Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΕΞΩΔΙΚΟ για τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Σπανέας κατά Καραμάνη


Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας, απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΕΔ/ΟΔΠΕ Ηλία Καραμάνη.

Ιδού:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Γεωργίου Σπανέα του Βασιλείου, κατοίκου Αγίου Δημητρίου Αττικής, οδός Νικηταρά 13.

ΠΡΟΣ

Τον Ηλία Καραμάνη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος» (Ο.Δ.Π.Α.), κάτοικο Νέου Φαλήρου Πειραιώς, ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ, ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΤΚ 185 47.

Αθήνα 26 Ιουλίου 2022

-----------------------------------------------------------------

Ι. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με βάση την από 30.6.2022 επιστολή που σας απέστειλα ως Προέδρου του Δ.Σ, της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος» (Ο.Δ.Π.Α.) αιτήθηκα την συγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, δεδομένου του ότι, παρά τα όσα προβλέπει το καταστατικό του, σχετικά με την ανά μήνα σύγκληση τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου, δεν έχει συγκληθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω Ομοσπονδίας. Ως προτεινόμενα θέματα προς συζήτηση, έθεσα τα ακόλουθα:

Α. Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε θέματα που αφορούν την διαιτησία.

Β. Προγραμματισμό ενεργειών για τη διεκδίκηση εφαρμογής των νόμων και ολιστικής μελέτης.

Γ. Αναδιάρθωση του Διοικητικού Συμβουλίου διότι δυσλειτουργεί με το υφιστάμενο σχήμα και

Δ. Την μη διενέργεια μεμονωμένων ενεργειών χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Με το ανωτέρω αίτημά μου για σύγκληση έκτακτου Διοικητκού Συμβουλίου, συντάχθηκαν με σχετικές επιστολές τους και άλλα τέσσερα (4) τα μέλη του Διοικηγικού Συμβουλίου και συγκεκιρμένα οι Β. Ράπτης, Σ. Λιόλιος, Γ. Τσιμικλής και Ε. Δημόπουλος.
Δεδομένου του ότι δεν λάβαμε κάποια απάντησή σας, επανήλθα με το ίδιο αίτημα με τις από 12.7.2022 και από 14.7.2022 επιστολές μου.

Επί των ανωτέρω επιστολών μου, απαντήσατε με την υπ΄ αριθμόν πρωτοκόλλου 54/19.7.2022 επιστολή σας, την οποία κοινοποιήσατε σε ................(πού αλλού έχει κοινοποιήσει την επιστολή;;) και ήδη έχει διαρρεύσει στον τύπο και συγκεκριμένα στο διαδικτυακό έντυπο με το όνομα χώρου www.soccerplus.gr, προβήκατε μέσω αναληθών συκοφαντικών και παραπλανητικών ισχυρισμών, σε ευθεία επίθεση εναντίον μου.

Ειδικότερα:

Ι. Ισχυρισθήκατε με την ανωτέρω επιστολή σας, ότι εσείς συντάξατε το καταστατικό της ομοσπονδίας και γνωρίζετε πολύ καλά το περιεχόμενό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, σίγουρα δεν αναφέρει ότι πέντε μέλη του Δ.Σ. μπορούν να εκβιάσουν τα υπόλοιπα οκτώ, διότι τα πέντε είναι μειοψηφία ενώ τα οκτώ πλειοψηφία.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αναληθώς, παραπλανητικά, κακόπιστα και με σαφή πρόθεση να δυσφημίσετε, τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αιτήθηκαν την σύγκλησή του, μας εμφανίζετε ως μια μειοψηφία που δήθεν παραβαίνει το καταστατικό της Ομοσπονδίας και δήθεν προβαίνει εκβιαστικές ενέργειες, αποσιωπώντας εντελώς το γεγονός ότι, το καταστατικό που διακηρύσσετε ότι συντάξατε, στο άρθρο 18 Κεφάλαιο Β΄ άρθρο 1 αναφέρει ρητά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει έκτακτα μετά από αίτηση τεσσάρων μελών του. Δηλαδή αποσιωπήσατε ότι, το ίδιο το καταστατικό της Ομοσπονδίας διαψεύδει τους αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας.

