Στη «Δίκη στο Open» μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συντήρησης του γηπέδου Περιστερίου Φάνης Γεννάτος, για το θέμα με τις εστίες στον αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ.Αναλυτικά όσα είπε ο Φάνης Γεννάτος:
«Η διαφορά μεταξύ Ολλανδίας και Περιστερίου είναι ότι στο Περιστέρι μετράει ο διαιτητής ενώ στην Ολλανδία δεν μετράει ο διαιτητής. Μέτρησε ο συντηρητής του γηπέδου ο οποίος προφανώς πήρε εντολή και όντας εκπαιδευμένος μέτρησε τα δοκάρια και αποκατέστησε το πρόβλημα. Δεν υπάρχει ο διαιτητής και άλλοι δίπλα του. Στο Περιστέρι βλέπω τον Αραούχο, έναν άλλο ποδοσφαιριστή, τον κ. Αγγελόπουλο, άλλους που δεν τους ξέρω, βλέπω πολύ κόσμο.
Ο διαιτητής καλείται να κάνει κάτι υπό πίεση ενώ δεν είναι ειδικευμένος. Επειδή παρίσταμαι στον αθλητικό δικαστή που εκδικάστηκε η ένσταση, μπήκε μέσα η λέξη δόλος. Η λέξη δόλος σημαίνει ότι πιθανότατα όταν παίρνουμε μία μεζούρα από τον οποιονδήποτε, δεν γνωρίζουμε αν είναι εξακριβωμένη. Και δεν κατατέθηκε έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι αυτή η μεζούρα είναι και σωστή. Προφανώς υπάρχουν μεζούρες εξακριβωμένες από εργαστήρια, όσο αστείο και αν ακούγεται. Μπορεί μία μεζούρα να κάνει 40 ευρώ και για να εξακριβωθεί από το εργαστήριο η απόκλιση του χιλιοστού που μπορεί να έχει, να πρέπει ο συντηρητής να δίνει 200 ευρώ.
Το φύλλο αγώνα που αναφέρεται στην αντικανονικότητα μιλάει για έναν τρόπο που δεν ενδείκνυται από τους κανόνες της FIFA. Στην Ολλανδία έγινε μέτρηση μόνο στα δυο δοκάρια. Εδώ μιλάμε για 4 μετρήσεις για το επίμαχο τέρμα με βάση το οποίο δεν ξεκίνησε ο αγώνας. Αν τα δυο δοκάρια ήταν σωστά τότε πάμε σε κάτι που ήταν πλασματικό. Αν αφαιρέσουμε την απόκλιση που δίνει η FIFA και είναι 0,8 χιλιοστά, το ένα εκατοστό γίνεται 2 χιλιοστά και τα 2,5 εκατοστά γίνονται 1,7 εκατοστά.
Για το ότι ο διαιτητής του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ μέτρησε σε 4 σημεία ενώ έπρεπε να μετρήσει σε δυο: «Μετράμε ακριβώς εκεί που είναι τα κάθετα δοκάρια, δεξιά και αριστερά γιατί το λέει μέσα το εγχειρίδιο της FIFA. Εάν ο αγωνιστικό χώρος είναι μη ομαλός, τα ενδιάμεσα σημεία απλά μας δείχνουν τις διακυμάνσεις. Και αν ο αγωνιστικός χώρος είναι μη ομαλός, πρέπει να βάλουμε μία σανίδα για να είναι σε επίπεδη επιφάνεια το όργανο μέτρησης και αφαιρούμε το πάχος της σανίδας. Τα προβλέπει όλα αυτά ο κανονισμός και δεν μιλάει για 3 και 4 σημεία, μόνο για 2 σημεία. Άρα εφόσον το ένα δοκάρι ήταν σωστό, πιθανολογούμε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ο αγώνας».