Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Σήμερα στις 5 η απόφαση, για Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη


Σήμερα στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η Ελένη Τουλουπάκη κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Οι κατηγορίες σε βάρος Παπαγγελόπουλου βασίστηκαν σε καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου (την διαδέχθηκε η δικαζόμενη Ελένη Τουλουπάκη), που ισχυριζόταν ότι παρενέβη στο έργο της, όταν είχε το φάκελο Novartis και της ζήτησε χωρίς στοιχεία της ζήτησε να στείλει πολιτικούς στη Βουλή, η Γεωργία Τσατάνη, που χειρίστηκε την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου που χειρίστηκε τη δέσμευση των λογαριασμών του εκδότη του Σκαι Γιάννη Αλαφούζου, πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς επίσης να ενοχοποιηθεί χωρίς στοιχεία ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Το κατηγορητήριο σε βάρος Τουλουπάκη αφορά την  παράλειψή της να αποστείλει στη Βουλή, αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή που διετέλεσε υπουργός Υγείας και του αναπληρωτή του Ανδρέα Ξανθού.

Παράλληλα ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση καθήκοντος της κ. Τουλουπάκη.


Την πλήρη απαλλαγή, γιά όλα τα αδικήματα, για Παπαγγελόπουλο και γιά Τουλουπάκη είχε προτείνει η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή, η οποία με τα επιχειρήματα της κονιορτοποίησε το κατηγορητήριο.