Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τι είπε ο Βαξεβάνης με Ντογιάκο


«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από το συνήγορο του Γιάννη Μαντζουράνη.

Ο εκδότης της εφημερίδας "Documento" συμπλήρωσε ότι, «καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης».

Σε συνάντηση του με τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωτο Ντογιάκο ο κ. Βαξεβάνης επεσήμανε τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον.

Κατά τις ίδιες πηγές ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, για τα αποδεικτικά στοιχεία, που έχει στη διάθεση του ο Κώστας Βαξεβάνης, φέρεται αποφασισμένος να περιγράψει προφορικά μηνύματα αλλά και βίντεο που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν σε συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.