Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από Κασιδιάρη


Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στο  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. 

Στη δεύτερη  αίτησή του υποστηρίζει ότι, έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και δικαιούται υφ' όρων απόλυση.

Ωστόσο, επί της νέας αίτησης Κασιδιάρη, έχει ήδη υποβληθεί εισαγγελική πρόταση και με αυτή απορρίπτεται το αίτημά του για αποφυλάκιση με όρους.

Κατά της παραπάνω εισαγγελικής πρότασης, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υποστηρίζει πως η απορριπτική εισαγγελική πρόταση προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας του, καθώς στην αιτιολογία της αναφέρεται το γεγονός ότι, εκκρεμεί η δίκη του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Σε δηλώσεις μετά τη διακοπή της υπόθεσης των «Σπαρτιατών», η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζη, τόνισε ότι ο καταδικασθείς πρωτοδίκως ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης αναμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. «Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ 9 μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση συμβουλίου, ωστόσο έχει γίνει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας» υποστήριξε η συνήγορος.