παναγόπουλος ισχυρίστηκε ότι, ο κ. Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί, για ποδοσφαιρική υπόθεση.

Στις έγγραφες εξηγήσεις, που έδωσε στην πταισματοδίκη, ο κ. Παναγόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης, εξύβρισης και ψευδούς καταμήνυσης και ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων ότι, "οι αποκαλύψεις του στοχεύουν στην προστασία του υπερτερου δημοσίου συμφέροντος της προστασίας του κοινωνικού αγαθού του Αθλητισμού και του θεσμού της


Δικαιοσυνης". 

Διαβάστε το υπόμνημα του:

  ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΟΥ 5ου ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
κ. ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


      ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Του Γεωργίου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη, Δικηγόρου Αθηνών, ΑΜΔΣΑ 14162, Αντιπροέδρου του "Ινστιτούτου Διεθνούς κι Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου - ΙΔΕΑΔ", κατοίκου Αθήνας, Φαβιέρου 47.

Επί της από 27.3.2020 εγκλησεως του Ηλία ΑΡΚΟΥΔΗ, Μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατοίκου Πειραιώς, εναντίον εμού, έχω να σημειώσω τα εξής :

Α.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΟΣ

Ο εγκαλων είναι κατά δήλωσή του οικονομολόγος και με την ιδιότητα του αυτή διορίστηκε το 2015 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ, ως μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ και μετά την ανανέωση της θητείας του με απόφαση του νυν Υφυπουργού Αθλητισμού Ελευθερίου ΑΥΓΕΝΑΚΗ, συνεχίζει να παραμένει μέλος της ΕΕΑ. 
Ο εγκαλων πριν διοριστεί ως μέλος της ΕΕΑ δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον αθλητισμό, πλην του διορισμού του από τον Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ στο ΔΣ του ΟΑΚΑ, θέση από την οποία μετακόμισε στην ΓΓΑ περιεργως κι αφού υπήρξαν φήμες και δημοσιογραφικα σχόλια για προβληματική θητεία. 
Κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα εξαετους θητείας του στην ΕΕΑ ο εγκαλων έγινε πασίγνωστος ανά την επικράτεια, λόγω των αλλεπάλληλων συνεντεύξεων του στα ΜΜΕ, όπου κατά παράβαση κάθε δικονομικης και δεοντολογικης αρχής αναφερόταν λεπτομερώς στις σοβαροτερες υποθέσεις που ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΥΠΟ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ενώπιον της Επιτροπής! 
Σε άλλες προκαταλαμβανε την κρίση της ΕΕΑ, σε άλλες έκρινε τις θέσεις των διαδικων και των δικηγόρων τους, σε άλλες εξέθετε την άποψη του για συγκεκριμένες υποθέσεις στις οποίες αργότερα ως εισηγητής ΨΗΦΙΖΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ, σε άλλες ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ και σε ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΚΝΥΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ! 
Επειδή η ΕΕΑ δεν αποτελεί Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή αλλά απλά μία διοικητική επιτροπή της ΓΓΑ που υπάγεται απευθείας στον έλεγχο του εκάστοτε Υφυπουργού Αθλητισμού,όλοι οι παροικούντες την Αθλητική Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε οτι εκτελεί πιστά πολιτικές εντολές. 
Μάλιστα το γεγονός οτι προεδρευεται από έναν συνταξιούχο Δικαστή με αναπληρωτή άλλον έναν συνταξιούχο Δικαστή και στην σύνθεση της δεν έχει δικαστές αλλά δικηγόρους, οικονομολογους, νομικούς, καθηγητές κλπ.,έχει δημιουργηθεί στο πανελλήνιο μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για το κύρος και την αξιοπιστία της. 
Ενώ όμως η πλειοψηφία των μελών της... λάμπει διαχρονικά δια της ανυπαρξίας της, στην πορεία κατέστη σαφές οτι δύο πόλοι κατευθύνουν τη νομολογιακη (σχήμα κατ'ευφημισμον) γραμμή της Επιτροπής, ο εγκαλων και η δικηγόρος κ. Ειρήνη ΜΑΡΟΥΠΑ. 
Στην πορεία αναπτύχθηκε τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ τους με πολλαπλές συγκρούσεις σε τέτοιο βαθμό που αυτοβούλως και μονομερώς η κ. ΜΑΡΟΥΠΑ εκτοπίζοντας τον εγκαλουντα και τα υπόλοιπα μέλη ανέλαβε de facto την δημόσια εκπροσώπηση της ΕΕΑ στα ΜΜΕ, με πολυετή παρουσία ειδικά στην πιο εξειδικευμένη τηλεοπτική εκπομπή "Η ΔΙΚΗ" του καταξιωμένου αθλητικογραφου κ. Κυριάκου ΘΩΜΑΙΔΗ. 
Η σύγκρουση μεταξύ τους άρχισε από την επαναστατική εισήγηση της κ. ΜΑΡΟΥΠΑ για το τεράστιο ζήτημα της διαδοχής των χρεών από τις νέες ΠΑΕ που οδήγησε στην πραξικοπηματικη απομάκρυνση της μαζί με τον κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ και τον κ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ. 
Αντιδρώντας ο εγκαλων εκμεταλλευομενος την θέση του ως εισηγητή της υπόθεσης αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ το 2016,αρχισε ένα μπαράζ συνεντεύξεων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης που στην πορεία επεκτάθηκε σε πανελλήνια βάση, όπου ο εγκαλων έχει μιλήσει σχεδόν για όλες τις σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την τελευταία πενταετία τον επαγγελματικό αθλητισμό. 
Αποκορύφωμα (μετά την επιστροφή της με δικαστική απόφαση) της μεταξύ τους σύγκρουσης ήταν η πρόσφατη υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗ, η οποία αποτέλεσε τον" Μίτο της Αριάδνης "για να ξετυλιχθει το κουβάρι των σκανδάλων της ΕΕΑ! 


