Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Επίθεση σε Ιερώνυμο και Κυβέρνηση από τους συνηγόρους του Πατρός Αντωνίου

 

"Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας, συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης η οποία έβαλε ένα εγκάθετο σχήμα στο ΔΣ, με επικεφαλής μια εφοπλιστή"!

Είναι λόγια ενός εκ των συνηγόρων του πατρός Αντωνίου, που πέρασαν στην αντεπίθεση, με επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην Κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, γιά απαγόρευση στον Ιερέα ακόμη και να πλησιάζει στις Δομές.

Ο συνήγορος του πατρός Αντωνίου Θρασύβουλος Κονταξής, χαρακτήρισε παράνομη την αποβολή του ιερέα από το σπίτι του στην Κιβωτό το Κόσμου και τόνισε δεν έχει του επιδοθεί μέχρι τώρα η εισαγγελική διάταξη, με την οποία του απαγόρευσαν ακόμη και να πλησιάζει στις Δομές της Κιβωτού.

Ο συνήγορος χαρακτήρισε "παράνομο" ότι, πέταξαν τον ιερέα και την πρεσβυτέρα από το σπίτι τους και χαρακτήρισε "εφεύρημα των εισαγγελέων Ανηλίκων" το ότι, τον απομάκρυναν από την οικία του, κάνοντας χρήση του άρθρου 1532 Αστικού Κώδικα, που ορίζει τις συνέπειες της κακής χρήσης στην άσκηση της γονικής μέριμνας.

"Τους κλείδωσαν έξω από το σπίτι και άλλαξαν τις κλειδαριές χτες το απόγευμα, την ώρα που απουσίαζαν", είπε ο συνήγορος και συνέχισε:


"Δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα ρούχα τους, Από χτες φοράνε τα ίδια. Το παιδί τους είναι άρρωστο και το εξέταζε ό γιατρός μέσα στο αυτοκίνητο. Τη Δευτέρα θα επισκεφτώ τον Εισαγγελέα ΑΠ Ισίδωρο Ντογιάκο και θα ζητήσω την παρέμβαση του. Είναι εφεύρημα των Εισαγγελέων Ανηλίκων το άρθρο 1532 ΑΚ. Ο Πατήρ Αντώνιος δεν έχει τη γονική μέριμνα, ώστε να τον πετάνε έξω από το σπίτι του, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου νόμου".

Το άρθρο 1532 ΑΚ ορίζει:

"Αν ο πατέρας ή η μητέρα παραβαίνουν τα καθήκοντα που τους επιβάλλει το λειτούργημά τους για την επιμέλεια του προσώπου του τέκνου ή τη διοίκηση της περιουσίας του ή αν ασκούν το λειτούργημα αυτό καταχρηστικά ή δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό, το δικαστήριο μπορεί, εφόσον το ζητήσουν ο άλλος γονέας ή οι πλησιέστεροι συγγενείς του τέκνου ή ο εισαγγελέας, να διατάξει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο.

Κακή άσκηση της γονικής μέριμνας συνιστούν ιδίως:α. η υπαίτια μη συμμόρφωση προς αποφάσεις και διατάξεις δικαστικών και εισαγγελικών αρχών που αφορούν το τέκνο ή προς την υπάρχουσα συμφωνία των γονέων για την άσκηση της γονικής μέριμνας, β. η διατάραξη της συναισθηματικής σχέσης του τέκνου με τον άλλο γονέα και την οικογένειά του και η με κάθε τρόπο πρόκληση διάρρηξης των σχέσεων του τέκνου με αυτούς, γ. η υπαίτια παράβαση των όρων της συμφωνίας των γονέων ή της δικαστικής απόφασης για την επικοινωνία του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει και η με κάθε άλλο τρόπο παρεμπόδιση της επικοινωνίας, δ. η κακή άσκηση και η υπαίτια παράλειψη της άσκησης του δικαιώματος επικοινωνίας από τον δικαιούχο γονέα, ε. η αδικαιολόγητη άρνηση του γονέα να καταβάλει τη διατροφή που επιδικάστηκε στο τέκνο από το δικαστήριο ή συμφωνήθηκε μεταξύ των γονέων, στ. η καταδίκη του γονέα, με οριστική δικαστική απόφαση, για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Το δικαστήριο, στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου, δύναται να αφαιρέσει από τον υπαίτιο γονέα την άσκηση της γονικής μέριμνας ή την επιμέλεια, ολικά ή μερικά, και να την αναθέσει αποκλειστικά στον άλλο γονέα, καθώς επίσης να διατάξει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος του τέκνου. Αν συντρέχουν στο πρόσωπο και των δύο γονέων οι περιπτώσεις του δευτέρου εδαφίου, το δικαστήριο μπορεί να αναθέσει την πραγματική φροντίδα του τέκνου ή ακόμα και την επιμέλειά του ολικά ή μερικά σε τρίτο ή και να διορίσει επίτροπο.

Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου και επίκειται άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ή την ψυχική υγεία του τέκνου, ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία του, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός ενενήντα (90) ημερών, με δυνατότητα αιτιολογημένης παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά ενενήντα (90) επιπλέον ημέρες."


Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού, ο κ. Κονταξής, συμπλήρωσε:

"Ελπίζω ο κ.Ιερώνυμος, η κ. Μαρτίνου και η κ. Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους".

Ο συνήγορος υποστήριξε ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του κόσμου, δεν έχει πού αλλού να μείνει με την οικογένειά του και τόνισε ότι, δεν υπήρξε καν προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση, για να αφήσει το χώρο που έμενε με την οικογένειά του και να μπορέσει να πάρει τα πράγματα του. Εχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει. Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα".

Σε ερώτηση τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, καθώς ο έτερος των συνηγόρων του ιερέα, Τάσος Τριανταφύλου, νωρίτερα το πρωί υποστήριζε ότι, θα ακολουθήσουν "στάση αναμονής και σιωπής, με υπομονή", ο κ. Κονταξής απάντησε ότι, αυτό ισχύει γιά όλα τα υπόλοιπα, αλλά όχι και για τον τρόπο με τον οποίο έβγαλαν τον πατέρα Αντώνιο απο το σπίτι του.

Γιά τα οικονομικά της Κιβωτού, για τα οποία γίνεται έρευνα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σέβη και την Οικονομική Αστυνομία, γιά τέσσερα κακουργήματα, ο συνήγορος υποστήριξε ότι "υπάρχουν γιά όλα παραστατικά και αποδείξεις".

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι "ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα".