Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ο... silent man της Εισαγγελίας!


Silent man, δηλαδή  σιωπηλός!

Ετσι αποκαλούν τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, γιά τον καταδρομικό τρόπο, με τον οποίον λειτουργεί στις εισαγγελικές έρευνες, που αναλαμβάνει.

Το απέδειξε για μία φορά ακόμη, με την υπόθεση της οπαδικής βίας στην Αθήνα, για την οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, γιά έξι άτομα, αφού άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη, γιά εγκληματική οργάνωση και άλλα 17 αδικήματα!

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που πρωτοστάτησε στην έρευνα, γιά τις καταγγελίες περί βιασμών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία μέσα σε πέντε ημέρες κατέληξε στη σύλληψη και προφυλάκιση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κινήθηκε και τώρα με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο.

Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα εναντίον της οπαδικής βίας, εξ αφορμής της δολοφονίας  του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο αθλητικός εισαγγελέας έκανε φύλλο και φτερό όλους τους οπαδικούς συνδέσμους στην Αττική και άσκησε ποινικές διώξεις, για εγκληματική οργάνωση και 17 ακόμη  ακόμη βαρύτατες σε βάρος 6 προσώπων, οπαδών του Παναθηναϊκού, για επιθέσεις σε βάρος οπαδών του Ολυμπιακού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι μία 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ είχε πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, δηλαδή του Ολυμπιακού.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Για την υπόθεση η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας και συλλογής προανακριτικού υλικού, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και επακόλουθης διενεργηθείσας κύριας ανάκρισης Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με την εμπλοκή ατόμων σε αδικήματα, με κίνητρο την οπαδική βία, συνελήφθησαν με εντάλματα, τέσσερα (4) άτομα (28χρονη ημεδαπή, 29χρονος και 26χρονος ημεδαποί και 31χρονος αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για ληστείες από κοινού και κατά συρροή, σωματικές βλάβες, εκρήξεις και εμπρησμούς, διατάραξη κοινής ειρήνης, βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή εκρηκτικών βομβών και φωτοβολίδων.

Οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με πράξεις οπαδικής βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών».