Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Δύο μήνες φυλακή στο Στέλιο Γιαννουσάκη!


Αντί να δικαστεί ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση ο... μηνυτής!


Αυτό συνέβη σήμερα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου επρόκειτο να δικαστεί, κατηγορούμενος γιά συκοφαντική δυσφήμηση o Γιώργος Μπουρδούβαλης, ένας από τους καταδικασθέντες, γιά την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, με το πλοίο Noor One.

Μηνυτής του ήταν ο Στέλιος Γιαννουσάκης, αδελφός βασικού καταδικασθέντα γιά την υπόθεση του ναρκοπλοίου Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος τιμωρήθηκε από το δικαστήριο, γιά απείθεια, με φυλάκιση δύο μηνών!


Ο Στέλιος Γιαννουσάκης είχε μηνύσει τον Γιώργο Μπουρδούβαλη, επονομαζόμενο και "Κάπταιν Τζώρτζ", επειδή στις απολογίες του, γιά το Noor One, τόσο στην πρώτη δίκη το 2016, όσο και στην εφετειακή το 2017, είχε υποστηρίξει ότι, αυτός ήταν ο υπεύθυνος του πλοίου.


Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης είπε πει, μεταξύ άλλων ότι, βάσει των ναυτιλιακών νόμων υπεύθυνος του πλοίου είναι αυτός, το όνομα του οποίου είναι γραμμένο στο χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος και βάσει σχετικής φωτογραφίας είχε υποδείξει τον Στέλιο Γιαννουσάκη, ο οποίος τον μήνυσε στη συνέχεια, γιά συκοφαντική δυσφήμηση.

Ομως παρά τις μηνύσεις του, ο κ. Γιαννουσάκης δεν εμφανίστηκε ούτε και χτες στο δικαστήριο, ενώ δεν είχε προσέλθει ούτε και την προηγούμενη φορά στο ακροατήριο, γιά να τις υποστηρίξει.

Μετά από αυτό, το δικαστήριο έκρινε ένοχο, γιά απείθεια τον Στέλιο Γιαννουσάκη και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών.

Μιλώντας στις "Δικογραφίες" από τις φυλακές Πάτρας, όπου συνεχίζει να εκτίει την ποινή του, ο Γιώργος Μπουρδούβαλης είπε:

"Ο κ. Γιαννουσάκης έκανε μηνύσεις εναντίον μου, επειδή είπα, απλά και μόνο αυτό, που ισχύει βάσει του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), δηλαδή ότι, υπεύθυνος του πλοίου είναι αυτός, του οποίου το όνομα είναι γραμμένο στο χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος. Φαίνεται ότι, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Noor One, ενώ ισχύει διεθνώς και μάλιστα το προβλέπει και στην Ελλάδα το Προεδρικό Διάταγμα 56/2004.
Αυτό, γιά το οποίο με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση ο κ. Γιαννουσάκης, ισχύει διεθνώς και μάλιστα επιβλήθηκε το 2000, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Αμερικής, γιά να ελέγχονται τα πλοία".