Β. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ
Τυγχάνω δικηγόρος από το 1989 ασκώντας μαχομενη δικηγορια σε όλα τα δικαστήρια και τις επιτροπές της χώρας εξειδικευμένος αποκλειστικά σε υποθέσεις αθλητικου δικαίου. 
Ένα από τα όργανα που παρίσταμαι σχεδόν κάθε εβδομάδα εδώ και 20 χρόνια είναι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου εκπροσωπώ κυρίως επαγγελματίες αθλητές και προπονητές. 
Μάλιστα επί πολλά χρόνια προσέφερα τις νομικές υπηρεσίες μου ως μέλος Επιτροπών της ΕΠΟ, της ΕΟΠΕ και της ΕΟΕ. 
Παράλληλα είμαι συγγραφέας και εκδότης εξειδικευμένων βιβλίων και περιοδικών, όπως η "ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" και η "ATHLOS Review", ενώ διατελω Αντιπρόεδρος του" Ινστιτούτου Διεθνούς κι Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου - ΙΔΕΑΔ". 
Επί χρόνια συμμετέχω σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια και κατά τακτά διαστήματα δίνω συνεντεύξεις σε πολλά ΜΜΕ, ενώ από το 1989 εμφανίζομαι τακτικά στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής "η ΔΙΚΗ"! 
Σε αυτές τις δεκάδες εκπομπές πάμπολλες φορές έχω καταγγείλει πάντα με ονόματα, διευθύνσεις κι αποδείξεις εκνομες συμπεριφορές και σκάνδαλα στον χώρο του Αθλητισμού με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να απασχολήσουν την Δικαιοσύνη, χωρίς πάντως ποτέ να διαψευσθω ή να καταδικασθω αστικά ή ποινικά για συκοφαντική δυσφήμηση. 



