Συνεδριάζει το Εκλογοδικείο, για την υπόθεση των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", που θεωρείται βέβαιο ότι, θα εκπέσουν από τις έδρες τους, εάν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, υιοθετήσει την άποψη περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας τους, κάτι που θεωρείται πιθανότατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για παραπλάνηση ψηφοφόρων.
Εκεί, που φέρονται να μην ομοφωνούν τα μέλη του Εκλογοδικείου είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών.
Κατά τις ίδιες πηγές, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, "φουντώνει" το σενάριο - που έχει ήδη αποκαλύψει το iEdiseis - για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, στις περιφέρειες στις οποίες ανήκουν οι 11 βουλευτές των "Σπαρτιατών", οι οποίοι θα εκπέσουν από τις έδρες τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η πλειοψηφία των μελών της σύνθεσης του Εκλογοδικείου τάσσεται με την άποψη των επαναληπτικών εκλογών, καθώς η εκδοχή του διαμοιρασμού των εδρών των "Σπαρτιατών" στα υπόλοιπα κόμματα, που προωθεί η άλλη πλευρά, δεν έχει νομικό υπόβαθρο, καθώς δεν υπάρχει διάταξη στο Σύνταγμα, για να "ακουμπήσει" αυτή η θεωρία, με κίνδυνο να θεωρηθεί αλλοίωση της λαικής βούλησης.
Γιά την Κυβέρνηση, η εκδοχή των επαναληπτικών εκλογών, δεν είναι και τόσο επιθυμητή...
Οπως και να έχει, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καταβάλλεται προσπάθεια, να είναι ομόφωνη η απόφαση, καθώς είναι ζήτημα κύρους και κάτι τέτοια μετράνε στην Ευρώπη...
Για την ιστορία, το ΑΕΔ συγκροτείται από τους Προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου), τέσσερις Συμβούλους Επικρατείας και τέσσερις Αρεοπαγίτες. Για δύο από τις έξι κατηγορίες υποθέσεων στη σύνθεσή του συμμετέχουν και δύο τακτικοί καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Χώρας. Πρόεδρος ορίζεται ο αρχαιότερος μεταξύ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.