ΙΙ. Αναφέρετε στη συνέχεια της επιστολής σας ότι, η Δημοκρατία και η πλειοψηφία δεν εκβιάζονται, υπονοώντας και πάλι σαφώς ότι, δήθεν εγώ και τα προαναφέρομένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προβαίνουμε σε εκβιαστικές ενέργειες, μόνο και μόνο επειδή «τολμήσαμε» να προβούμε σε μία απολύτως νόμιμη και Δημοκρατική ενέργεια, δηλαδή να αιτηθούμε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Είναι προφανές λοιπόν ότι, με την ανωτέρω δήλωσή σας προσβάλλετε βάναυσα την προσωπικότητά μου, αφού με εμφανίζετε αβάσιμα και αναληθώς ως άτομο που με τη συμπεριφορά του εκβιάζει τους Δημοκρατικούς θεσμούς, κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

ΙΙΙ. Εν συνεχεία στην επιστολή σας, προβαίνετε σε σχολιασμό των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση. Αρχικά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, τα προς συζήτηση θέματα ενός Διοικητικού Συμβουλίου ενός Σωματείου ή μιας Ομοσπονδίας, συζητώνται και αναλύονται, το πρώτον από το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι εκ των προτέρων από τον Πρόεδρό του και μάλιστα με ιδιαίτερα συκοφαντικό και προκλητικό τρόπο. Διότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο, πέραν όλων των άλλων, απαξιώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο ως Όργανο Διοίκησης της Ομοσπονδίας και επηρεάζονται με ανεπίτρεπτο τρόπο τα μέλη του.

Πέραν τούτου και επί της ουσίας, αναφερόμενος στα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και πάλι προβαίνετε σε συσφημιστικούς ισχυρισμούς για το άτομό μου, αναφέροντας επί λέξει ότι «Αισθάνομαι υπερήφανος, αν και μου κόστισε δέκα χρόνια να σε πείσω για την εφαρμογή των ΝΟΜΩΝ».

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο εμφανίζετε εμένα ως ένα άτομο με διαρκή παραβατική συμπεριφορά, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου, τον δε εαυτό σας τον αναγάγετε ως δήθεν «σωτήρα» μου, που μου δίδαξε την εφαρμογή των νόμων. Παρά ταύτα, από το περιεχόμενο και μόνο της επιστολής σας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε ένα καθ΄ όλα νόμιμο αίτημα, προκύπτει αβίαστα ότι εγώ, εν αντιθέσει με εσάς, σέβομαι απόλυτα το νόμο, τις διαδικασίες και τα οριζόμενα στο καταστατικό της Ομοσπονδίας.

ΙV. Επειδή με την ανωτέρω επιστολή σας, προσβάλλετε την προσωπικότητά μου και με δυσφημείτε συκοφαντικά, εν γνώσει της αναλήθειας των σχετικών ισχυρισμών σας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την ανωτέρω παράνομη και δυσφημιστική συμπεριφορά σας, που έχει ως σκοπό την προσβολή της προσωπικότητάς μου, κυρίως δε της τιμής και την υπόληψής μου, όσο και του ήθους μου ως κοινωνικού ανθρώπου γενικώς και ως Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (Ο.Δ.Π.Α.) κατά παράβαση τόσο των διατάξεων των άρθρων 57, 59, 914, 919, 920 και 932 Α.Κ. όσο και αυτών των άρθρων 362-363 του Π.Κ.
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως, εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας:

1. Ανακαλέσετε εγγράφως το περιεχόμενο της ανωτέρω επιστολής σας, με σχετική δήλωση και δια του τύπου.

2) Να απέχετε στο μέλλον από κάθε δημοσίευση, ονειδιστικό χαρακτηρισμό και απαξιωτικό σχόλιο ή δήλωση που αναφέρεται κατά τρόπο άμεσο στην ηθική μου υπόσταση καθώς και στην υπόστασή μου ως Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (Ο.Δ.Π.Α.).

Με την ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτόν τον οποίο απευθύνεται, προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο στις εκθέσεις επιδόσεως που Θα συντάξει.

Ο Πληρεξούσιος δικηγόρος