Γ. ΕΠΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ
Ενώπιον της ΕΕΑ έχω δικάσει πλήθος υποθέσεων για λογαριασμό εντολεων μου από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το όργανο και ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα ή περίεργες καταστάσεις μέχρι το 2015 . 
Όμως από τότε που ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος ΚΟΝΤΟΝΗΣ πραξικοπηματικα απομάκρυνε την σύνθεση του συνταξιούχου Αρεοπαγίτη κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ, η ΕΕΑ όχι μόνο άλλαξε νομολογιακη γραμμή στο ζήτημα των οφειλών των ΠΑΕ αλλά άρχισε να εκδίδει σωρεία σκανδαλωδων αποφάσεων. 
Ιδιαίτερα απέναντι μου η στάση της Επιτροπής και ιδιαίτερα κάποιων μελών της, όπως ο εγκαλων, ήταν ανεξήγητα μεροληπτικη έως εχθρική. 
Ενδεικτικά αναφέρω την υπόθεση του εντολεα μου προπονητή Ε. ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ
κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, του εντολεα μου Σ. ΚΡΗΤΙΚΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ, του εντολεα μου Π. ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ κατά της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, των εντολεων μου Γ. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, Ε. ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, Ε. ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, Κ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κλπ. 
Στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μου βρέθηκα στα γραφεία της ΕΕΑ κατά την συνεδρίαση της 26.9.2019 για την συζήτηση της υπόθεσης του εντολεα μου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ και των εντολεων μου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ κλπ για την αναψηλαφηση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενώ στο πινάκιο υπήρχε και η επιδικη υπόθεση της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ η οποία αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της 3.10.2019,προφανως λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών της. 
Ακριβώς πριν από αυτή την συνεδρίαση κι ενώ προσερχομουν για την συζήτηση των δικών μου υποθέσεων συνέβη το καταγγελθεν εκ μέρους μου γεγονός! 


Δ.ΑΛΛΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Κατά κοινή παραδοχή η πιο σκανδαλώδης απόφαση της ΕΕΑ, με εισηγητή μάλιστα τον εγκαλουντα, ήταν αυτή για την δήθεν πολυϊδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση της Κυβέρνησης! 
Πέραν των υποθέσεων που χειρισθηκα, τεράστιο σκάνδαλο αποτελεί η απόφαση για την αποδεδειγμένη πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ που ανεξήγητα έμεινε ατιμώρητη! 
Άλλες σκανδαλωδεις αποφάσεις αφορούσαν την ανάκληση πιστοποιητικου της ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ, την χορήγηση πιστοποιητικου σε δεκάδες άλλες ΠΑΕ, την αρχειοθέτηση των φακέλων της sport radar κλπ. 
Πριν το σκάνδαλο με τον ΠΑΟΚ κι ενώ βρίσκονταν σε εκκρεμότητα πολλές δικές μου υποθέσεις,προέκυψε και η "πέτρα των σκανδάλων", δηλαδή η υπόθεση της έγκρισης της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, στην οποία αναφέρεται και η εμπλοκή του εγκαλουντα. 


Ε.ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΑ

Σημειωτέον οτι η μηνυτήρια αναφορά μου είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς έχουν προηγηθεί πλήθος εξωδικων μου στους Υφυπουργους Αθλητισμού ΚΟΝΤΟΝΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και ΑΥΓΕΝΑΚΗ, οι μηνυτήριες αναφορές μου στον Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, οι αγωγες μου για τον ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ και τον ΚΡΗΤΙΚΟ στο Ειρηνοδικειο Αθηνών και η αγωγή ακύρωσης για τους ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟ, ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, ΚΑΠΕΤΑΝΟ στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών! 

ΣΤ.ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΟΥ

Όπως προανέφερα, σχεδόν κάθε Πέμπτη που συνεδριάζει η ΕΕΑ, επί χρόνια παρίσταμαι για λογαριασμό των εντολεων μου. 
Έτσι και κατά την συνεδρίαση της 3.10.2019 βρέθηκα στο Υπουργείο Παιδείας και συμπτωματικά λίγο πριν φθάσω στην αίθουσα της ΕΕΑ, συναντήθηκα με τον εγκαλουντα και τον συνάδελφο κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ που μετά την απομάκρυνση του πρώτου, μου εξομολογηθηκε το επιδικο συμβάν. 
Δημοσίως για πρώτη φορά αποκαλυψα το περιστατικό, χωρίς να αναφέρω τα ονόματα των εμπλεκομένων,  σε μία συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό metropolis της Θεσσαλονίκης, επ'ευκαιρια ερωτήσεων για το καθεστώς λειτουργίας της Επιτροπής, εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας. 
Μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, δεσμευθηκα να το καταγγείλω στην Δικαιοσύνη, κάτι που έκανα, ενώ την ίδια ημέρα (10.2.2020)που κατέθεσα την μηνυτήρια αναφορά μου, προέβην στην δημοσιοποιηση του ονόματος του εγκαλουντος στην "ΔΙΚΗ ΣΤΟ OPEN", όπου ήμουν προσκεκλημενος. 


