Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ούτε με εισαγγελέα, με το ζόρι self test!


Ενα... μίνι τείχος προστασίας κατά της υποχρεωτικότητας των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού και κατ΄επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υψώνει δειλά - δειλά ο Αρειος Πάγος, με εγκύκλιο του Ανώτατου Εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι, υποχρεωτικό self test σε κρατούμενο που προσάγεται δεν μπορεί να γίνει!
Είναι η πρώτη φορά, που η Δικαιοσύνη πατάει φρένο,  σε όλο αυτό το κλίμα εκφοβισμού και εκβιασμού, που επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διώξεις και απολύσεις σε όσους δεν εμβολιάζονται.
Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με εγκύκλιο του προς τις Εισαγγελίες της χώρας, γιά τον τρόπο εισόδου κατηγορουμένων στις Εισαγγελίες και τα Δικαστήρια, για να παραστούν ενώπιον Εισαγγελέα ή και Ανακριτή, ή σε δίκη στο Αυτόφωρο, όπου απαιτείται απαιτείται self-test το οποίο θα πρέπει να  έχει διενεργηθεί 24 ώρες πριν την είσοδό τους, επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι:
- Δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού (self test), κρατούμενος, ο οποίος δεν συναινεί σε αυτό.
- Διευκρινίζει ο εισαγγελέας ΑΠ πάντως  ότι, εφόσον διαπιστωθεί, πως ο αρνούμενος να υποβληθεί σε self test, έχει διαπράξει αδικήματα, που αφορούν τα μέτρα, που έχει ορίσει η πολιτεία, για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας, τότε:
Θα τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
Ενώ εαν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.