Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Noor One και Πέραμα, η ίδια εισαγγελέας


Τι κοινό έχουν, η υπόθεση 
του Noor One, με τη συμπλοκή στο Πέραμα και τους επτά αστυνομικούς της ομάδας "Δίας", που πυροβόλησαν και σκότωσαν σε καταδίωξη 20χρονο Ρομά?
Η Εισαγγελέας Πειραιά Βασιλική Παπαδοπούλου, που άσκησε χτες τη νύχτα ποινική δίωξη σε βάρος των επτά αστυνομικών της ομάδας "ΔΙΑΣ", γιά ανθρωποκτονία από πρόθεση, γιά το θάνατο του 20χρονου Ρομά, είναι η ίδια εισαγγελέας, που έκρινε ότι, δεν πρέπει να μπει στο αρχείο η υπόθεση της εμπλοκής στην υπόθεση του Noor One,  μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου και της οικονομικής ζωής, για την οποία ο πρώην ανακριτής Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος είχε την άποψη ότι, πρέπει να κλείσει.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Βασιλική Παπαδοπούλου είχε ταυτιστεί εν μέρει, στην  πρόταση της, με τον Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία του Noor One στον ανακριτή, ζητώντας του εννέα επιπλέον ανακριτικές ενέργειες, τις οποίες - κατά τον εισαγγελέα - είχε παραλείψει.
Η Εισαγγελέας Βασιλική Παπαδοπούλου, που χρεώθηκε, να προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, σχετικά με την διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα, περί παραπομπής ή όχι σε δίκη του μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου και τριών ακόμη συγκατηγορουμένων του, σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, είχε τοποθετηθεί υπερ του εισαγγελέα, ζητώντας ωστόσο να γίνουν οι δύο από τις εννέα ανακριτικές πράξεις, που ζητούσε ο κ. Τσορμπατζόγλου.
Η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τι συνέβη χτες:

Σύμφωνα με πληρoφορίες, εισαγγελέας υπηρεσίας, χτες,  λόγω της αργίας του  Σαββατοκύριακου, ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ  αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνά Βρέντα.
Επειδή όμως, οι αστυνομικοί προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πειραιά στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ώρα που δεν ισχύουν οι υπηρεσίες, βάσει του Κανονισμού της Εισαγγελίας έπρεπε να επιληφθεί εισαγγελέας και όχι αντεισαγγελέας.
Ετσι, η δικογραφία των επτά αστυνομικών της "ΔΙΑΣ" ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Βασιλική Παπαδοπούλου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη, γιά ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της έκτασης, που έλαβε, παρούσα στο γραφείο της Ποινικής Δίωξης μέχρι τα ξημερώματα, ήταν και η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ειρήνη Μαραγκάκη.
Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, στον οποίον θα απολογηθούν οι επτά αστυνομικοί, που κρατούνται.