Ζ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ 
Από τα προαναφερθέντα αποδεικνύεται περίτρανα οτι ΔΕΝ υπέπεσα στο ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς οι αποκαλύψεις μου στοχεύουν στην προστασία του υπερτερου δημοσίου συμφέροντος της προστασίας του κοινωνικού αγαθού του Αθλητισμού και του θεσμού της Δικαιοσυνης. 


Η. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ
Από τα προαναφερθέντα αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν υπέπεσα στο αδίκημα της εξυβρισης, καθώς ούτε σε καμία συνέντευξη μου, ούτε στην μηνυτήρια αναφορά μου απηύθυνα υβριστικους χαρακτηρισμους για το πρόσωπο του εγκαλουντος. 


Θ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ
Από τα προαναφερθέντα αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν υπέπεσα στο αδίκημα της ψευδους καταμηνυσης, καθώς αφενος μεν σε καμία περίπτωση δεν υπέβαλα μήνυση κατά του εγκαλουντος, αφετέρου δε από την εξέλιξη των γεγονότων, είναι προφανές οτι όλα τα εκ μέρους μου καταγγελλομενα είναι απολύτως αληθή και ουσιαστικά έχουν επιβεβαιωθεί τόσο από τις δημοσιογραφικες αποκαλύψεις, όσο και από την πορεία των σκανδαλωδων υποθέσεων (ΤΡΙΚΑΛΑ, ΠΑΟΚ). 



ΕΠΕΙΔΗ ουδέποτε υπεβαλα προσωπική εγκληση κατά του εγκαλουντος αλλά μία Μηνυτήρια Αναφορά θεσμικού χαρακτήρα για τον ρόλο και την λειτουργία της ΕΕΑ σε άρρηκτη συνέχεια άλλωστε των από το 2017 μηνυτήριων αναφορών μου στον Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου, 

ΕΠΕΙΔΗ πράγματι στην μηνυτήρια αναφορά μου, ως όφειλα εκ της ιδιότητας μου, κατήγγειλα ονομαστικά το περιστατικό που διαδραματισθηκε μπροστά μου και μου επιβεβαίωσε ο άτυχος πολυπειρος συνάδελφος, το όνομα του οποίου, κατόπιν προσωπικής παράκλησης του αρχικά δεν ανέφερα ούτε στον τύπο, ούτε στην μηνυτήρια αναφορά μου, τελικά όμως το κατέθεσα κατόπιν του εισαγγελικου ερωτηματος κι αφού ήδη είχε αποκαλυφθεί την 7.4.2020, κατά την διάρκεια της εκπομπής "Η ΈΦΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ SPORT FM" του Κυριάκου ΘΩΜΑΙΔΗ, όπου μιλήσαμε ταυτόχρονα εγώ, ο δικηγόρος του αδελφού του προέδρου της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ Κίμων ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ και ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ Θεοχάρης ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ! 

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων προκειμένου να αποδομησει την μηνυτήρια αναφορά μου και να καταδείξει σκοπιμότητα εκ μέρους μου για να τον πληξω δήθεν προσωπικά, συνδυάζει ανεπιτυχώς την υπόθεση για την οποία τον κατήγγειλα με την εντελώς άσχετη με εμένα υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία δεν είχα οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή ως δικηγόρος. 

