Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Οι Σταυρωμένοι και οι Σταυρωτές


Από την Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών (ΚΕΠ) λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

"Η περιπέτεια της πανδημίας κατά τα φαινόμενα οδεύει προς το τέλος της, όμως όσο κι αν φαίνεται τραγελαφικο μέσα στην διετία κυριαρχίας του κορονοιου, συνέβησαν και κάποια θετικά κι ανατρεπτικά κοινωνικά γεγονότα.
Ένα από αυτά ήταν αναμφισβήτητα η γέννηση της ΚΕΠ, αμέσως μετά την σκανδαλώδη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι που ανοίξαμε,συνηγορουντων υπέρ μας και πολλών αστάθμητων αρχικά παραγόντων, όπως ο διορισμός των Ανώτατων Δικαστών στο ΔΔΠ,η διαμόρφωση εκ μέρους τους πάγιας νομολογίας ως προς την αναγνώριση της Αθλητικής Διαδοχής,η αλλαγή των διεθνών κανονισμών,η παγιοποιηση της αντίστοιχης νομολογίας των οργάνων της FIFA και του CAS κλπ.

Έτσι το θέμα των χρεών της τελευταίας εικοσαετίας των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστες που είχε έντεχνα"ταφεί"από τους ποδοσφαιρικούς εταίρους υπό την ανοχή του ΠΣΑΠ, κατορθώσαμε με την αθρόα και συνεχιζόμενη ένταξη στην ΚΕΠ δεκάδων ποδοσφαιριστων και τον πολυεπίπεδο νομικό αγώνα μας , να το αναβιώσουμε αρχικά ξεθάβοντας εσκεμμένα ξεχασμένες και συρταριασμενες αποφάσεις"σταυρωμένων"(με το Χ της διαγραφής!) ποδοσφαιριστων και στην συνέχεια προσφεύγοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο που πλέον δεν προεδρεύεται από... Πόντιους Πιλάτους!

Μάλιστα και η νέα σύνθεση του ΔΔΠ πρόσφατα εξέδωσε μερικές ιστορικές αποφάσεις,( πατώντας πάνω στην νομολογία WANGA) και δικαίωσε τους ποδοσφαιριστες ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και ΚΟΚΚΟΒΑ για χρέη των ΤΑΠ ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ΤΡΙΚΑΛΑ από το 2005 και το 2006!
Ευτυχώς που το παράδειγμα της ΚΕΠ άρχισαν να το ακολουθούν,έστω δειλά,και οι δικηγόροι του ΠΣΑΠ και κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης, άλλοι συνάδελφοι πετυχαίνοντας να δικαιώσουν, έστω ελάχιστους ποδοσφαιριστες, έστω και κατά υποβιβασμένων ΠΑΕ.

Φυσικά η ΚΕΠ δεν επαναπαυεται μόνο στην διαδικασία του Διαιτητικού, όπου εκκρεμούν αρκετές σημαντικές υποθέσεις, αλλά έχει ανοικτές υποθέσεις και στην ΠΕΕΟΔ,και στα Πολιτικά Δικαστήρια και κυρίως στην αμαρτωλή ΕΕΑ,η οποία "αναγκάσθηκε" να δικαιώσει 6 μέλη μας κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ.
Και μην ξεχνάμε οτι ήδη έχουμε απευθυνθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA και στην Αδειοδότηση της UEFA, μετά το συστηματικό θαψιμο των αιτήσεων μας από το Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Στην νομική φαρέτρα μας έχει προστεθεί και η περιβόητη Ολιστική Μελέτη, κατ'επιταγην της οποίας συστάθηκε και έχει τεθεί σε λειτουργία η νεότευκτη Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ με Πρόεδρο την μέχρι πέρυσι Πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου κ.Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ και αντιπρόεδρο τον δικηγόρο κ.ΜΠΟΥΡΜΠΟ(με τον οποίο δεν έχει καμμία συγγένεια ο Πρόεδρος της ΚΕΠ Χρήστος ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ!)
Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, έχουμε υποβάλλει αρκετές αιτήσεις και καταγγελίες για λογαριασμό των μελών μας στην νέα αυτή Υπερεπιτροπη, ευελπιστώντας (σε μια εποχή που το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε όλους τους τομείς σε TOTAL FOOTBALL) να μην ξεπέσει και αυτή στα επίπεδα άλλων επιτροπών της ΕΠΟ, όπως η ΠΕΕΟΔ που παρά τις επιταγές της Ολιστικής για ...Holistic Committees, αυτή διεγράφη... ολιστικά ακόμα κι από το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ!

Η "σταύρωση του Έλληνα Ποδοσφαιριστή"διήρκεσε 20 χρόνια,
η Ανάσταση του άρχισε το 2020 μετά την απόφαση ΚΟΝΤΟΒΑ.
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ!
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ PLAY-OFFS ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους
("Σταυρωτές και Σταυρωμένους")!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ"