Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δίκη Σπαρτιατών: Οκτώ ζητούν να γίνει - Τρεις θέλουν αναβολή


Στο νεοσύστατο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη με κατηγορούμενους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, γιά το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, που αφορά δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε  παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στο δικαστήριο είναι παρών και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής με επταήμερη άδεια και είναι επίσης κατηγορούμενους ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Κατηγορούμενος είναι επίσης και ένας δικηγόρος,  για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Τρεις από τους κατηγορούμενους βουλευτές των Σπαρτιατών έχουν ζητήσει αναβολή της δίκης, επικαλούμενοι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, ωστόσο οι υπόλοιποι οκτώ έχουν δηλώσει ότι, επιθυμούν την πρόοδο της δίκης.

Παρών στο δικαστήριο είναι και ο επικεφαλής το κόμματος Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είναι ο μοναδικός που δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά θα καταθέσει ως μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Εκλογοδικείο εκκρεμεί η υπόθεση της έκπτωσης των Σπαρτιατών από το Κοινοβούλιο, που είχε αναβληθεί  έως ότου εκδοθεί η ποινική απόφαση για τους 11 διωκόμενους βουλευτές.