ΕΠΕΙΔΗ για αυτή την υπόθεση που κομπορρημονει οτι ως εισηγητής και ως επιτροπή "έγραψαν ιστορία", λόγω της αρχικής επικύρωσης της από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τον χρόνο που υπέβαλε την μήνυση, δεν μπορούσε να φαντασθεί οτι το CAS θα εξευτελιζε τον ελληνικό τρόπο απονομής αθλητικής δικαιοσύνης και ουσιαστικά θα απέρριπτε την απόφαση ως απαράδεκτη κρατική παρέμβαση και μη παραγουσα δεσμευτικές έννομες συνέπειες! 

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων ευλογεί τα γενεια του ισχυριζομενος οτι διετέλεσε (θέλει να πει "επιτελεσε") το έργο του με ευσυνειδησια, η Επιτροπή ουδέποτε προέβη στην έκδοση μη εμπεριστατωμενης απόφασης(!!!), η απόφαση για τον ΠΑΟΚ είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους και κατεβληθη εργωδης προσπάθεια, ξεχνώντας οτι ακόμα και ο Αυγενακης την χαρακτήρισε ως αναιτιολογητη κι ο Υπουργός Επικρατείας κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ την εξουδετέρωσε κυριολεκτικά στον... αέρα! 

ΕΠΕΙΔΗ ο ίδιος ο εγκαλων ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι ο εμπλεκόμενος δικηγόρος που ανέφερα, είναι ο κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, καθώς όλες οι πιθανές συνεδριάσεις που μνημονεύει στην εγκληση του, ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΕ που εκπροσωπούσε ο συγκεκριμένος συνάδελφος, 

ΕΠΕΙΔΗ στην πραγματικότητα ο εγκαλων παγιδεύτηκε από την σχεδιασμένη(ώστε να μην φωτογραφίσω την επιδικη συνεδρίαση) εκ μέρους μου αναφορά διαφορετικής ημερομηνίας (7.11.2020)της επιδικης συνεδρίασης κατά την τηλεοπτική συνέντευξη μου από την ημερομηνία που ανέγραψα στην μηνυτήρια αναφορά μου και στο Υπόμνημα μου. 

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων, παρότι γνωρίζει οτι η μηνυτήρια αναφορά μου κατά 90% αναφέρεται στα παράνομα πεπραγμένα της ΕΕΑ, στα οποία βεβαίως ο ίδιος συμμετείχε συνήθως κι ως εισηγητής, αποφεύγει αδοκιμα και χονδροειδως να απαντήσει κι εστιάζεται αποκλειστικά στο μέρος της καταγγελθεισης εμπλοκής του στην υπόθεση της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ προκειμένου να παραπλανήσει την ποινική έρευνα, επικαλείται την δήθεν ορθότητα κι εγκυρότητα της εντελώς άσχετης με εμένα απόφασης για τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στην σελ. 3 οτι "Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΌΣΩΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΜΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ..." και οτι "Η ΊΔΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΑ ΣΥΝΆΝΤΗΣΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΈΝΑ ΚΛΙΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΟΞΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ"

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων προσπαθεί δολίως να συνδέσει την παρουσία μου στις 10.2.2020 στην εκπομπή ΔΙΚΗ του Κ. ΘΩΜΑΙΔΗ με το γεγονός οτι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN ανήκει σε εταιρία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ, παραποιωντας την πραγματικότητα της αδιάλειπτης παρουσίας μου στην συγκεκριμένη εκπομπή επί 32 χρόνια, από το 1989 που ξεκίνησε στην ΕΡΤ3 και σε όλα τα κανάλια (EXTRA, ALFA, TEMPO, ALTER, BLUE SKY, SKAI) που συνεργάστηκε! 

ΕΠΕΙΔΗ ψευδώς ο εγκαλων αναφέρει οτι κατά την διάρκεια αυτής της εκπομπής απηύθυνα εξυβριστικους χαρακτηρισμους κατά του ιδίου αλλά και των υπολοίπων μελών της ΕΕΑ, τα οποία βεβαίως φαίνεται οτι δεν εθιγησαν, όπως ο εγκαλων, για να μην μου υποβάλλουν αντίστοιχες μηνύσεις!

