Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ούτε ο... Τζέημς Μποντ!


Αναπάντητα ερωτηματικά προκαλεί η αιφνίδια τοποθέτηση στη Διεύθυνση του κρισιμότερου τομέα της ΕΥΠ, δηλαδή στον τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας, του πρώην διοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αστυνομικού υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος ήταν μεταξύ των αξιωματικών που απομακρύνθηκαν από τον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, λόγω «ισχνών αποτελεσμάτων σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος».

Μαζί του είχε απομακρυνθεί και ο αναπληρωτής της υπηρεσίας του Ανθρωποκτονιών Θεόδωρος Θεοδώρου όπως και ο τμηματάρχης του Εκβιαστών, Νίκος Νταβαρίνος.

Η, τότε, αιφνίδια μετακίνηση του αξιωματικού Κωνσταντίνου Χασιώτη, που είχε στο ενεργητικό του την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία της Καρολάιν από το σύζυγο της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είχε πέσει ως βόμβα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.

Η αιφνίδια μετακίνηση του Κώστα Χασιώτη από τη Διεύθυνση του Ανθρωποκτονιών στη Δημόσια ασφάλεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., είχε θεωρηθεί "αποκεφαλισμός" του, για τον οποίο δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις.

Ετσι και τώρα, το ίδιο ξαφνικά, στον απόηχο των ζοφερών αποκαλύψεων για τις υποκλοπές της ΕΥΠ, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος εκρίθη δυσμενώς από την Υπηρεσία του σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα της Ελληνικής Αστυνομίας, εκρίθη αιφνιδίως εξαιρετικά ικανός, να αναλάβει την διεύθυνση του κρισιμότερου τομέα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Τι συνέβη από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα?
Kατάλαβαν το λάθος τους και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο, να επανορθώσουν τοποθετώντας τον Κώστα Χασιώτη στον Τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας ή κρύβονται άλλου είδους σκοπιμότητες;