Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ρέντη: Στη φυλακή 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λυγγερίδη, 20 ελεύθεροι


ΠΗΓΗ: iEdiseis

Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» με τις απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζεται χωρίς διακοπές με τους ανακριτές να έχουν κρίνει προφυλακιστέους συνολικά τους 4 από τους 24 που έχουν εξετάσει.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τον Δεκέμβριο, τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Από του γραφείο των ανακριτών έχουν περάσει 24 άτομα από τα 31 που είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα, με τους 20 να έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ σε πολλούς εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κριθεί προφυλακιστέα βρίσκεται και ο 31χρονος «Κοκός», στον οποίο αποδίδεται πως «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Ξεχωρίζει στην θύρα 7, καθώς κάθεται σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι. Κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά».

Από την άλλη, μεταξύ εκείνων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι της εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Εκείνος, φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως «είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες στο γήπεδο, χωρίς να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι.

Στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν».

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Γ. Λυγγερίδη, ο 16χρονος , φέρεται να υποστήριξε πως όταν έφτασε στο στάδιο ειχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας.

«Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει.

Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».