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων οψιμα εμφανίζεται να θίγεται από την πανθομολογουμενη παραβίαση της μυστικότητας των συνεδριάσεων, όταν μόνο από τα δειγματοληπτικα δημοσιεύματα αποδεικνύεται οτι όχι μόνο ΈΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αλλά και ακόμα και στην πιο σπουδαία υπόθεση, αυτήν της πολυϊδιοκτησίας, ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ (σχετ. 4 και 4α)ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ κ. Ανδρέα ΚΑΤΣΑΡΟ, υποψήφιο βουλευτή, παραολυμπιονικη και νομικό, οτι ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 150 ΆΤΟΜΑ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΕΙ ΣΤΟΜΦΩΔΩΣ ΟΤΙ"ΕΓΩ ΘΑ ΡΙΞΩ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ Β'ΕΘΝΙΚΗ"!!! 
(Μήπως και ο κ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ψεύδεται όπως εγώ; Κι αν ψευδοταν, γιατί ουδέποτε δεν τον διέψευσε ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕ, όπως εμένα;) 

ΕΠΕΙΔΗ ήδη εκκρεμεί μήνυση για παράβαση καθήκοντος των μελών της ΕΕΑ από τον Γεώργιο ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ δια του πληρεξουσιου δικηγόρου του Κίμωνα ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, όσον αφορά την υπόθεση της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ που σημειωτέον εκκρεμεί ακόμα ενώπιον της ΕΕΑ! 

ΕΠΕΙΔΗ όταν έκανα την δημόσια καταγγελία μου για την απόπειρα δωροληψιας του εγκαλουντος δεν γνώριζα οτι αφορούσε την υπόθεση της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, 

ΕΠΕΙΔΗ επίσης δεν γνώριζε την καταγγελία μου ο αδελφός του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ που αργότερα αντιλήφθηκε οτι αφορούσε την υπόθεση που ο ίδιος αμφισβητεί δικαστικά, 

ΕΠΕΙΔΗ από όλα τα προεκτεθεντα, προφανώς ΔΕΝ στοιχειοθετειται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αποδιδομενων σε εμένα ποινικών αδικημάτων, 

ΕΠΕΙΔΗ επομένως η εναντίον εμού εγκληση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, απλώς το περιεχόμενο της πρέπει να αξιοποιηθεί από την αρμόδια πταισματοδικη κατά την εξέταση των συσχετιζομενων μηνύσεων εμού κι αρκετών άλλων μηνυτων κατά του εγκαλουντος. 

ΕΠΕΙΔΗ ο εγκαλων ανάμεσα στα επικαλούμενα έγγραφα που προσκομιζει, δεν έχει συμπεριλάβει μηνύσεις, αγωγές ή εξώδικες δηλώσεις που θα έπρεπε να έχει ασκήσει κατά δημοσιογράφων, δικηγόρων, πολιτικών κλπ για όσα επωνύμως έχουν δηλώσει ή σχολιάσει για τα πεπραγμένα του ως μέλους της ΕΕΑ και ειδικά κατά των:
Κυριάκου ΘΩΜΑΙΔΗ, Μαίρης ΜΠΕΝΕΑ, Ειρήνης ΜΑΡΟΥΠΑ, Γεωργίου ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, Ελευθερίου ΑΥΓΕΝΑΚΗ, Κίμωνα ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, Ανδρέα ΚΑΤΣΑΡΟΥ κλπ. 

ΕΠΕΙΔΗ η μάρτυρας κ. ΡΕΝΤΕΤΑΚΟΥ που δηλώνει ο εγκαλων δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και την άσκηση των καθηκόντων του εγκαλουντος στην ΕΕΑ και δεν μπορεί να γνωρίζει την καταγγελλομενη υπόθεση, 

ΕΠΕΙΔΗ θεωρώ οτι πρέπει να κληθούν να καταθέσουν, αφενός μεν ο συνάδελφος κ. Θεοχάρης ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, αφετέρου δε όλα τα μέλη της ΕΕΑ, 

