Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Στην Αθήνα η δίκη, γιά τη δολοφονία του Αλκη?


Aίτημα να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη, γιά τη δολοφονία Αλκη Καμπανού και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπράχτηκε το στυγερό έγκλημα, θα υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί στην οικογένεια του 19χρονου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνήγορος της οικογένειας Καμπανού, θα ζητήσει από τον Προϊστάμενο της
Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, "να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων κατηγορίας, των γονέων του Άλκη Καμπανού, αλλά και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου λόγω της εγκληματικής προσωπικότητος των δραστών και του εγκληματικού περιβάλλοντός τους".

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"H Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κυρία
Χαρίκλεια Χοβαρδά υπέβαλε προς το Δικαστικό Συμβούλιο
Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την πρόταση της, η οποία αφορά ποιές κατά την εισαγγελική γνώμη πρέπει να είναι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν στο Δικαστήριο οι δράστες της δολοφονίας εις βάρος του αείμνηστου Άλκη Καμπανού".

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου μας θα
επεξεργαστούμε την εισαγγελική πρόταση και με υπόμνημα μας θα
εκφράσουμε και τις δικές μας απόψεις, ώστε το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει με κυριαρχικό τρόπο ποιο θα είναι τελικώς το κατηγορητήριο εις βάρος αυτών των δραστών.

Συγχρόνως αύριο θα υποβάλουμε προς τον Προϊστάμενο της
Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, το αίτημα μας να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας των μαρτύρων κατηγορίας, των γονέων του Άλκη Καμπανού, αλλά και των ένορκων – μελών του Δικαστηρίου λόγω της εγκληματικής προσωπικότητος των δραστών και του εγκληματικού περιβάλλοντός τους".