Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Με ποινές από 6 χρόνια και επτά μήνες, μέχρι 6 χρόνια και 2 μήνες ο καθένας, τιμωρήθηκαν οι 8 καταδικασθέντες για τους 25 νεκρούς της Μάνδρας

Ποινές φυλάκισης 5 ετών και 19 μηνών επέβαλλε το δικαστήριο σε τρεις από τους οκτώ κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ένας από τους δύο πρώην αντιπεριφερειάρχες, που κρίθηκαν ένοχοι, για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης, που επίσης κρίθηκε ένοχος, ενώ ποινή 4 ετών και 22 μηνών επιβλήθηκε στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Το δικαστήριο όρισε ότι, οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα από το πρωί είναι η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.