ΕΠΕΙΔΗ προς απόδειξη των εγγράφων εξηγήσεων μου, επικαλούμαι και προσκομιζω τα εξής έγγραφα :
1.Υπόμνημα μου προς 30η Πταισματοδικη επί της μηνυτήριας αναφοράς μου, 
2.Εκθεμα της συνεδρίασης της ΕΕΑ την 7. 11.2019, από το οποίο αποδεικνύεται οτι είχα παρασταθει για το πινάκιο υπ. Αριθμ. 3 για λογαριασμό του εντολεα μου Περικλή ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ και για το πινάκιο υπ. Αριθμ.2 για λογαριασμό του εντολεα μου Στέλιου ΚΡΗΤΙΚΟΎ, 
3.Την από 7.11.2019 προκλητική απόφαση της ΕΕΑ επί της αίτησης μου για τον Π. ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ:
4-4α.Δημοσιευματα με τις δηλώσεις ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ! 
5.Ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΣΤΆΝΙΑ ΜΟΥ, 
6.ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΌΝΙΑ Ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ, 
7.ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΑ, ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΠΑ, 
8.ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΜΑΡΟΥΠΑ, 
9.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΓΈΛΙΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΚΟΥΔΗ. ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΜΑΡΟΥΠΑ, 
10.ΑΝΑΚΟΥΡΚΟΥΔΑ(ενδεικτικες αναρτήσεις dikisports), 
11.ΘΟΛΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΈΝΑ ΤΗΣ ΕΕΑ, 
12.ΤΡΙΑ ΑΔΙΚΉΜΑΤΑ, 
13.ΑΠΟΡΙΑ,
14.ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΥΠΙΔΗ, 
15.ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ, 
16.ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΛΆΘΗ, 
17.ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕΑ ΓΙΑ ΆΡΗ, ΒΕΡΟΙΑ, 
18.ΛΑΘΗ,
19.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, 
20.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ, 
21.ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, 
22.ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ, 
23.ΑΡΚΟΥΔΗΣ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΌΝΤΙΑ, 
24.ΜΑΡΟΥΠΑ:Ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΕΙΧΕ ΈΤΟΙΜΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, 
25.ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΊΔΗ, 
26.ΜΑΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ, 
27.ΟΤΑΝ Ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΨΗΦΙΖΕ ΥΠΕΡ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, 
28.ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ, 
29.ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΚΑΤΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ, 
30.ΑΡΚΟΥΔΗΣ:Η ΕΕΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ; 
31.ΑΡΚΟΥΔΗΣ :ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, 
32.ΑΡΚΟΥΔΗΣ:ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΙΒΆΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ, 
33.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟ CAS ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΚΟΥΔΗ; 
34.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΆΡΗ, 
35.ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΆΡΗ, 
36. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, 
37.ΑΡΚΟΥΔΗΣ:ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΆΡΗ, 
38.ΑΡΚΟΥΔΗΣ:ΕΤΑΙΡΙΕΣ FOOTBALL LEAGUE ΈΧΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, 
39, 40,41,42.ΑΠΟΦΑΣΗ CAS, 
43.ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΣΕΩΝ, 
44.ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΜΑΡΟΥΠΑ. 



ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση αποκρούω την εγκληση ως ψευδή, ανακριβή ,ουσία και νόμω αβασιμη, αναποδεικτη κι ανεπιδεκτη δικαστικής εκτίμησης. 


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου 

             ΣΑΣ ΖΗΤΩ 

ΝΑ δεχθείτε τις παρούσες εγγραφες εξηγήσεις μου και
ΝΑ θέσετε στο αρχείο απορριπτοντας την εγκληση του Ηλία ΑΡΚΟΥΔΗ εναντίον μου, 
Άλλως κι όλως επικουρικως, 
ΝΑ συσχετισθει με την από 10. 2.2020 μηνυτήρια αναφορά μου, τις από το 2017 μηνυτήριες αναφορες μου στον Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, τις μηνύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του εγκαλουντος και των υπολοίπων μελών της ΕΕΑ, την μήνυση του Γεωργίου ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ κατά των μελών της ΕΕΑ και γενικά οποιαδήποτε άλλη ανοικτή ποινική υπόθεση κατά των μελών της ΕΕΑ. 

              ΑΘΗΝΑ 29.3.2021

Ο ΠΑΡΕΧΩΝ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189, 
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